maandag 13 juni 2016

Carblovers week 2

Sander en ik zijn afgelopen week allebei wat afgevallen! Hoeveel weten we helaas niet, omdat we pas afgelopen zaterdag nieuwe batterijen hebben gekocht voor de weegschaal, maar beide merken we dat onze kleding minder strak zit! Dus we gaan vrolijk verder met week 2 van het Carblovers dieet, waarin we nu 2 tussendoortjes per dag mogen.

Maandag: pasta met o.a tomaatjes en canellinibonen

Dinsdag: risotto gemaakt van zilvervliesrijst met diverse groentes

Woensdag: paella met garnalen

Donderdag: pasta met diverse groentes en (vega)kip

Vrijdag: eten bij mijn ouders

Zaterdag: tweekazenpenne met paprikasaus

Zondag: verrassing voor Sander ivm vaderdag!



PS: een van de megalekker tussendoortjes van het Carblovers dieet: chocolade-havermouthapjes! Die zou ik wel elke dag kunnen eten in principe ;)

  • Doe 4 eetlepels in stukjes gehakte pure chocolade, 2 eetlepels pindakaas en 2 eetlepels melk in de magnetron en laat smelten
  • Roer hier 75 gram havermout doorheen
  • Maak er 8 bolletjes van en zet die in de koelkast
Per bolletje 80 kcal en toch het gevoel dat je chocolade hebt gegeten, terwijl het grootste gedeelte gewoon havermout is! Superlekker en ook goed vullend waardoor ik na 1 zo'n bolletje ook wel weer genoeg heb. :)



11 opmerkingen:

  1. Wauw, wat goed!

    Dat tussendoortje lijkt mij super.. al ben ik niet zo van de pindakaas. Proef je die er erg in terug?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat proef je wel terug, helaas. Zelf vind ik het niet storend, maar Tobias wilde ook een hapje proeven en die zei gelijk dat hij het niet lekker vond. En toen ik vroeg wat ie dan niet lekker vond zei hij: pindakaas. Dus hij had gelijk door dat er pindakaas doorheen zat.

      Verwijderen
  2. Wat een slimme truc om toch het idee te krijgen dat je chocola hebt zonder de calorieën!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een bijzonder dieet, voornamelijk bestaande uit pasta en rijst. Wat ik mis is variatie en veel groente. Als je zoveel carbs eet ga je straks echt 'craven' naar dit soort dingen. En val je misschien wat af, maar zal cholesterol etc niet heel goed worden.

    Sowieso begrijp ik niet hoe een dieet wat net gestart is, chocola als tussendoortje kan hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien kun je beter eerst het boek en de recepten lezen voordat je er zo over oordeelt, Suzanne. :) Het is heel goed onderbouwt en wij voelen ons er erg goed bij.

      Verwijderen
    2. Veel bijzondere diëten zijn goed onderbouwd. Atkins, Cambridge etc. Allemaal hebben ze een gevoel van logica.
      Maar als ik kijk naar lange-termijn dan zie ik vaak dat diëten als dit met bijv. veel koolhydraten uiteindelijk zorgen voor een verlangen naar deze ingrediënten. En ze bevatten veel 'loze' vulling, maar nauwelijks voedingswaarde (in vergelijking met groente bijv).

      Mijn ervaring bij duurzaam afvallen is niet naar extremen grijpen, maar juist een aanpassing van eetgewoonten die je altijd kunt volhouden en die je lichaam ook op lange termijn gezond houdt.

      Ik viel ooit met een 'gewone' aanpassing/dieet een aantal kilo's af. Duurde vrij lang, maar tot op de dag van vandaag (9 jaar later) heb ik hetzelfde gewicht vast kunnen houden met gewoon eten en af en toe een uitspatting. Dat zie ik om me heen maar weinig.

      Uiteraard moet je doen wat goed voelt, maar als bloglezer mag je soms wel wat kritisch zijn, toch? ;-)

      Verwijderen
    3. Ook dat werkt niet voor iedereen hetzelfe...viel ooit op die manier 13 kg af, maat 38. Heel blij. Blijkbaar vond mn. Lichaam dat niet fijn, groeide vanzellf.weer.maar maat 40 en na.2.zwangerschappen naaar 42/44... weer terug bij af..:p

      Verwijderen
  4. Wat grappig dit dieet staat weer haaks op LCHF (Low Carb High Fat) dieet wat ook zo succesvol is voor velen. Het is vooral dat je het andere uitsluit in je voeding wat blijkbaar zorgt dat je afvalt. De mix van vet en suiker (calorieën) is funest.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zou het?! Ik denk dat het al heel erg helpt om te kijken uit welke bronnen je vetten, eiwitten en koolhydraten haalt. Of je nou een vette hap haalt bij de snackbar of een handje noten eet. Beide vet, maar het ene veel gezonder dan het andere :) En zo geldt het ook voor koolhydraten.

      Overigens zijn vetten absoluut niet verboden bij dit dieet wat ik volg; het is alleen een tegen-antwoord op alle dieten waarbij koolhydraten als de duivel worden gezien, vandaar de naam :)

      Verwijderen
  5. Daantje, ken jij Dr. mcDougall en de eetwijze 'Starch Solution'. Op netflix staat de docu 'Forks over knives'. Het is een High Carb Low Fat Whole food Plantbased manier van eten.
    Wellicht ook wat voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vergeet te schrijven dat ik ook dit dieet zoveel mogelijk volg. Ik val er prima van af. Sneller dan voor mij nodig is. Ik gebruik af en toe nog wel een beetje olie om zelfgemaakte burgers in te bakken. Maar ik kom ook niet uit een situatie van overgewicht en welvaartsziekten.

      Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)