donderdag 7 april 2016

De bijverdiensten van Sander

Mom4life vroeg gister: dus Sander heeft ook bijverdiensten? En ja, dat klopt! Sinds ongeveer anderhalve maand is Sander enthousiast aan het Roamleren geslagen. Dit is eigenlijk begonnen toen ik was geopereerd en hij 3 weken thuis was om voor Tobias te zorgen, omdat ik niet veel kon. Al snel verveelde Sander zich enorm en om nou elke dag naar de binnenspeeltuin te gaan is natuurlijk ook een dure grap. Daarom besloot Sander zich voor de gein aan te melden bij Roamler!

Inmiddels is hij 6 weken bezig en echt een stuk fanatieker dan ik ermee ben. Hij doet bijvoorbeeld ook opdrachten waarbij hij boodschappen bezorgd of gaat naar winkels toe voor Roamler works. Dit zijn ingewikkeldere opdrachten dan de gewone opdrachten die ik soms doe en je moet ook representatief zijn voor die opdrachten, dus niet met een dreumes aan komen zetten. Bij mysteryshop-opdrachten is dat wel toegestaan.

Het geld dat Sander hiermee verdient zet hij elke keer trouw op zijn Paypal account. Hij wil hiervan sparen voor een desktop om op te gamen. Wat mij betreft kunnen we die ook gewoon van het vakantiegeld kopen, maar Sander vindt het een fijn idee om het zelf bij elkaar te sparen. Ook prima!

9 opmerkingen:

 1. Leuke manier van sparen. Ik spaar alle extraatjes via het internet ook op een aparte spaarrekening. Ik spaar voor een extra aflossing. Het voelt dan ook echt als een extraatje, waar je voor je gevoel nauwelijks voor gewerkt hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zeg! Die ingewikkeldere opdrachten leveren misschien ook wel wat meer op, dus dat is dan ook wel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. War een goed idee om op die manier een extraatje bij te verdienen en weg te leggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig! Nou leuk dat het op deze manier kan toch? Kun je je vakantiegeld mooi ergens anders voor gebruiken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed dat hij het graag doet en er fanatiek mee bezig is. Dat loont zeker. Wat goed dat hij dat zelf wil sparen.
  Zelf heb ik besloten dat een bijverdienste voor mij ook nuttig zou kunnen zijn :-). Maar het zal iets worden zoals: toch maar verder spullen proberen verkopen op kapaza.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super zeg! En Roamler is gewoon verslavend :-) ik doe 't sinds oktober en bijna level 6. Doet Sander ook weleens aan Roamler shifts? Dan kun je achter de computer geld verdienen ;) Roamler Works vind ik maar niets, ik doe 't liefst gewoon anoniem opdrachten. En het loont best, soms een paar dagen niets maar deze week weer flink wat verdient. Ik heb nu geloof ik 1200 euro binnen binnen 6 maanden.

  Roamler zorgt niet alleen voor bijverdienste, maar ook voor ontspannend en je gaat veel vaker naar buiten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Worden deze bijverdiensten opgegeven bij de belasting? Als er niet meteen belasting wordt ingehouden, kan het volgend jaar wel eens tegenvallen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ze wel opgegeven :) en je mag een bepaald bedrag bijverdienen per jaar zonder dat je daar belasting over hoeft te betalen...

   Verwijderen
 8. Uiteraard geven we mijn aanvullende inkomsten op. Nadeel voor mijzelf is dat ik al een ruim inkomen heb vanuit vast werk en dat deze bijverdiensten dus gewoon belast worden. Er wordt gekeken naar je totale inkomen, waarbij geen onderscheid gemaakt wordt tussen vaste baan en bijverdiensten. Vervolgend worden je aftrekposten in mindering gebracht op dit bedrag. Over dat bedrag wordt belasting berekend obv een progressief oplopende rente (het schijven-systeem). Als laatste worden er de op jouw van toepassing zijnde heffingskortingen toegepast: een deel van het bedrag wordt je kwijtgescholden. Het is die heffingskorting die er voor zorgt dat iemand die alleen wat kleine bijverdiensten heeft daar geen belasting over betaald. Het is dus niet zo dat er een onderscheid is tussen bijverdiensten en hoofd-inkomen. Gewoon netjes alles opgeven dus!

  Dit is de basis van inkomstenbelasting in NL in een notendop, en dan alleen Box 1 (inkomen uit werk en wonen). Box 2 en 3 krijg je alleen mee te maken als je flink gespaard hebt ( want inkomsten uit rente zijn ook inkomsten... ) of als je aandelen bezit.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)