donderdag 24 september 2015

Moeder-bloopers: "Dat overkomt mij niet"

Als ik van die foto´s zie van kinderen die onder de pindakaas zitten, of filmpjes van kindjes die de dildo van hun moeder hebben gevonden, dan denk ik maar eén ding: hoe kan dat je nou overkomen?! Hoe kan je kind de kans krijgen om zó lang niet gezien te worden dat ie zich helemaal onder kan smeren met viezigheid?! En waarom berg je dan je spullen niet wat beter op??

Maar vandaag moet ik daar toch van terugkomen. Ik was een wasje aan het opvouwen en besefte me opeens dat Tobias wel héél stil was.... Je hebt gewone stilte én verdachte stilte. Het verschil kan ik niet echt uitleggen, maar ik denk dat iedere moeder het wel kent. En dit was dus een stilte van de tweede groep. Verdacht stil.... Zo´n stilte waarvan je weet dat je kindje iets stiekems aan het doen is.

En ja hoor..... Ik trof Tobias dus aan met zijn broek en shirt onder de Sudocrem gesmeerd! En dan ook nog zo lief lachen dat je er eigenlijk niet boos om kunt worden. Dus ja, ik hoor nu ook bij die club van moeders die niet altijd 100% overal op kunnen letten, blijkbaar ;)Hebben jullie ook wel eens zoiets meegemaakt? Ik hoor het graag, ik ben dol op moeder-bloopers ;)

17 opmerkingen:

 1. helaas wel.. armen volkrassen met stift, dochter met voetenzalf (terwijl ik zwanger was van de 2e, totaal geen geduld tijdens mn zwangerschappen dus ging helaas enorm tegen haar tekeer :( ook dat is al een blunder op zich.. ) ze smeerde zich ook graag in met verf als ik bijv nieuw water aan t pakken was.. (heb dus niet vaak geverfd met haar.. want ze bleef t doen.. ze vond t heerlijk voelen.. pas later snapte ik t.. nu heeft ze een eigen fles bodylotion op haar kamer en mag ze elke avond zichzelf insmeren ;) ) en veelm eer van die dingen.. dochter heef took op haar muur getekend in haar kamer... behang eraf getrokken (maar ja is bijna 6 dus echt niet elke seconde onder toezicht :p)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och jah! Onze jongste heeft eens op zijn de bus talk poeder te pakken gehad en heeft dit door zijn hele slaapkamer gestrooid, ow, hij was pas 1,5 jaar. Wel heb ik zoontje nog even gefilmd in zijn kamer, en gevraagd wat heb jij nou gedaan, het is zo'n grappig en aandoenlijk filmpje geworden. Hij bleef Zeggen. Mama mooi ah ooh!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn zoon had toen die anderhalf was de suiker pot van de hoge tafel geslagen ,en alles lekker opgegeten.Toen was het ook die stilte waar jij het over had ...stond te koken op dat moment.Hij haalde ook al het ijs uit de vriezer gooide het op de grond en ging eten , haalde alle snoepgoed uit de kast midden in de nacht .Nou dan weet je het wel hangslotjes kopen een schaar ergens vandaan getoverd ging meneer de gordijnen knippen.Ook een soort poeder door de gang gegooid hij was helemaal wit ,alles was tussen zijn 1 en 4 jaar wat een gedoe was dat achteraf wel grappig.Hij is er groot mee geworden,is nu 25 jaar en doet het gelukkig niet meer.

   Verwijderen
 3. haha ja herkenbaar. Hier heeft Sem toen hij twee jaar was in een half uur tijd dat hij zo zoet met blokken speelde - dacht ik dan toch - 5 muziek banden van zo'n ouderwetse bandrecorder (je weet wel die hele grote, ik heb het niet over cassettebandjes) helemaal afgewikkeld. Hij zat in een berg van de tapespul, zag nog net zijn koppie er boven uit steken. En op die banden stond allemaal bijzondere muziekopnamen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja ook een sudocreme verhaal. Alleen mijn pot was nieuw en een grote variant. Dochter zat helemaal onder. Om het uit haar haar te krijgen was echt een drama. We waren op vakantie en haar bedje stond tegen een kast aan en ook die kast zat onder de crème. Ze was de hele nacht in de weer geweest omdat ze niet kon slapen en eindelijk was het tegen de ochtend stil en ik dacht ow nog even heerlijk slapen. Nou dat heb ik daarna geweten. Ook ik had een onderbuik gevoel maar de slaap won. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo lag bij mij de jongste in de box en was de middelste aan tafel aan het verven. Ik hoorde jongste wel steeds giechelen, klonk erg leuk...Toen ik ging kijken was zijn hele gezicht met zwarte water verf gekleurd ! Heb eerst foto's gemaakt en in de handdoek gelachen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn jongste heeft pasgeleden een pot vaseline te pakken gekregen. En als je denkt dat sudocreme rotspul is, dan heb je nog nooit geprobeerd om een grote klodder vaseline uit je haar te wassen. Vijf wasbeurten later was het nog stééds vettig.
  En de oudste heeft ooit eens een fles badschuim 'gevonden' in de badkamer, en was zich aan het vermaken met 'meer, meer!' bubbels in het badje. Daar kan ik dan weer wel om lachen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn oudste heeft eens flink met viltstiften in zijn oren getekend en de dag erna moesten we naar het CB. Konden ze wel om lachen nadat ik ze even waarschuwde voor de bijzondere kleuren in zijn oren.
  Verder was oudste vooral bijzonder in zijn uitspraken.

  Jongste zoon was zeer ondernemend. Liep weg als ie de kans kreeg en klom dan in de uitkijktoren voor ons huis. Moest ik een buurman op zoeken voor hulp want ik kon hem niet uit de toren krijgen. Weg lopen heeft ie niet van een vreemde dat deed ik ook graag.
  Vlak voordat we ons eerste huis in de verkoop zetten, had ik een telefoongesprek waarbij ik even niet oplette. Toen ik klaar was had zoonlief de vloerbedekking voorzien van hele grote krassen met zwarte wasco :-( nu lachen we erom. Het was het eerste grote kunstwerk van onze creatieve tekenaarszoon. Die andere is schrijver geworden. Zat er dus allemaal al vroeg in :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ons B doet niet anders joh ;)
  Nog zo'n uitspraak die je moet vermijden: dat doet mijn kind niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze oudste zoon luisterde heel goed en was een heel makkelijk kind. Wij waren zo eigenwijs te denken dat wij zulke goede opvoeders waren. Jongste zoon was compleet het tegenovergestelde en luisterde voor geen meter en heeft zichzelf opgevoed. En wij waren ondertussen een stuk bescheidener :D

   Verwijderen
 9. Nee ik kan me het niet herinneren maar vind jou kindje met creme toch wel heel komisch haha oh wacht... telt boterhammen in de video gleuf stoppen ook mee? ;-) dat deed mijn zoon nl, kwam ik achter toen we een film wilde kijken en dat ding er maar niet in ging wahaha zat er een stuk of 4 boterhammen in.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zoiets kan ik me niet herinneren. Wel een eigen blunder, ik was eens zo boos op dochter die in de gang elke keer zeurde en ik had net een zak diepvries patat in handen en gooide die de gang in als waarschuwing, wat een troep kon ik zelf opruimen en dochter was aan het lachen die vond de troep om zich heen wel grappig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mijn kleinkinderen 7, 5 en 4 jaar hebben op een zondagmorgen met een gieter water in de tank van de auto gegooid. Samen een hele goede samenwerking. Auto stond niet op slot

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mijn dochter heeft toen ze 2 was en uurtje lekker gespeeld met haar little people in de keuken.... althans dat dacht ik in werkelijkheid had ze 5 kilo uien (ja zo'n groot net van de xl) helemaal afgepeld.... uiensoep, gebakken ui, uientaart eten de hele week was het resultaat achteraf was het wel grappig hoor.

  Gr debby

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik moet heel diep graven in mijn geheugen hoor!
  Zoonlief heeft wel eens een "prachtige" tekening op zijn slaapkamerbehang gemaakt en dochterlief haar pop helemaal ondergekliederd met stift.
  Maar als oudere kinderen doen ze ook nog wel eens iets waar je achteraf erg om moet lachen hoor! Gisteren vroeg ik waar dochterlief de losse elastiekjes van haar beugel had gelaten. "Oh, in mijn broodtrommel!" Tja, die had ik dus niet gezien, en de broodtrommel stond dus al lang en breed in de vaatwasser. Hopelijk zijn ze in het filter blijven hangen. Het zijn weggooi-dingen dus niet zo'n probleem, maar de vaatwasser vind het ongetwijfeld minder leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Helaas heel vaak al :-(. Van een kind onder de choco tot een gebroken Nurofenfles (plakken dat dat doet!)als ook kindjes die vol stift hangen of die met de prikker van het tekeningprikbordje hun kledij in stukken gesprikt hebben tot grootse tekeningen op de muren en het laatste feit was een tube blauwe tandpasta leegduwen op mijn gele mat. Ik krijg het er niet meer uit :-(.
  Los van het feit dat ze ons huis zo goed als afbreken door deuren dicht te slaan waardoor het glas in de deur er bijna uitvliegt, lospeuteren van de WC hendel en overal tegenaan rijden.
  Je bent niet alleen troost je.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)