maandag 19 september 2016

Booktober: lekker lezen!

Net als vorig jaar ga ik dit jaar ook weer meedoen aan booktober! Vorige keer heb ik zo'n 5 boeken gelezen. Ik denk dat het me deze keer makkelijker af zal gaan, omdat ik de laatste tijd al veel heb gelezen en het daardoor al meer een gewoonte is dan vorig jaar.

Een boek lezen vraagt meer commitment en concentratie dan een tijdschrift of een blog. Ik merkte echt dat mijn 'leesspier' niet meer zo lang aangespannen kon worden als toen ik jonger was. Het lukte me niet meer om echt in het verhaal te blijven zonder afleiding. Maar gelukkig baart oefening nog steeds kunst en inmiddels kost het me juist weer moeite om een goed boek neer te leggen! ;)

Wat ik wel grappig vind is dat ik bijna geen boeken van mannelijke schrijvers lees! Al mijn favoriete boeken zijn geschreven door vrouwen: Esther verhoef, Karin slaughter en Tess Gerritsen zijn vooral in trek bij mij.

Volgende maand ga ik wel proberen om verschillende genres te lezen en wat buiten mijn eigen vertrouwde paden te gaan. Wat zijn jullie aanraders en waarom? Wie weet ga ik die dan volgende maand wel lezen :)

17 opmerkingen:

 1. Arthur Japin kan ik je zeker aanraden als mannelijke schrijver.
  Wat ook lekker vlot leest is Tommy Wieringa.
  En gezien je bovenstaande thriller schrijfsters zou ik zeker voor Henning Mankell gaan
  Succes Siny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je de Frieda-Klein-serie van Nicci French al gelezen? Die vind ik heel goed! Esther Verhoef ook trouwens, die lees ik ook graag. Ik heb ook net de nieuwste Harry Potter gekregen, is dat misschien ook iets voor jou? Ik lees de hele serie nu voor aan mijn zoon, het is echt heel spannend (zo spannend dat we na deel 2 even een pauze van een paar jaar in gaan lassen). :-)
  Ik lees zelf de laatste tijd vooral non-fictie. De boeken van Laura Vanderkam vind ik vooral heel leuk en leerzaam. Ken je die?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O ja, die boeken van Harry Potter zijn ook best spannend! Wij zijn nu ook begonnen met wat lastigere verhaaltjes voorlezen. Pluk van de Petteflet zijn we in begonnen. :) Voorlezen is heerlijk.

   Bedankt voor de overige tips :)

   Verwijderen
 3. Een echte aanrader om te lezen is bv Griet op de Beeck, kom hier dat ik u kus. Prachtig geschreven, iets meer diepgang dan de thrillers maar toch makkelijk leesbaar. De boeken van Irma Joubert vind ik ook erg goed, zoals haar laatste Hildegard maar dit is wel geschiedenis. En de thriller meisje op de weg van Micheal van de Berg spare mij ook aan. Ik kan nog wel tig boeken noemen maar dit zijn mijn recente toppers. Veel leesplezier vast!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mo Hayder! Jo nesbo! Enne M. J. Arlidge.
  Allemaal waarschijnlijk je favoriete genre, maar wellicht voor na booktober?
  Ben benieuwd of je nog verrassende tips krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het boek lieveling had ik in een dag uit. Is een aanrader, wel een heftig boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het laatste boek dat mij echt greep was van Marion.Pauw - Daglicht.
  Heel grappig en luchtig vond ik Moedermaffia van Kerstin Gier. Tja, wel weer vrouwelijke schrijvers ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben met een (best dikke) biografie over Shakespeare bezig..maar dat moet je liggen. Hiervoor las ik 'Het Rosie project' van Graeme Simsion, die vond ik erg leuk en voor onze vakantie wil ik het tweede deel 'Het Rosie effect' aanschaffen (als dwarsligger, die vind ik te leuk in de kast staan om ze niet te sparen en is lekker klein in de koffer).
  Daarnaast kan ik 'Wolkenatlas' van David Mitchell aanraden, vooral vanwege de (soms verwarrende) manier waarop de verhaallijnen door elkaar lopen.
  En..en..en ...nee, het is even genoeg zo.
  Veel plezier met kiezen en lezen!

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ken Follet heeft zowel thrillers als historische romans geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik hou zelf van historische romans en ridder romans, mijn man noemt dat 'boeken met een kaartje of een stamboom voorin'. Ik vond 'De kathedraal van de zee' (falcones) echt prachtig, 'De nevelen van avalon' (bradley) ook heel mooi en de Aardkinderen-serie van Jean Auel, of de detective/thriller-twist die Kate Mosse aan haar historische romans geeft.
  Ik probeer nu elke maand tenminste 1 boek te lezen, iets dat meestal nèt niet lukt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben gek op lezen.
  Voor simpel maar leuk lezen, de grijze jager en de broederband van john flannagan. Gewoon bij deel 1 beginnen.
  Dan het pittiger werk.
  Vijf dagen op skye. Beetje jill mansell achtig, makkelijk, iets meer diepgang, wel een verhaal.
  Alles van tosca lee, ted dekker, steven james, jaques van der baan en almar otten. Spanning, bloed, psychiologisch, moord.
  Het meisje uit de trein van irma joubert. Over een meisje dat uit de trein naar auswitz kon klimmen en daarna uiteindelijk opgroeide in zuidafrika.
  Zacharia, ezra en nehemia van lin austin. Boeken over de levens van deze mannen uit de bijbel. En hoe het voor de mensen kan zijn geweest toen deze dingen gebeurden.
  Iets van marianne grandia. Altijd aangrijpend.
  En noch altijd vind ik boeken van chaim potok erg mooi. Net als de boeken van evert hartman.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 11. James Patterson en Martina Cole schrijven ook spannende boeken. Ik ben ook fan van Karen Slaughter. Veel leesplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Esther Verhoef vind ik wel aardig, en Karin Slaughter heb ik laatst geloof ik een keer gelezen. Ik vond het verhaal mooi maar gruwde van de plastische beschrijvingen.

  Ik heb op het moment enorme concentratieproblemen en kan daardoor ook niet goed lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lastig en vervelend. Ik weet dat je zo van lezen houdt. Ik meen me ook te herinneren dat jij een recensie had geschreven over het nieuwste boek van Karin Slaughter. Ze is inderdaad erg plastisch af en toe. Ik vind dat juist wel wat toevoegen aan het verhaal, maar je moet er inderdaad wel tegen kunnen.

   Verwijderen
 13. Hier ook een Karin Slaughter fan, maar ook van Camilla Läckberg, wel bij deel 1 beginnen. Ik houd ook van thrillers....maar ook van historische romans..bijv. Rode sneeuw in de winter van Simone vd Vlugt. Ook de boeken; Het rosie project en het Rosie effect beide erg mooi. Ik ga geregeld even bij bol kijken bij het boek wat ik heb gelezen, om te zien wat anderen dan ook bestelde. Zo kom je weer bij nieuwe schrijvers. Uiteraard haal ik dan mijn boeken bij de bieb...is een stuk goedkoper als je veel leest. 😀 Groeten, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wauw.. met kind om je heen een boek lezen ? ik kan t niet.. ik lees vooral savonds en daarom paar jaar geleden helemaal gestopt met lezen (ik kan een boek gewoon niet meer wegleggen en lees dan door tot t uit is.. meestal pas om 3/4 uur snachts..... dat trek ik dus niet aangezien mn wekker om 6 of 6.45 gaat...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ben je ook lid van Hebban.nl? Kun je ook boeken winnen, wat dan weer lekker scheelt want hoef je niet te kopen. ;-) En je krijgt zo nieuwe boeken, doet soms mee met een boekenleesclub online, vanwege dat boek en er zijn ook nog boekenblogs.

  Ik ben fan, merk je het?
  Booktober kende ik dan weer niet. Ga ik even over lezen.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...