vrijdag 8 januari 2016

Doeidoei flesje!

Ouderschap is elke keer weer een stukje afscheid nemen. En je weet eigenlijk nooit 100% zeker wanneer iets de laatste keer is.... Zo was ik bijvoorbeeld heel verbaasd dat Tobias een paar weken geleden weer een keer bij me op schoot in slaap viel... Ik had verwacht dat ik dat niet meer met hem zou meemaken.

Andere veranderingen gaan geleidelijk of bepalen we zelf. Zo is Tobias nu dan eindelijk van de fles af! We hebben verschillende methodes geprobeerd, maar tot nu toe zonder succes. Maar we hebben nu dan toch eindelijk een winnende tactiek gevonden. We geven hem zijn melk niet meer in een flesje, maar in een beker!!

De bedoeling was om hem dan eerst een week de beker in zijn kamer te geven, daarna een weekje beneden in zijn pyjama en zodoende steeds meer dat moment op te schuiven naar de avondmaaltijd. Maar na drie dagen was het al niet meer nodig; blijkbaar was hij meer gehecht aan de fles dan aan het daadwerkelijk iets drinken na de avondmaaltijd; opeens accepteert hij het en gaat gewoon lekker slapen zonder zijn melk voor het slapen gaan.

En eerlijk? Ik ben héél erg opgelucht dat het nu dan eindelijk is gelukt. Onze voorraad Nutramigen begon namelijk aardig op te raken. Maar nu hebben we zelfs nog 2 potten over, uiteindelijk. In plaats van Nutramigen krijgt hij dan bij de maaltijden een beker rijstemelk, speltmelk of kokosmelk. Ook krijgt hij heel af en toe gewone melk, maar teveel hiervan kan hij nog steeds niet verdragen. Al is het eczeem eigenlijk nooit meer echt uitgebroken nadat we Nutramigen zijn gaan gebruiken.

9 opmerkingen:

 1. Kleintjes worden groot! Geniet er maar van, maar volgens mij doe je dat al.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij wordt echt al groot! Ik zag dat hij rijstemelk krijgt. Op onderstaande site zag ik daar een artikeltje over wat me aan het denken zette. Zelf gebruik ik nu minder rijstemelk dan eerder.....

  http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/143714-rijstmelk-gevaarlijk-of-voedzaam.html

  W.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij wisselen het inderdaad tegenwoordig ook veel meer af met andere soorten melk.

   Verwijderen
 3. Qua voedingsstoffen zit er niet veel in rijstmelk of kokosmelk. Geef je het omdat Tobias het lekker vindt of dat je het zo gewend bent?
  In mijn gezin zijn er vier lactose intoleranten en ik verdraag helemaal geen dierlijke melkproducten. Ik koop sojamelk en dat gebruik ik voor pap of chocolademelk. Dan doe ik half sojamelk, half water.
  Wij hebben geen melk of toetje bij de maaltijden.
  Geen kritiek hoor, gewoon delen hoe we het hier doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tobias vindt het erg lekker. En ik had dan juist weer gehoord dat er in soja melk stoffen zitten die het hormoonsysteem in de war kunnen brengen, dus daar ben ik dan weer wat huiveriger voor.

   Tobias verdraagt gelukkig wel kaas en yoghurt. Dat scheelt enorm!

   Verwijderen
  2. Die verhalen wat betreft soja heb ik ook van gehoord. Komt van de pro dierlijke productenlobby. Nogal dubieus en qua hormonen kun je dan beter bij dierlijke melk vraagtekens zetten (koeien zijn bijna voortdurend zwanger)
   Wel is soja een allergeen en gaat dus niet altijd goed.
   In mijn gezin wordt yoghurt ook niet goed verdragen en kaas wisselt per persoon.

   Verwijderen
 4. Fijn zeg! Ik vind dat hele flesvoeden wel een gedoe, het is heerlijk als ze gewoon mee eten haha, maar als het zover is vind ik weer dat het allemaal veel te snel gaat ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig dat jij het nog zo lang hebt vol kunnen houden met Tobias. Sebastian weigerde vanaf 9 maanden gewoon elke fles. Hij was van de ene op de andere dag klaar en wilde gewoon uit een rietjesbeker drinken en dan het liefst water, thee of diksap. Hij was melk-moe? Ik heb me er eventjes zorgen om gemaakt, omdat melk toch erg belangrijk is voor die kleintjes, maar hij at/dronk wel andere vormen van zuivel en hij kwam qua voedingsstoffen niks te kort. Sommige kinderen hebben dat. Ik snap wel dat je het nu een keertje zat bent na al die tijd. Ik verlang stiekem nog wel eens terug naar het flesjestijd bij mama op de arm. Hij zit echt haast nooit meer stil bij me.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We 'moesten' wel! Tobias verdroeg geen koemelk, dus hij kreeg speciale dieet-melk en man o man, wat stinkt dat spul!! Dus al die tijd in een flesje gegeven, omdat het anders gewoon niet echt te doen is eigenlijk...

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)