dinsdag 19 januari 2016

Offerte binnen: €8.000!

Vanmorgen kregen we de offerte binnen. Op basis van wat ik op de site van Vereniging Eigen Huis had gezien, had ik gerekend op een vrij hoog bedrag. Eerst dacht ik dat het nog wel meeviel, maar toen zag ik dat ik naar het bedrag zonder BTW keek. Het bedrag mét BTW was ruim €8.000!!

Kortom: ons hele aflos- en spaarplan staat nu definitief even op losse schroeven. We hadden €3.000 gereserveerd voor het dak, maar dat is dus €5.000 te weinig. Ik ben dus al druk bezig met onze maandelijkse spreadsheet en bedenken waar we wat minder aan kunnen uitgeven of juist wat meer geld vandaan kunnen 'toveren'....

Zelf zat ik te denken om in elk geval wat extra uurtjes te gaan werken, als dat mogelijk is. Ik hoorde dat ze vaak mensen tekort komen op zaterdagochtend, dus misschien geef ik me daar de komende tijd dan wel vrijwillig voor op. Niet leuk, maar een lege buffer vind ik al helemaal niet leuk!

Niet leuk, maar wel nodig: het vakantiegeld ook gedeeltelijk in de buffer steken om hem weer aan te zuiveren! Dit scheelt toch al snel weer een paar maanden voordat we de buffer weer op peil hebben.

Daarnaast ook gewoon weer wat zuiniger gaan doen. Er zijn nog zat kostenposten waar we op kunnen besparen; vooral uitstapjes en boodschappen geven we vaak nog teveel aan uit. Maar nu hebben we weer een duidelijk doel voor ogen en dat helpt vaak ook wel om weer zuiniger te leven. En daarnaast bevalt het me totaal niet dat we hierdoor nu niet meer extra gaan aflossen op de hypotheek, dus ik wil zo snel mogelijk weer orde op zaken, zodat we weer verder kunnen.

PS: morgen komen er nog 2 mensen langs om offertes te maken. Hopelijk kunnen we de kosten dan nog wat naar beneden krijgen.


19 opmerkingen:

 1. Oei, oei, oei dat is heel veel geld! Let bij de offertes niet alleen op geld, maar ook op te gebruiken materialen, uit te voeren werkzaamheden ed, zodat deze dure reparatie zo goed mogelijk gebeurt en om te voorkomen dat je over een paar jaar opnieuw moet repareren...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut!! We zullen er ook heel goed op letten qua materiaal en hoeveel garantie ze erop geven...

   Verwijderen
 2. Veel geld hoor! Twee jaar geleden hier volledig dak en isolatie en bedekking plat dak en boeiboorden (ofzo, van de dingen langs de rand) voor 3500 euro. Wel samen met twee buren gedaan en bedrijf van familielid buurvrouw. Ik zou in de kennissenkring zoeken naar iemand met verstand van daken om de offerte te beoordelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oww dat is balen zeg! Hopelijk kun je een nog goedkopere offerte krijgen... ff alle zeilen bijzetten, dan komt het vast snel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien ook wat extra gaan Roamen en ook smartspotter op je smartphone installeren? Als je even flink aan de slag gaan met Roamler kun je gemakkelijk 100 euro verdienen per week :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da´s ook nog een goed idee... :)

   Verwijderen
  2. Ik dacht, laat ik dat nu ook eens proberen, is de code verlopen 😳 Mocht je er nog een hebben... Echt stom van mezelf 😓

   Verwijderen
 5. Dakwerken zijn duur. Een paar jaar geleden hebben wij een nieuw dak laten leggen op ons oude huis: 35000 Euro.
  Nu willen we een klein stukje dak renoveren op ons nieuwe huis: offerte 5000 Euro zonder BTW dus. Voor dakwerken mag je goed doorrekenen en ook voor glaswerken (dat doet mijn man namelijk en de mensen verschieten altijd hoeveel dat kost).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oeh, balen! Zit daar wel alles bij-in, zoals werkuren? Let op dat je wel een all-in prijs hebt! Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is inderdaad erg veel geld, maar het loont wel. De stookkosten zullen ook lager worden. Het is toch fijn dat het kan. De buffer komt vanzelf weer terug en ik zou inderdaad ook het aflossen uitstellen. Jullie zijn nog jong genoeg en kunnen nog vele jaren aflossen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da´s waar, het zal zeker schelen in de stookkosten, vooral op Tobias´ kamertje.

   Verwijderen
 8. Als je het dak direct goed laat isoleren, kun je dan subsidies krijgen?

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben echt zo blij met een huurwoning zodat ik zulke kosten niet heb. Wat een verschrikking zeg! Kun je zelf niet een deel (laten) overnemen of door een beunhaas laten doen? Ik vrees dat ik Tobias een paraplu op zijn kamer laat zetten en een ander huis zou gaan zoeken, whahahaha. Nee grapje, maar wat een hoop geld!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ontzettend balen zeg!! Hopelijk levert vergelijken inderdaad nog wat op qua voordeel. Dit is zo een fikse tegenvaller 😔 Overigens wel fijn als de optie van extra uren maken bestaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat fijn dat je nou zelf ook een inkomen hebt, nu vang je dit soort zaken toch iets gemakkelijker op. IK denk dat wel het nu een grote uitgave is, maar dat je de komende jaren veel kunt besparen op verwarmingskosten en je hebt straks ook veel meer comfort (geen tocht meer ed) van een goed geïsoleerd dak. Maar ik verschiet ook van de prijzen. Wij zullen zelf ons dak binnen vijf jaar ook moeten vervangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Schrikken ja!
  En ik zou toch nog maar eens je verzekeringsvoorwaarden doorlezen, misschien ergens een deeltje toch wel verzekerd? Opstal ofzo?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wij hadden ook een flinke lekkage, de kosten om de lekkage op te lossen waren voor onszelf, alle gevolgschade werd gedekt door de verzekering. Misschien bij jullie ook? Succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)