woensdag 10 februari 2016

RTL 4 kwam langs...

Afgelopen maandag kwam er iemand van RTL4 bij ons langs voor een interview. Misschien komen we binnenkort wel op televisie!!

Via de blog had een redactrice van RTL4 gelezen dat wij aan genderneutraal opvoeden doen en ze wilde kijken of wij geschikt waren om mee te doen aan een nieuw programma dat ze gaan maken over verschillende opvoedstijlen. Uit nieuwsgierigheid hebben we een afspraak gemaakt, maar eerlijk gezegd twijfel ik zelf nog steeds wel een beetje of ik mee wil doen, vanwege de ervaring met het artikel in de Flair, waarin wél mijn woorden werden gebruikt, maar het toch zodanig werd gedraaid dat ik mezelf niet herkende in het interview. Daarnaast leeft ook de angst dat we daarna dan door het leven gaan zoals de vrouw van de stopcontacten uit help mijn man is een klusser!!

Daarnaast zie ik mezelf ook niet echt als een genderneutraal opvoeder. We hebben wel een sterke mening over dat we Tobias niet teveel met verwachtingen willen opzadelen en dat hij veel zelf mag ontdekken, fouten mag maken enzovoort. Maar zelf vinden we dat nou niet zo bijzonder.... Het is voor ons vrij normaal allemaal en ik vraag me af of het nou echt zulke interessante TV op zou leveren...


14 opmerkingen:

 1. Je moet jezelf afvragen waarom je wel op tv zou willen komen. Vind je het belangrijk om hierover iets te vertellen? Is het ijdelheid? De belangrijkheid van het hele gebeuren moet denk ik doorslaggevend zijn voor je. Want als je niet duidelijk genoeg je verhaal kan brengen gaan ze ermee aan de haal. Tv is in mijn ogen tegenwoordig vooral op sensatie gericht en minder op informatie. Informatie is namelijk voor iedereen via internet te verkrijgen. Maar vind je het helemaal leuk en vind je jouw verhaal belangrijk genoeg om verteld te hebben, dan moet je het natuurlijk gewoon doen. Ik zou er zelf nooit aan meewerken want televisie heeft voor mij geen waarde meer dan amusement. En ik bepaal zelf graag wie ik vermaak met mijn verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nooit geweten dat ik dus ook aan het genderneutraal opvoeden ben! Kende de term helemaal niet, toen ik je stukje las dacht ik; wat is daar zo bijzonder aan? Maar blijkbaar is het wel iets om over na te denken. Ik vind mijn opvoedstijl prima en "normaal". Idd waarom mag een jongen niet huilen of lekker knuffelen met zn mam? Mijn zoon zit dus ook niet op voetbal, hij houdt er totaal niet van! Mijn dochter is geen meisje meisje dat met poppen speelt, maar ze is wel erg met mode/make upjes etc bezig ( begint te puberen :-) )

  En voor wat betreft je tv debuut; daar moet je goed over nadenken want voor je het weet knippen en plakken ze de boel zo aanmekaar dat je je zelf niet meer herkent....

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is jouw doel hiermee en dat van je man? En is een televisieopname een voldoende goede manier om dat doel te bereiken om er je huis en leven mee open te stellen voor vreemden - eerst de opname crew met alle drukte van dien en later de ongenuanceerde meningen van kijkers die er ook langs zappen op zoek naar entertainment? Wat is de meerwaarde van zo'n televisieopname in je leven, bedoel ik eigenlijk te vragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sorry maar ik vind het erg overdreven, dat 'genderneutraal'. Mijn zoon (17) knuffelt zijn moeder regelmatig en voetbal speelt'ie ook niet. Maar of dat nou door een genderneutrale opvoeding komt ??? Nee dus.
  Ik zou goed nadenken of je mee wilt doen. Programma's worden zo gemonteerd dat je jezelf, je uitspraken en je meningen niet herkend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, ik heb hier ook geen goede ervaringen met de media (tot 3x toe) dus ik zou er ook terughoudend in zijn. Haha. Maar goed, misschien vallen er wel goede afspraken te maken. Ze willen immers niet voor niets jou. Dan vind ik dat je er ook best wat over te zeggen hebt. Maar goed, rtl4 kennende.......

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou nooit aan zoiets meewerken. Zeker niet bij RTL. Voor een echt serieuze benadering heb ik meer vertrouwen in de niet commercielen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bij de publieke omroepen kunnen ze ook monteren hoor. Vergis je niet. Ook daar tellen de kijkcijfers.
   Groet,
   Sara

   Verwijderen
 7. Wat is het doel van het programma(niet de titel,maar hun uiteindelijke doel)...dat is ook een punt. En alles zal daarin gepast worden. Daarbij wordt geen rekening gehouden met of jij er zo normaal mogelijk op staat, er worden juist antwoorden uit verband gerukt. Tv is emo-tv. Zeker die RTL programma's.
  Resultaat is sowieso dat je het nooit voor iedereen goed doet, en je een lading commentaar over je heen krijgt, beetje meer dan alleen anoniem blogcommentaar zeg maar. Ook van vrienden,familie en collega's. Ik zou dat niet trekken, maar jullie misschien wel.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben het met de voorgaande reacties eens dat je goed moet bepalen waarom jullie aan een dergelijk programma willen mee doen. Wat wil je er mee bereiken? Kunnen jullie met jullie opvattingen iets inhoudelijks of vernieuwende toevoegen aan de deze discussie? En hoe wordt het dit programma belicht? Puur informatief of toch met de nodige amusementswaarde? Zaken om goed af te wegen. En laat je vooral niet gek maken door aneren. Blijf bij je zelf. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zelf zou ik nooit mee doen met welk programma dan ook van een commerciële zender. Ik kijk ook alleen maar bij hoge uitzondering een programma van die zenders. Maak een goede afweging van wat levert het jullie op en wat kost het. Niet financieel. Alles wordt gecast en geregisseerd. Ik zou er echt voor bedanken. Nu weet ik wel dat ik ook wel echt kritisch negatief ben. Maar als je mee doet maak ik een uitzondering en ga ik kijken. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik sluit me ook bij de rest aan en zou er zeker goed over nadenken! Ik ben er zelf niet zo happig op, maar dat komt ook omdat ik natuurlijk anoniem blog. Anders zou dat misschien anders zijn. Hoewel er toch een risico aan zit, net wat je idd al met dat Flair-artikel hebt gehad. Ik heb ook wel eens een paar interviews gedaan en hoewel ik niet wakker kon liggen van de uitwerking daarvan, was het in veel gevallen idd NIET wat ik had gezegd en werden soms ook hele aparte dingen uitgelicht, die helemaal niet 'groots' naar voren waren gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik kijk alleen naar de publieke zenders dus als jullie meedoen zie ik het niet. Zelf zou ik me er niet voor laten gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heet dat genderneutraal opvoeden? Ik gaf mijn kinderen meer dan 20 jaar geleden ook al de keuze voor poppen of auto's. Kwamen ook knuffelen op schoot. Wat mij betreft larie. Oudste zoon kroop altijd naar stopcontacten en beet de voetjes van Barbie af. Haalde elk stuk speelgoed uit elkaar
  Technisch mannetje geworden. Volgens mijn ervaringen is keuze niet bepalend. Wel de genen, die je van ouders meekrijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Eens. Ik zou ook terughoudend zijn mbt rtl4. Niets is bedoeld als informatief, enkel voor kijkcijfers en daardoor vaak 'sensatie'. De vraag is dus of je kunt weergeven wat jij wilt.

  Ik geloof dat ik aan de hand van jouw omschrijving niet ondersteboven raak van jouw definitie van genderneutraal. In Zweden is n gezin wat het geslacht van hun kind zelfs niet publiekelijk maakt. Wat jij beschrijft lijkt me redelijk normaal eigenlijk!

  Overigens is het ook wel belangrijk dat als Tobias een wildebrasjongetje is, dat je t niet afremt vanuit dit principe. Als het een echte jongensjongen is, dan is dat ook goed.

  Thuis heb ik echt n meisjemeisje. Hoewel ze nu een stoere periode heeft heb ik ook alle tinten roze in huis gehad en bezitten we 9 poppen waar ze met hart en ziel voor zorgt. Zo lief om te zien.

  S.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)