woensdag 30 december 2015

Onze doelen voor 2016

Tobias ligt lekker te slapen, dus ik doe nu toch maar vast een poging om de doelen die wij voor 2016 hebben op een rijtje te zetten. Op de blog van Bespaarbalans zag ik ook doelen voorbij komen met de verschillende bedragen die hiervoor gespaard / gereserveerd moesten worden en toen dacht ik: dat ga ik ook doen! Handig! :)

De gedachte achter onze doelen van dit jaar staat eigenlijk omschreven in je spaarrekening is geen zwart gat. Het ging een poosje beter, maar de laatste tijd begon ik toch weer in mijn oude gedrag te vervallen van sparen om het sparen. Dus tijd om daar weer verandering in te brengen!

Hypotheek aflossen: €5.912

We willen de hypotheek graag onder de €170.000 krijgen dit jaar. Dit betekent dat we minstens €5.912 willen gaan aflossen. Een gedeelte hiervan gebeurt automatisch dankzij de annu├»taire aflossing, maar de rest willen we graag bij elkaar sparen door middel van afromen en door meevallers, extraatjes etc. opzij te zetten. 

Lekkage in de slaapkamer verhelpen: €3.000

Helaas hebben we een lekkage in de slaapkamer. We weten nog niet precies hoeveel dit gaat kosten, dus misschien is €3.000 wel te ruim of juist te weinig, maar dit is een inschatting van hoeveel we nodig hebben. 

Op vakantie: €1.500

We willen dit jaar ook weer graag op vakantie. €1.500 is het bedrag dat we daar ongeveer aan uit willen geven. Misschien wordt het iets meer of iets minder; dit is een inschatting. Sowieso staat er al een weekendje Center Parks op de planning in Februari. Erg veel zin in! :)

Een nieuwe bank kopen: €1.200

We willen graag een nieuwe bank kopen. Namelijk een hoekbank. We zijn al een jaar aan het kwijlen over een specifieke bank van de Ikea en schuiven het elke keer maar weer voor ons uit. Dit jaar willen we hem dan ook ├ęcht gaan kopen!


Sparen voor Disneyworld: €1.320

Ook het sparen voor Disneyworld gaat gewoon door dit jaar. Hier sparen we elke maand €110 voor. Op die manier sparen we in een jaar tijd €1.320 voor dit doel. 

De buffer verhogen: €600

We zijn tot de conclusie gekomen dat een buffer van €10.000 niet zaligmakend is. Dus hebben we besloten om dit doel uiteindelijk wel na te streven, maar niet ten koste van andere doelen zoals een nieuwe bank en het verhelpen van de lekkage. Er wordt dus automatisch elke maand €50 gespaard om de buffer te verhogen en daar blijft het bij dit jaar. Aan het eind van het jaar is deze buffer dan €600 hoger dan aan het begin. Althans, dat is de bedoeling. ;) 


Zo, dan is het toch nog gelukt om de doelen vandaag op te schrijven. Tobias ligt nog steeds te pitten.... Heerlijk :D 

4 opmerkingen:

 1. Mooie plannen! En wat balen van die lekkage, hopelijk vallen de kosten mee. Ik heb daarvoor ook best wat via de verzekeraar kunnen doen, ook al dacht ik eerst van niet. Misschien de moeite waard om dat eens te checken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je inspiratie uit ons nieuwe blog hebt kunnen halen! Zo leren wij van elkaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn goede doelen en haalbare doelen. Hele fijne jaarwisseling en een gezond 2016.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. grappig, dat is dezelfde bank als die wij gekocht hebben laatst. ik kan je dus zeer aanraden om de koopjeshoek in de gaten te houden ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)