vrijdag 26 februari 2016

5 grootste uitgaves van maand 2

De tweede financiele maand van het jaar is alweer voorbij. Gisteravond heb ik de administratie gedaan en weer op een rijtje gezet wat de 5 grootste kostenposten van deze maand waren. Lezen jullie mee?

Inkomsten en reserveringen

Een gedeelte van het geld dat we deze maand hebben uitgegeven is inkomsten, en een gedeelte komt vanuit de reserveringen. Om precies te zijn: 47,6% is reserveringen en 52,4% is inkomsten.


1. Reparatie van het dak

59% van onze uitgaves deze maand was voor de reparatie van het dak. Dit is grotendeels dus betaald met geld dat we gereserveerd hadden staan op de spaarrekening, maar zoals te zien is hebben we een gedeelte ook van de lopende rekening betaalt. 

2. Hypotheek

11,7% was voor de hypotheek. Een klein percentage deze maand, maar dat komt dus vooral doordat we het dak moesten betalen. Dan zijn de verhoudingen direct een beetje weg ;)

3. Boodschappen

6%. Afgelopen weken heb ik wat boodschappen besteld bij de Albert Heijn. Als we dit niet hadden gedaan was dit percentage lager geweest, maargoed, het geeft ons nu wel even wat meer rust omdat we niet elke keer naar de supermarkt hoeven. 

4. Kinderopvang

4,1% Ondanks dat we er niet veel gebruik van hebben gemaakt deze maand gaat de kinderopvang gewoon door qua betalingen. Gelukkig kunnen we de gemiste uren doorschuiven naar Maart, dan gaan we juist meer uren gebruiken zonder dat we daar extra voor hoeven betalen. Mooi!


5. Uitstapjes

2,9%. Door ons weekendje Centerparcs hebben we iets meer geld uitgegeven aan uitstapjes dan de bedoeling was, maar ik vind dat we het opzich nog redelijk netjes hebben gehouden qua uitstapjes :)Komende maand....

  • Hoop ik de spaarrekening flink aan te kunnen zuiveren
  • Hebben we geen dure uitstapjes op de planning staan
  • En ook geen dure verbouwingsplannen
Kortom: ik hoop op een financieel rustige maand. :) 

2 opmerkingen:

  1. Wat fijn dat je de uren naar maart kunt doorschuiven zonder extra te betalen. Anders is het zo jammer van de kosten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer een leuk inkijkje. En zo zie je maar weer dat als er uitzonderingen zijn (reparatie van het dak) de percentages ineens best vertekenen :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)