donderdag 22 september 2016

Slapen in een groot bed

Afgelopen nacht heeft Tobias voor het eerst in een groot bed geslapen. We hadden eigenlijk bedacht dat hij een groot bed zou krijgen zodra hij uit zijn ledikant zou gaan klimmen, maar volgens mij had ie dan op zijn twintigste nog in zijn ledikant gelegen, want Tobias vindt het wel prima als wij hem uit bed komen halen. Dus hebben we nu zelf de knoop doorgehakt en kochten bij Ikea een omkeerbaar bed voor hem, waar we zelf een zijplankje bij hebben gemaakt zodat hij er niet zomaar uitvalt. Op termijn kun je het bed dus omkeren en dan maak je er een halfhoogslaper van. Superleuk!

Met wat extra versiering in de vorm van een dak op het bed en een snoertje met cotton balls is het een heel gezellig, knus bedje geworden:


Tobias was bij de kinderopvang terwijl Sander het bed in elkaar zette. Zijn reactie toen hij het bedje zag: hij begon helemaal te stralen en zei:  'O wow, lampjes. Wat cool!'

We hebben bewust direct voor een bed van 2 meter lang gekozen in plaats van voor een peuterbed. Met dit bed doet hij (hopelijk!) veel langer en dus is het veel meer value for money en bovendien ook beter voor het milieu dan twee keer een bed kopen!

Hebben jullie kinderen een peuterbed gehad, of heb je ook direct een 'gewoon' bed gekocht?

18 opmerkingen:

 1. Onze kinderen sliepen in het peuterbed dat nog van mij is geweest... zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zijn die kura-bedden he? mijn neefje (5jr) heeft er 1 als hoogslaper met gordijntjes eronder als verstop/speelhuisje en een klein glijbaantje eraan vastgemaakt.

  mijn jongens (nu 3,5 en bijna 2) klommen bij 20 mnd en 16 mnd uit het ledikant en gingen toen naar een peuterbed. Ze slapen nu samen op een kamer dus zolang ze nog niet in een stapelbed kunnen vind ik dat beetje extra speelruimte wel fijn in de kamer. De bedjes heb ik via marktplaats gekocht, de matrassen nieuw. Mijn kleine meid (2mnd) ligt nu nog in haar wiegje op onze kamer, over een paar maandjes in het al vrijgekomen ledikant op haar eigen kamer. In onze stacaravan hebben de jongens dit jaar samen in een bed van 2m geslapen, ieder aan een kant. Voor volgend jaar gaan we waarschijnlijk een bed op maat maken van 130x190 dat precies tussen de muren past waarop ze dan alledrie een eigen plek-met-slaapzak krijgen, dat wordt ook gezellig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onze dochter is nog wat jonger dan Tobias denk ik, maar wij hebben pas ook een groot bed voor haar gekocht. Ze vindt het heerlijk om er op te spelen, om erin voorgelezen te worden, maar slapen moet toch nog echt in het kleine bed zegt ze, want het grote bed is spannend.
  Ging het slapen gelijk goed bij jullie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat ging erg goed! Geen enkel probleem mee gehad. Ik ben benieuwd of het zo blijft. :) We hebben het ledikant ook nog staan, voor de zekerheid...

   Verwijderen
 4. Wij hebben twee peuterbedden. Eentje nieuw gekocht en de ander voor een prikkie via MP. Ze zijn nog lang geen 1,50 meter dus volgens mij kunnen ze er lang in. En sowieso kan de jongste er nog in, dus wanneer hij eraan toe is gaat de oudste in een grote.
  Maar ik snap het wel hoor. meteen een groot bed.
  Bij ons was het toen ook praktischer, met 2 kinderen op een kamer past beter met een peuterbed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind dat echt zo'n onzin, die peuterbedjes. Wij kregen ook direct een bed van 2,10 meter. Dat is veel handiger, je kunt langer met het bed doen en je hoeft niet steeds nieuwe bedden en beddengoed te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Meteen gewone bedden hier. En al tamelijk vroeg. B. Slaapt er nu een jaar in. Onze kinderen zijn nogal beweeglijk en gebruiken ook echt het hele bed (-:

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb een peuterbed gekocht via internet, daar ligt ze voorlopig nog wel in. Het bedje staat nog in het kleinste standje, namelijk (en ze is al bijna vijf jaar)....

  Het kostte 5 euro. Daar kan geen Ikea-aanschaf tegenop...!

  Tegen de tijd dat ze echt te groot wordt, zal ik opnieuw via MP een bed kopen. Een matras voor een "normaal size bed" heb ik al. Dus ook dan verwacht ik weer goedkoop uit te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier zijn beide jongens rond 1,5 jaar naar een normaal bed gegaan. Ik vond het niet handig om tussendoor een peuterbed te gebruiken, vanwege aanschaf en overstap+wennen. We hebben stapelbare bedden, maar voorlopig staan ze nog allebei op de grond.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij kochten bedden van twee meter, maar hebben inmiddels langere bedden moeten kopen omdat onze kinderen behoorlijk lang bleken te worden. Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. een peuterbed.. kon het gratis krijgen van het gezin waar ik toen werkte omdat hun jongste eruit was gegroeid.. en aangezien we voor dochter daarna een hoogslaper wilden, was dat een mooie tussenoplossing.. een hoogslaper met net 2 wilden we niet nl ;) (heeft ze vanaf 4/5 jr) zoontje heeft nu ook een peuterbed en daarna een normaal bed. de overstap bij hem duurde nogal lang trouwens.. hij wou zn ledikant ook echt niet uit.. vond hij maar niets... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik en later mijn zusje hebben in een peuterbedje geslapen dat van mijn tante afkomstig is en waar voor mij vele neven en nichten in hebben geslapen (gaat de hele familie rond). Geen idee waar het nu is maar mocht er weer een kindje in de familie in deze fase zijn dan is dat bedje waarschijnlijk zo weer boven tafel. Dat is ook een vorm van duurzaam (en stiekem ook best leuk, zo'n traditie).

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij hebben voor de oudste toentertijd wel een peuterbed gekocht (bij IKEA) omdat zijn kamertje echt heel klein was.
  Inmiddels verhuisd en hier hebben de kamers wel een fatsoenlijke grootte.
  Wel hebben alledrie de kinderen in het peuterbed geslapen voordat ze overgingen naar een groot bed, dus we hebben er 9 jaar plezier van gehad.
  Vervolgens heb ik het via facebook verkocht aan iemand die het bij oma neer ging zetten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat is echt een heel mooi bed! Leuk afgemaakt, met die lampjes en het tentje!
  Wij hadden wel zo'n peuterbedje van Ikea, omdat de kamer niet zo groot was. Daar hebben beide kinderen in geslapen, en toen hebben we het op Marktplaats verkocht voor 35 euro.
  Mijn zoon slaapt nu in een bed met deurtjes ervoor, dat we voor hem hebben laten maken. Daar is hij heel blij mee. En wij ook :-)
  Mijn dochter slaapt nu in het bed dat mijn opa ooit voor mij gemaakt heeft, toen ik klein was. Dat vind ik ook een heel mooi idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik had nog het peuterbedje waar ik zelf ooit in sliep. Anders hadden we ook gewoon meteen een wat groter bed gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Onze kinderen hebben nooit in een peuterbed geslapen. Wij hebben dit bed ook gekocht, maar wel gelijk in de hoogte gezet. Onze zoon werd toen drie jaar, met ook een tentje erboven. En eronder kon hij spelen, dit heeft hij eigenlijk nooit gedaan, maar het kon. Het is geen speler. Nu heeft hij een hoogslager met een bureau eronder en dochter heeft nu dit bed weer gekregen. Maar nu met een roze tent en eronder heeft ze een schommelstoel waarin ze lekker boekjes doorbladerd en een lampje. En ze kan er ook nog onder spelen, wat zij dan wel weer geregeld doet. Qua ruimte hadden we het niet hoeven te doen, want ze hebben alle twee een vrije grote slaapkamer. Maar ze hebben nu nog meer ruimte om te spelen en in zoon zijn geval, lekker dansen.
  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)