woensdag 5 augustus 2015

Weer €300 afgelost op de hypotheek

Door het weekendje weg was ik het haast vergeten te melden: we hebben weer een extra aflossing gedaan van €300! Natuurlijk niet te vergelijken met wat sommige andere mensen aflossen, maar ik ben er toch blij mee dat we ermee doorgaan. Ook de slak kwam uiteindelijk bij de ark terecht! En zo zullen wij ook uiteindelijk hypotheekvrij zijn! :)


Maargoed, deze twee slakken:
 • Hebben inmiddels €5.050 extra afgelost bovenop de verplichte annuïtaire aflossing
 • Hebben in totaal €16.578 afgelost. Dat is 8,5% van de totale hypotheeksom!
 • In totaal betalen we nu elke maand €17,25 minder dan wanneer we niet extra hadden afgelost. 
 • Hebben het maandbedrag het afgelopen jaar met €8 laten dalen (en dan is de laatste aflossing nog niet eens meegeteld!)
Het zijn kleine stapjes, maar het gaat wel steeds sneller met de extra aflossingen. Ik ben tevreden met hoe het nu gaat :)


Met deze extra aflossing hebben we ook weer een mijlpaal bereikt, namelijk €5.000 extra afgelost. In September gaan we daarom naar de Efteling :) De volgende mijlpaal is €10.000. Dat zal wel weer even duren, denk ik.... Zoals ik het nu bereken met wat we nu elke maand sparen zou het 4 jaar duren, maar de sneeuwbal gaat natuurlijk ook elke keer wat harder.... We zullen het wel zien! 


17 opmerkingen:

 1. Spiegel je niet aan de bedragen die sommigen aflossen. Vaak zijn dat mensen die niet in de dure kinderjaren zitten, samen kunnen werken, of andere andere omstandigheden hebben. Jullie lossen af (door veel discipline!!), da's goed en zeker goed genoeg. Punt.
  En misschien vind ik jullie bedragen (zeker jullie percentages, zo in het begin al!) wel indrukwekkender, juist omdat jullie 1 verdieners zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker bezig! Alle beetjes helpen hoor en voor elke persoon die per keer meer aflost, zijn er ook zeker weer drie die per keer minder aflossen. Vergelijken heeft wat dat betreft dan inderdaad ook helemaal geen zin!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is verslavend leuk dat extra aflossen :-)
  Gefeliciteerd met de mijlpaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed bezig hoor! Denk dat wij toch dit jaar niks gaan aflossen. Er moeten nog wat dingen gerepareerd worden in t huis en Door de aankoop van de nieuwe auto wordt de buffer te laag naar mijn man zijn idee. Kinderen worden straks ook duurder met zwemles en hobby's. Dus denk dat we t eerst even afkijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zoals Yelena zegt: het is verslavend! En om welke bedragen het gaat... je bent aan het aflossen, daar gaat het om! En net wat je zelf zegt: het sneeuwbaleffect gaat echt werken. Goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Al die kleine beetjes worden vanzelf een grote hoop. Kleine sneeuwballetjes rollen ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Al die kleine beetjes worden vanzelf een grote hoop. Kleine sneeuwballetjes rollen ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wauw super!!
  lijkt me idd erg verslavend! hoop het ook ooit te kunnen doen :D nu is er alleen een studielening die eigenlijk meer oplevert als we alleen de verplichte aflossing doen omdat t maar 0,12 % rente kost, tegenover 1,3% rente op de spaarrekening :p

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb meer respect voor mensen die met een lager inkomen 300 euro aflossen dan voor mensen die met een hoog inkomen 3000 euro aflossen.
  Jullie zijn erg goed bezig , 8,5 % van de hypotheek dat is al veel !
  Nog 1 aflossing en wij zitten op 1/3 van de hypotheek, maar wij zijn dan ook al vanaf 2010 bezig, je zult zien door t sneeuwbaleffect gaat het steeds een stukje sneller,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik deel de mening van kruidig meisje, jullie zijn heel goed bezig. Aflossen, sparen en ook nog een leuk leven, met voldoende ontspanning.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Inderdaad heeft de hoogte van je aflossingen te maken met allerlei fases.
  Inkomen, leeftijd van eventuele kinderen, onverwachte kosten rn bewustzijn zijn allemaal van invloed.
  Wij een volledig aflossingsvrije hypotheek. Met een kleine beleggingsverzekering erop. Die zou de hele som kunnen dekken en er zou zelfs geld over kunnen blijven. Natuurlijk is de waarde nu te weinig. Stomme keuze, maar helaas te goed van vertrouwen geweest en op de tussenpersoon gevaren. Toen ook nog geen internet. Dus ook niet zelf naar info gezocht. Tja, het klinkt inderdaad wel heel dom.
  Nooit afgelost. Ook weinig ruimte voor gehad. Aantal jaren geleden baan kwijt geraakt. Daardoor het besef dat we iets moesten gaan doen. Beide gaan werken. Man als zzp-er, ik nul uren.
  Goed gaan verdienen en ruimte om af te lossen. Als een trein ook gaan doen. Nu in een jaar al bijna (schrik niet) 40.000 af kunnen lossen. Ruim 20 procent!
  Inmiddels is mijn contract afgelopen en mag niet verlengd worden. Ook geen vast contact helaas.
  We blijven nog even doorgaan met aflossen, zo veel als maar kan. Over twee jaar gaat de oudste studeren en daarna volgen er nog twee. Dat zullen dan jaren worden waar nauwelijks of niks afgelost kan worden, ben ik bang.
  Zo zie je dat voor iedereen de af te kunnen lossen bedragen ook grote verschillen kunnen hebben. Let niet op anderen. Doe wat je kunt missen en vooral waarbij je goed bij voelt.
  Je bent al heel goed bezig door af te lossen. Dat hebben wij de eerste 18 jaar niet gedaan. (Schaam schaam)
  Jessica

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar!! Manlief is nu ook in januari begonnen als zzp-er
   na baanverlies. Wij zijn bezig met de struggle for life, ook wel rondkomen genoemd. Hierna gaan we aflossen op de hypotheek. Onze oudste gaat volgend jaar studeren. Zonder buffer hadden we het niet gered!!

   Verwijderen
  2. @ Jessica, die 20 % daar heb je verder je hele leven profijt van,
   Wij begonnen pas met aflossen toen de kids het huis uit gingen (eerder had het ook niet veel gekund, maar we zagen "het licht"ook niet eerder) dus t is maar met wie je t vergelijkt, vergeleken met ons ben je erg vroeg :-)

   Verwijderen
 12. Fijn weer een aflossing. Het sneeuwbaleffect motiveert om door te gaan. Succes met aflossen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je gaat als een speer! Vergeleken met de snelheid waarmee wij ons laatste restje hypotheek aflossen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Elke aflossing is er één en jullie totaalbedrag tot nu toe vind ik indrukwekkend, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De eerste stap is de zwaarste van 1000 stappen, maar je komt er wel!!!

  Ook al klinkt dit vast heel dom, ik ben er trots op om mee te mogen maken hoe jullie zo super jullie hypotheek (versneld) aflossen!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)