zondag 20 september 2015

Mijn allereerste bakje koffie

Vandaag Gister heb ik voor het eerst een hele beker koffie gedronken! Namelijk een pumpkin spice latte van de Starbucks. Echt zo'n herfstig drankje wat ik altijd superlekker vind klinken, maar nog nooit heb genomen omdat ik eigenlijk geen koffie lust. Terwijl ik dat wél heel graag zou willen, want dan gaat er direct een hele wereld voor je open met cappucino's, latté's, espresso.... Daarom probeer ik altijd een slokje van Sanders koffie, maar tot nu toe kon het me niet bekoren. Jammer hoor!

Toch wilde ik heel, héél graag een keer de pumpkin spice latté proberen. Dus heb ik die vandaag gister gewoon besteld. En het was even doorbijten, maar hoe meer ik ervan dronk, hoe lekkerder ik het eigenlijk vond. :)



Dus joepie: eindelijk volwassen ;) * kuch * Nee hoor, grapje! ;) Maargoed, het was wel een eenmalige actie, want net als met zoveel dingen ben ik erg gevoelig voor wat stofjes met me doen. Ik ben al dronken van een klein glaasje wijn en nu ben ik dus nog steeds totaal niet moe. Sander denkt dat ik het me inbeeld, maar ik heb gewoon net het gevoel alsof het nog maar 10 uur is ofzo, terwijl het toch al kwart voor 2 's nachts is. Stom wat zo'n bekertje koffie met je doet! Dus dit was een lekker bakkie, fijn om eens geprobeerd te hebben, maar volgende keer neem ik weer chocolademelk ;)

Houden jullie van koffie? :)


22 opmerkingen:

  1. Koffie daar hoort maar 1 woord bij: yuk!!!
    Alleen die stank al die er vanaf komt. En de terreur van de drinkers er van, het zijn wat dat betreft net rokers. :) Dat je het niet proeft als thee zetten in een koffiekan, of dat ze alvast een kopje voor je inschenken zonder te vragen, of boos worden dat je geen koffiezetapparast hebt of uberhaubt geen koffie hebt.
    Nee, de Starbucks heeft heerlijke thee en chocomelk voor te veel geld maar de koffie laat ikmzonder probleem staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, leuk stukje.
    Nee ik houd helemaal niet van koffie. Ik ben daar juist blij mee, want voor thuis vind ik het zo'n gedoe al die verschillende opties en in de horeca vind ik het zo duur. Ik vrees de dag dat ik erachter kom dat ik koffie toch lekker vind. ;)
    Doe mij maar een kopje thee.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Marjolein Berendse20 september 2015 om 07:33

    Dat niet kunnen slapen is voor mij heel herkenbaar. Ik drink zelden koffie en nooit na 15 uur. Red Bulk of andere energy drink is nog erger, dan kan ik een halve week niet fatsoenlijk slapen om vervolgens het liefst 24 uur te slapen. Wat ik wel raar vind is dat ik op cola dus helemaal niet reageer. En hoe goed koffie ook kan zijn, echte chocolademelk, dus een stuk chocolade in warme melk oplossen, is altijd nog beter dan koffie. Helaas zijn er maar weinig tentjes waar je zulke chocolademelk krijgt :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jaaa!!! Ik start de dag met een kop koffie, om 10 uur drink ik nog een kopje, als ik zoon tussen de middag naar school heb gebracht meestal half 2 nog een kopje en om 4 uur het laatste kopje. Als ik mezelf niet aan een vast ritme hou dan zou ik de hele dag door koffie drinken!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Haha ik zei het toch al...
    Ik ben dol op koffie! Zou het allerliefst de hele dag door drinken, maar doe dat doe om bovengenoemde effecten niet, Ik drink 2 koppen koffie per dag, altijd voor 12 uur smiddags.
    Ze zeggen dat het effect van 1 bak koffie te laat op de dag het slapen 40 minuten opschuift, ik denk dat het meer is. Als ik in de middag nog een bak neem, lig ik in de avond te stuiteren in bed. Tenzij ik er een Irish Coffee van maak, maar ja dat is ook weer zo wat ;-).
    Niet iedereen heeft er last van trouwens.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh ja, heerlijk! Alleen........maar 2 koppen, en dan ook 's morgens want als ik er meer drink dan stuiter ik. En 's avonds drinken is voor mij ook geen goed idee, dan slaap ik echt niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Koffie is mijn alles! 's Ochtends begin ik met een hele grote kop (dus eigenlijk 2) en soms drink ik er daarna nog 1 of 2. 's Middags rond een uur of 15:00 lust ik wel weer een grote mok. En als ik zin heb rond het avondeten en anders rond een uur of acht. Heerlijk! En ik kan gerust om half elf nog een kop koffie drinken en vijf over half elf in slaap sukkelen - no problem. Doe ik eigenlijk wel vaker! Koffie is gewoon een levensader voor mij, hahahaha. Ik krijg hoofdpijn als ik niet op tijd koffie drink.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij mij hetzelfde patroon. Ik heb een tijdje decaf geprobeerd op advies van iemand en vond dat best te doen, alleen vriend die toen slecht 1x per week bij mij was had dan elke keer de hele dag hoofdpijn.

      Verwijderen
  8. Ik drink af en toe koffie, ik moet er echt zin in hebben, en idd niet s'avonds want dan lig ik wakker. Ik vind de smaakjes ook het lekkerst, maar al die Caramel, chocolade, room etc. Alleen al om de kcal ben ik blij dat ik het niet dagelijks drink ;)

    Samen besparen

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Grappig! Had m gister ook voor t eerst geproefd! Hoe is t met de kamer??

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik hou ook niet van koffie en thee lust ik ook niet, soms wel wat lastig;)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik ben verslaafd aan koffie. Sedert augustus drink ik thuis enkel nog caffeïnevrij. Het is nu bijna twee maand later en ik verlang nog constant naar een degelijke koffie. Heel vervelend, ik had niet verwacht dat ik het zo moeilijk ging hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik ben er gek op, maar ben er ook voorzichtig mee vanwege mijn gevoeligheid voor caffeine.
    Het allerlekkerst vind ik bulletproof koffie. Sterke koffie met een beetje kaneel, wat oerzoet, klont kokosolie en dan de staafmixer erop. Mmmm...

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Lekker, lekker! Ik drink nu thuis vaak cafe au caramel. Buiten de deur vaak cappucino (help...hoe schrijf je dat ook alweer????)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik drink al koffie sinds ik zelf uit een kopje kan drinken.

    Ik drink heel wisselend koffie. Maar nooit meer dan 2 kopje op een dag. Ik heb een Senseo apparaat en een dolce gusto. Met de laatste kan ik verschillende soorten koffie maken. Wat ik ook heel af en toe doe, gewoon als verwennerij en het lekker.

    Ik drink nooit koffie na 15 uur 'smiddags anders heb ik ook moeite met inslapen.

    Koffie bij de Starbucks drink ik heel af en toe. Als ik een dagje weg ga of als echte troost. En als ik er koffie haal dan neem ik mijn eigen beker mee. Dan krijg je € 0,30 korting.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik en manlief drinken sloten koffie! tja toch verslaafd? want als we door omstandigheden eens niet zo veel koffie drinken komt er een flinke hoofdpijn opzetten....
    Slapen is nog geen probleem....gelukkig maar!
    liefs en een fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik drink na 11 uur 's ochtends geen koffie meer. Ik heb heel erg last van het 'secundaire effect', wat bij mij na 7 uren optreedt en 2 uur aanhoudt. Als ik na 11 uur nog koffie drink, kan ik dus niet voor 10 uur slapen. Mijn lichaam rust dan wel, maar mijn brein maakt overuren.

    Siebrie

    BeantwoordenVerwijderen
  17. ik hou wel van koffie! maar helaas niet van melk in mn koffie.. dus alle heerlijk klinkende latte's en cappuchino's gaan ook aan mij voorbij :( ik heb wel van albert heijn een flesje karamelsiroop, wat heerlijk is door mn zwarte koffie! of een schepje cacao/chocomelpoeder, heerlijk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik vind koffie heerlijk, maar krijg er ook last van als ik het 's avonds drink. Jos dan weer niet, die kan rustig om 11 uur 's avonds zijn zoveelste grote kop koffie drinken, en vervolgens als een roosje in slaap vallen ;-) Iedereen reageert anders op koffie, en als je al sterk op stofjes reageert én voor het eerst een hele kop koffie gedronken hebt, vind ik het niet zo raar dat je om 2 uur 's nachts nog aan het stuiteren was xD

    Oh ja, hoe gek ik zelf ook op koffie ben, ik snap best dat er ook mensen zijn die het niet lusten, en ik zou dan weer nooit zomaar koffie voor iemand inschenken als ik niet zeker weet dat diegene koffie wil. En thee uit een koffiepot ... bah, dat is smerig! Ik lust ze allebei, maar wel los van elkaar graag ;-) Ik ken eigenlijk niemand die zegt dat je het verschil niet kunt proeven trouwens, of die zonder te vragen koffie voor anderen inschenkt. Ik vrees dat Wieteke toevallig veel net de verkeerde mensen kent op dat gebied ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik drink thuis altijd decafe, met sojamelk.
    Volgende keer kan je bij de Starbucks ook zo'n lekker soort koffie bestellen met decafe, heb je sowieso geen last van gestuiter.
    Ik drink er 2 of 3 per dag. Vind het echt heel lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Starbucks.... dan heb je van alles gedronken (melk, opgeklopte melk, karamel, kruiden, suiker, etc) plus een klein beetje koffie.
    Starbucks is eigenlijk voor mensen die geen koffie lusten!

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)