woensdag 12 augustus 2015

Middernachtelijk gepieker....

Sommige herinneren zich misschien mijn blog over de spaarrekening die geen zwart gat is. Waarin ik vertelde dat wij voortaan potjes op de spaarrekening maken en sparen voor een doel. En dus niet meer sparen voor het sparen. Dit was een heel mooi verhaal in theorie, maar in de praktijk heb ik het er tóch wel een beetje moeilijk mee. Nou ja, een beetje.... zeg maar gerust een heleboel!

Één van onze potjes is dus het potje huisverbetering. Hierin sparen we voor grote projecten zoals de huiskamer. Maar nu het zo ver is merk ik dat ik toch weer begin te piekeren of we het wel moeten doen. Ergens weet ik van wel, maar tegelijkertijd vind ik het zo zonde.... Al dat geld waar we zo hard voor hebben gespaard is dan opeens weer weg. Dan beginnen we in dat potje weer vanaf 0 euro... En dat vind ik dus helemaal niet leuk.

Dus lig ik te piekeren. Vooral ben ik aan het denken: zijn er niet nog dingen waar we op kunnen bezuinigen? Manieren waarop we juist wat meer geld kunnen bijverdienen?? Om toch maar weer zo snel mogelijk de spaarrekening aan te zuiveren.... De gedachte / angst die overheerst is dat we het nooit meer bij elkaar gespaard krijgen. Misschien valt dat reuze mee, maar toch heb ik die angst.

Ik baal van mezelf dat ik er zo over pieker. :/

Sorry, misschien niet mijn meest heldere blogje, gezien het tijdstip hoop ik dat jullie het snappen. Ik moest het gewoon even kwijt...

PS: ja, ik weet dat het een luxe-probleem is...

13 opmerkingen:

 1. Misschien moet je een regel instellen dat je niet het hele potje leeg moet maken? Je laat er bijvoorbeeld 20% van het gespaarde bedrag in. Is dat een idee?
  Probeer maar lekker te slapen ;-) Dat is beter dan het gepieker. Misschien zie je er mogen weer heel anders naar.
  Welterusten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja het is jammer, maar daar heb je het toch voor gespaard? Als je het niet voor een vloer zou willen gebruiken, waarvoor dan liever?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede vraag, je hebt gelijk! We hebben voor de vloer gespaard, dus ik moet me er ook niet zo druk om maken...

   Verwijderen
 3. Juist door die potjes te maken bij onze spaarrekening heb ik tegenwoordig minder zorgen over het uitgeven van ons spaargeld. Zo weet ik dat als er iets aan de auto gerepareerd moet worden dat dat niet ten koste gaat van ons verbouwingspotje. Het geeft mij juist meer rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Herkenbaar hoor, soms heb ik dat ook. Zo 'zonde' dat al dat geld weg is. Maar het is niet weg. Het zit in je huis. Je gebruikt je huiskamer elke dag.
  De suggestie om nog wat van het gespaarde bedrag in het potje te laten, is misschien een aardige. Ik vind 20% dan best veel, omdat het niet nodig is. Je hebt andere potjes voor noodsituaties toch?Maar je kunt even kijken wat goed voelt. Ik hoop dat je nog lekker geslapen hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien helpt het dat je je geld niet zomaar uitgeeft, maar het investeert in een warme, gezellige woonkamer voor je gezin. Heel belangrijk toch? Dit levert ook vast weer geld op, omdat jullie dan veel vaker thuis blijven.. Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. auch herkenbaar hoor meis ;) zeker als een potje op 0 zou komen.. misschien doe ik daarom wel niet aan potjes. maar t idee van een huis kopen in de toekosmt en daarvoopr ons spaargeld nodig hebben.. wat daar dus voor bedoeld is, vind ik ook best eng idd ;) dus heeeeeeelherkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wacht maar tot die vloer er in ligt, dan heb je geen spijt meer denk ik. Heb je spijt gehad van de badkamer?
  Potjes, zo fijn, nog een jaar, dan kunnen wij ook weer ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van de badkamer heb ik geen seconde spijt gehad! :D

   Verwijderen
 8. Hier ook potjes en ben er heel blij mee. Ik heb wel de stelregel dat ik minimaal zoveel geld op de spaarrekening wil hebben.
  Maar jij hebt in een blogje een keer aangegeven dat je woonkamer niet gezellig is, dat je er niet tevreden over bent. Wil je dan je woonkamer niet opknappen en dat kost geld maar dat geld hebben jullie nu gespaard en is er in dat desbetreffende potje. Als het er eenmaal is vind je het prachtig en gaan jullie misschien wel minder vaak weg omdat het thuis gewoon fijn is. Zo te lezen uit je vorige blogjes ben je totaal niet tevreden over jullie woonkamer. En je bent nu toch ook heel erg blij met je badkamer, daar had je ook zo je zorgen over.
  En als het financieel allemaal niet meer gaat over een jaar of zo ga je toch weer aan het werk. Dan heb je maar 2 jaar eventueel kinderopvang nodig, is ook te overbruggen.
  Dus niet meer piekeren en gewoon gaan met de woonkamer.
  Wij zijn ook met een grote verbouwing bezig en kost heel veel geld, maar we hebben het en de kleine aanpassingen die we tot nu toe hebben gedaan zijn we al zo blij mee dus het komt allemaal wel goed. Hoewel het ook voor ons veel geld is, maar ik werk ook dus we hebben zo weer spaargeld en hierna geen hele grote verbouwingen meer. Maar wij zijn ook mensen die heel graag thuis zijn na een week werken. Lekker spelletjes en spelen met de kids. Zo nu en dan in het voorjaar en zomer dagjes weg. En winters werken we gewoon heel veel.
  Niet meer piekeren en vanavond weer lekker gaan slapen

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind dat juist een voordeel van potjes, maar heb dan wel voor mezelf het idee dat de buffer op een bepaalde basis moet zitten. Anders voelt het niet lekker om een potje leeg te maken. Als ik bijvoorbeeld 'maar' een buffer van 1000 euro zou hebben en een potje huisverbetering van 3000 euro, dan zou het niet fijn voelen om dat zomaar op te maken. Maar uiteindelijk is het hier de bedoeling dat de bufferpot altijd het best gevuld blijft, dus dan zit ik als het ware goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een wijze kennis van mij zei ooit eens: 's nachts lijkt alles altijd erger.
  ...En verdomd als het niet waar is!

  Zelf heb ik vanmorgen te horen gekregen dat we volgende week het huurcontact van ons (ja we gaan nu voor het echie samenwonen ipv zo half-half) nieuwe huurappartement mogen komen tekenen!! (Poehh door de keuring gekomen, das nog een hele papierwinkel!)

  Na het verlaten van mijn studentenappartement eind vorige maand, zit ik tijdelijk weer bij mijn ouders thuis..ik kan je vertellen dat het nog niet zo heldere toekomstperspectief mij ook een aantal uren slaap hebben gekost. Maar waar je 's nachts kan denken 'hoe moet dit en ohoh wat te doen' lukt het bij daglicht om veel positiever in de dingen te staan.
  Mijn oplossing: je bed uit, lekker een kop thee of warme melk met honing nemen en even in een boek of een tijdschrift lezen. Daarna is mijn hoofd meestal wel rustig genoeg om weer te kunnen slapen.

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zou gewoon die vloer leggen hoor! Wij hebben een aantal jaar geleden een mooie laminaatvloer over onze tegelvloer gelegd en het is zoveel warmer en leuker voor de kids. Ik heb er in ieder geval geen spijt van. Als je het geld in je huis stopt is het in ieder geval toch heel goed besteed en heb je er elke dag plezier van.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...