dinsdag 12 januari 2016

De eerste extra aflossing van 2016

Gisteravond deed ik de eerste extra aflossing op de hypotheek van 2016! Dat is lekker snel, vind ik! Kon het altijd maar in dat tempo gaan... Maar dat zal denk ik nog lastig worden. Al is ons ons doel wel om onze schouders er dit jaar extra hard onder te zetten.

Waar deden we deze extra aflossing van?

 • Een gedeelte was afroming; we romen sinds begin dit jaar niet meer af naar €1.000, maar naar €1.050 en spaarden op deze manier al direct ruim €150 voor een extra aflossing
 • Daarnaast spaar ik ook het gedeelte van het geld dat ik verdien door extra te werken en door te werken met toeslagen. De helft daarvan gaat naar de Disneyworld rekening en de andere helft dus naar de spaarrekening voor de hypotheek. 
 • Als derde ging dus het geld dat ik extra spaar door middel van de 52 weeks money challenge naar de hypotheek
Zodoende had ik gisteravond dus €300 bij elkaar. Scheelt ons weer €1 rente per maand plus een verlaging van het bedrag dat we verplicht moeten aflossen. In elk geval: onze rente zit vanaf nu onder de €600! Mijlpaaltje bereikt, dus :D En zo is er altijd wel wat te vieren :) 

10 opmerkingen:

 1. Goed bezig hoor!
  Wij mogen helaas post 1000 euro aflossen dus dat vind ik een grote stap om dat over te maken. En met maar een rente van 2.9 scheelt mij dit maandelijks amper iets. Dus we sparen de komende tijd gewoon op onze spaar rekening. Kunnen we er ook gewoon vrij over beschikken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier in enkele dagen maar liefst 1700 euro extra afgelost. Alle kinderbijslag die we in 2016 gaan ontvangen in feite in één klap richting de aflossing gedaan. Ons maandbedrag komt zo mooi onder de € 900,- bruto.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk die mijlpalen. Gefeliciteerd

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met deze eerste aflossing van 2016. Ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi dat er weer wat af is, ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd. Dat is een mooie mijlpaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kijk, dat is een mooie mijlpaal! Geniet er van, en op naar de volgende :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)