zondag 31 juli 2016

Quotes van ons kereltje - Juli 2016

Tobias krijgt steeds meer grappige, lieve of soms ook een kleine beetje brutale uitspraken. Lezen jullie mee wat hij deze maand allemaal te vertellen had?!
 • Mijn voetjes zijn nog niet moe, maar Tobias moet uitrusten. - 2 tellen later lagen zowel Tobias als zijn voetjes te slapen!

 • Als Tobias hoort dat zijn oma jarig is zegt hij direct enthousiast: " dan moet oma trakteren!!

 • Mama, ben jij in de wasmachine? - Blijkbaar denkt Tobias dat de bijkeuken waar onze wasmachine  'de wasmachine' heet. ;)

 • Ik weet niet hoe dat woordje heet / Ik ken dat woordje niet. Inmiddels begint hij ook steeds beter te begrijpen dat er ook nog woordjes zijn die hij niet kent. En dat frustreert hem af en toe wel aardig.

 • Als ik tegen Tobias zeg dat hij moet kijken met zijn ogen en niet met zijn handen, zegt Tobias 'Ik wil niet kijken met mijn ogen, ik wil kijken met mijn kin!' 

 • Ik ben niet moe, ik ben wakker.... Euh, ok ;)

 • Wat is dat voor .... * vul random ding in * bijvoorbeeld: kip / hond / brug / kleur enz. Tobias stelt niet de waarom vraag, maar des te vaker vraagt hij dus wat is dat voor iets? En als je dan antwoord geeft, bijvoorbeeld zegt dat is een gele vrachtwagen. Dan zegt ie ook nog: " wat is dat voor gele vrachtwagen?"  

 • Als Sander tegen Tobias zegt dat ie niet met zijn eten mag viezerikken zegt Tobias: 'ik ben niet aan het viezerikken, ik ben aan het verven!'

 • In het bos pak ik een zakje van chips dat iemand heeft achtergelaten op. Sander legt uit dat ik verdrietig word als mensen iets in het bos achterlaten. Waarop ik toevoeg dat ik er ook boos van wordt... En Tobias moet ook wat toevoegen: "en chagerijnig!!


4 opmerkingen:

 1. Ook zijn gezicht en uitdrukking zijn baby/peuter af een echte kleuter geworden en eigenwijs natuurlijk. Leuk hè al die ontwikkelingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha vooral die laatste, lachen!

  Het is later zo leuk om met Tobias zijn uitspraken terug te lezen.
  Hebben wij laatst met onze meiden ook gedaan (zijn inmiddels 17 en 13). We hadden een hele avond gespreksstof, weet je nog.... zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd zo leuk om de uitspraken van Tobias te lezen!
  Laatst vroeg je of er nog mensen de quotes van hun kindjes bijhouden: ik dus wel :) je vindt ze op https://broertjesmama.wordpress.com/2016/10/03/de-zonen-zeggen-3/

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)