maandag 11 januari 2016

52 weeks saving challenge

Dit jaar doe ik voor het eerst mee met de 52 weeks saving challenge. Ik had er al veel over gelezen de afgelopen jaren, maar tot nu toe had ik niet de behoefte om mee te doen. Maar dit jaar dus wél. Het geld steken we trouwens als extraatje in het aflossen van de hypotheek; gewoon een stukje extra motivatie om flink door te gaan met aflossen.

Er zijn inmiddels natuurlijk verschillende manieren van 52 weeks challenge sparen:

 • Sommige mensen sparen in week 1 één euro, in week 2, twee euro´s enz, enz.
 • Er zijn ook mensen die juist in week 1 met €52 beginnen en dan steeds een euro omlaag gaan (wat rente-technisch trouwens ook wel slim is, maargoed!)
 • De derde variant is de bingo-variant: elke week een bedrag afstrepen dat je die week kunt missen. 
De bingo-variant is de manier waarop wij het ook doen. We zetten elke week een bedrag(je) weg wat we die week kunnen missen. Tot nu toe heb ik dit kunnen doen met een uitbetaling van Euroclix en eentje van Roamler

Deze week wil ik ergens €8 vandaan proberen te toveren. Waarom dat bedrag? Omdat we dan op een totaal zitten van €300 om alvast een extra aflossing op de hypotheek te doen! Dat is natuurlijk niet alleen van deze challenge, er zat al een beginbedrag van rond de €250 in. ;) 

13 opmerkingen:

 1. Tja, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Ik denk dat ik het volgende ga doen:
  -ik probeer dit jaar op dezelfde manier te besparen als ander jaren.
  -hierdoor zal ik waarschijnlijk rond de 4000,- kunnen bijstorten op de spaarhypotheek
  -op het einde van het jaar streep is 1 t/m 52 weg, zodat ik precies 1378 heb gespaard door de 52-weken challenge, en 2622,- op een andere manier heb gespaard.

  Zo heb ik niet elke week een hoop gedoe, maar doe ik toch mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien via een besparing op de boodschappen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor ons gezin zie ik totaal het nut niet in van zo'n saving challenge. Ik spaar gewoon wat we niet nodig hebben, de ene maand is dat wat meer of de andere al naargelang de kosten die we gehad hebben. Ik leg me zeker geen vast bedrag op want dan voelt dat meer als een verplichting aan maar gewoon hoe meer, hoe liever.... liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als echte consuminderaar vind ik het eigenlijk jammer om geld dat je wilt sparen in een potje thuis te stoppen. Ik zag namelijk dat dat eigenlijk de bedoeling is. (Niet dat jij dat doet, dat weet ik niet). Maar ik heb zelf een aparte rekening geopend waarop ik extra probeer te sparen voor aflossing van de hypotheek. Dan krijg je er tenminste ook nog wat rente voor, ook al stelt dat dan bijna niks meer voor. Maar alle kleine beetjes helpen immers?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hlemaal mee eens, Herma! Daarom doe ik het zelf inderdaad ook op een spaarrekening. Ondanks dat de rente natuurlijk bedroevend laag is, maargoed ;)

   Verwijderen
 5. Onze challenge is elke maand een extra aflossing doen in de hypotheek. ;-)
  Ik vind het idee van die challenge wel leuk maar het is niet iets wat past bij onze situatie. Voor ons is december geen dure maand en krijgen we de eindejaarsuitkering.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dat ook wel grappig. Al ga ik dit jaar niet meedoen. Ik doe mijn extra verkopen op een aparte spaarrekening om een aflossing bij elkaar te sparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik doe dit ook en dan de bingo manier, wist niet dat het zo heette ;-) Ik heb inmiddels al 4 bedragen er in kunnen stoppen ( mooi blik gaat het in ). Ik streep idd de weeknummers af wat ik kan missen. Ook al kan ik elke week 3 x een bedrag erin stoppen, dan doe ik dat. Dus mss dat ik hem begin november al vol heb....hoe eerder hoe beter. Het motiveert me wel om ergens iets over te gaan houden....

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben er ook mee gestart en ben begonnen met 52 euro, dus aflopend.;De "Bingo" manier vind ik ook wel leuk, maar hou meer van grote stappen snel thuis. Ik heb in mijn spaarrekening een apart Challenge potje gemaakt en zie aan het einde van het jaar wel naar welk potje ik het schuif.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb er ook over gelezen, maar hier sparen we idd ook gewoon wat er over is, na jaren consuminderen en besparen hebben we de grote klappers wel gemaakt. Ik vind het wel een goed idee als je nog moet beginnen om een buffer op te bouwen oid of natuurlijk voor de hypotheek zoals jullie doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. we sparen al veel meer dan dat en vind het een lastig iets met al die bedragen.. maar wel leuk voor d emensen voor wie t sparen lastiger gaat
  (dit jaar sparen we trouwens niets, maar geven we enorm veel uit aan t koophuis... maar normaliter sparen we alles wat er overblijft.. de ene maand 800 een andere maand niets en alles ertussenin :p en bij vakantiegeld of de 2x salaris in 1 maand(ivm 4 wekelijks loon komt dat 1x per jaar voor.. ) dan sparen we dubbel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vorig jaar las ik al over dit initiatief en dacht toen: dat is een leuk idee om, naast alle extra aflossingen voor de hypotheek en verbeteringen aan het huis, geld te reserveren voor een activiteit met ons gezin. Het is daarna in de vergetelheid geraakt, tot dat ik het deze dagen weer las op het blog van Het Rijke Wijf, Hypotheekweg en nu de jouwe.

  WIj doen mee, maar dan met de bingovariant. Ik heb inmiddels een Excelsheet gemaakt, daar een macro gebouwd en een knop, die een willekeurig getal tussen de 1 en 52 selecteert. Vanavond spelen we de eerste twee bingorondes (de eerste twee weken zijn immers al voorbij). Daarna vanaf elke vrijdag een nieuwe trekking :-) En mocht het een keer een hoger bedrag echt niet uitkomen, dan kunnen we alsnog beslissen een die maand een lager bedrag te storten.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)