dinsdag 19 januari 2016

Besparen met ons weekmenu

We hebben ons de afgelopen week weinig aan het weekmenu van week 2 gehouden. Er kwamen veel dingen tussendoor, namelijk. Een avond aten we op het werk. Een avond ging ik uit eten met een collega. En een keertje kwam een vriendin eten, dus daardoor aten we toen in één keer twee zakken spruiten, waarmee we dus juist een dag hebben 'ingehaald'. We hebben dus nog best veel boodschappen over van de afgelopen week.

Het is de laatste week van onze financiële maand en aangezien het boodschappenbudget weer hard is gegaan probeer ik deze laatste week sowieso zoveel mogelijk uit onze eigen voorraadkast te eten. Dat zal vast wel lukken, aangezien ik de afgelopen weken goed gebruik heb gemaakt van de hamster-aanbiedingen én omdat we dus nog boodschappen over hebben van de afgelopen week.

Maandag: vegetarische goulashsoep - recept (bedankt Zuinigaan!)

Dinsdag: ovenschotel met rijst en prei

Woensdag: eten op de verjaardag van een vriendin

Donderdag: patat met sla en appelmoes

Vrijdag: uit eten met schoonfamilie

Zaterdag: wortel, puree en vis

Zondag: risotto met tuinbonen en worteltjes

4 opmerkingen:

  1. Soms loopt een week bij ons ook helemaal anders, inderdaad ideaal om dan wat maaltijden door te schuiven naar de volgende week, dat scheelt lekker ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt goed! Ik geloof dat ik deze week maar weinig thuis eet, dus moet nog even zien hoe het komt. Ik wil eigenlijk ook niet teveel boodschappen in huis halen, juist daarom, maar verwacht ook nog wel een eter, dus ik moet wel weer wát hebben. Of kijken hoe het uitkomt met de voorraad natuurlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik had groenten gekregen en had net zelf gekocht voor de hele week. Dat betekende afgelopen vrijdag dat ik weinig groenten meer hoefde te kopen. Nog een spitskool ligt er, rode kool en vandaag pizzabroodjes met prei en paprika. Het schiet al aardig op.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)