woensdag 5 augustus 2015

Persoonlijk en algemeen goed nieuws over boodschappen doen

Vandaag kreeg ik twee heugelijke nieuwtjes te horen. Eentje waar jullie absoluut niks aan hebben en eentje die jullie misschien ook wel interessant vinden. Ik begin maar met degene die ook voor jullie interessant is, dan kun je de rest overslaan als je wilt ;)

Goedkoop online boodschappen bestellen!

Vanmorgen las ik dat er vanaf September een nieuwe concurrent voor online boodschappen bijkomt. Namelijk de online boodschappendienst Picnic. Deze dienst wil gaan concurreren op prijs, dus geen bezorgkosten en lagere kosten voor de boodschappen. Wat mij betreft fantastisch nieuws! Ik ben dol op boodschappen laten bezorgen, want wij hebben geen auto en dus kan ik zowat elke dag naar de winkels gaan. Als deze dienst een succes word dan zal ik hier dus zeker gebruik van gaan maken, zodat ik minder vaak naar de winkels hoef en dus ook minder vaak verleid word tot impuls-aankopen.

Er komt een nieuwe supermarkt op de plek van de C1000!

En dan het persoonlijke nieuws waar ik blij van word.... Er komt een nieuwe supermarkt op de plek waar de C1000 zat! Dat betekent dat ik niet meer voor elke boodschap een heel eind hoef te lopen of fietsen! Ook deze zal gaan starten in September. Echt heel erg fijn, vind ik. Als ik dan opeens besef dat iets op is kan ik het tenminste snel weer even halen. 


Zouden jullie gebruik maken van online boodschappen bestellen als er geen extra kosten aanzit door de verzendkosten? 

14 opmerkingen:

 1. Ik heb er ook over gelezen. Het zal nog wel een tijdje duren voordat het hier ook is. Maar als het echt goedkoop is, zoals ze zeggen, kan het voordelig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben vooral benieuwd boven de hoeveel euro dat gratis wordt gestuurd, zal vast niet voor 10 euro gaan gelden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ben ik inderdaad ook erg benieuwd naar!! :) En ook naar de A merken of niet... Als het alleen A merken zijn dan ga ik daar niet bestellen, dan is het alsnog duurder.

   Verwijderen
  2. Ik had er nog niets over gelezen maar heb even een inhaalslag gemaakt. Naar wat ik heb gelezen willen ze juist op de prijs concurreren, dus a-merken en een goedkoop huismerk gaan bieden. Thuisbezorgen wordt vermoedelijk gratis vanaf 25 euro.
   Je kunt je naar het lijkt aanmelden als testklant (maar ik weet niet of dit ook al buiten Amersfoort kan, wat daar is de eerste test uitgevoerd): http://www.picnic.nl/

   Ik vond het ook wel vrij typisch om te lezen dat er meteen ook (weer) een 'racistisch-tintje' werd gevoeld bij het woord picnic. Storm in een glas water.. Maar ik ben wel benieuwd of ze er op de een of andere manier nog iets mee gaan doen.

   Groetjes Lily

   Verwijderen
  3. Racisme? What? Die snap ik echt niet....

   Verwijderen
  4. Snappen doe ik het ook niet...maar ik las het onder andere hier:

   http://politiek.tpo.nl/2015/08/05/oud-groenlinks-fractievoorzitter-leeuwin-picnic-is-racistisch-woord/

   Groetjes Lily

   Verwijderen
 3. Oh ja en of het alleen a-merken zijn of ook eigen basismerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik las het ook vanmorgen. Eerst maar eens even naar kijken. Ben bang dat het alleen A-merken zijn omdat ze niet zijn aangesloten bij een organisatie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik het goed heb begrepen zit supermarkt Boni aan deze dienst gekoppeld, dus wie weet valt het mee :)

   Verwijderen
 5. Ik zou er best gebruik van willen maken, maar dan moet er een heel goede website zijn met productinformatie. Ik sta altijd op de etiketten te turen vanwege de gluten, melk, e-nummers enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ga me ook eens verdiepen! Ik ben een grote fan van thuisbezorgen of de pick up. Momenteel doe ik alles via de pick up en dat scheelt veel tijd. Via AH bezorgen vond ik duur en je wist niet precies wanneer ze kwamen. Ben benieuwd of dit een goed alternatief is!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. nu in de vakantie bestel ik bij ah omdat ik vaak meerdere kinderen op een dag heb, naast mn eigen 2, maar ook p de gekste tijden waardoor ik niet naar de winkel kan wanneer t mij uitkomt of het gaat ten koste van tijd voor de kids/uitstapjes. in de vakantie is er een aanbieding als je boven de 100 euro besteld zijn de bezorgkosten maar 2,99.. dat vind ik prima te doen, zeker als ik zie hoeveel tijd en ergenis ik er mee bespaar. normaal doe ik maandagochtend tussen 8.30 en 9.00 boodschappen, een loos half uur tussen school van oudste en psz van jongste... en man doet de l.idl boodschappen tijdens zwemles van oudste, ook een soort loze 40 minuten.. ideaal dus. ik vind de site van ah wel heel fijn om boodschappen te doen.. het bevalt me wel.. maar met t besef dat bezorgen straks tussen de 5 en 15 euro kost... dan maar weer lekker zelf boodschappen doen ;) maar over een jaar gaat ook jongste naar school.. (wow wat gaat de tijd snel.. ) en wie weet hoe we het dan op gaan lossen.. ook oudste zal vermoedelijk nog maar een half jr zwemles hebben. dus even zien hoe we het gaan doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wil ook wel eens dat thuisbezorgen proberen; maar ik heb geen zin om boven de 100 euro gelijk te bestellen bij de AH; én dan ook nog eens de bezorgkosten te betalen. Wanneer we zelf boodschappen gaan halen is het namelijk veel goedkoper (niet bij de AH dan).

  Wat mij betreft mogen alle supermarkten gaan thuis bezorgen! Het zou voor ons een uitkomst zijn. En dan mogen die bezorgkosten boven een bepaald bedrag naar mijn mening best wel wegvallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klinkt leuk, zou best willen proberen.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)