dinsdag 11 oktober 2016

Omzetbelasting zonnepanelen - zelf doen!

Wist je dat je bij de aanschaf van zonnepanelen recht hebt op BTW teruggave? Als je jezelf opgeeft als kleine ondernemer dan kun je de BTW die je betaalt hebt voor de aanschaf en plaatsing van de panelen terug ontvangen. Hoe het precies werkt lees je op de site van Milieu Centraal.

Toen wij onze zonnepanelen kochten kregen we vanuit de installateur het aanbod om voor een zeer gereduceerd tarief van 'slechts' 100 euro deze aangifte voor ons te doen. Ik heb dit toen nog wel even in overweging genomen, want het leek me een lastige klus en ik was bang dat ik iets verkeerd zou doen, waardoor we uiteindelijk een boete zouden krijgen ofzo.

Uiteindelijk hebben we het toch aangedurft om zelf de BTW aangifte te doen.... En het is echt zó ontzettend makkelijk dat ik niet meer snap waar ik me zo druk om maakte!

Uiteindelijk kregen we een leuk bedrag terug. En hoefden dus niet 'slechts' 100 euro terug te betalen aan de installateur voor dit heftige karwei dat ons zelf ongeveer 1 uur heeft geduurd. (Inclusief informatie opzoeken en doorlezen!) Die 100 euro hebben we dus snel verdient!

Moraal van dit verhaal: laat je niet gek maken door de vrij ingewikkelde bewoordingen van de overheid of door het aanbod van een installateur om de BTW voor je te regelen. Met het stappenplan van Milieu Centraal is het heel goed te doen!

5 opmerkingen:

 1. Geldt dat ook als je al ondernemer bent? Ik heb me er nog niet in verdiept, maar het klinkt wel als een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij ons deed de leverancier dit standaard voor iedereen. Misschien zit het verkapt in de verkoop prijs van de panelen, maar dan zij dat zo. Het wordt allemaal dus geregeld. Maar fijn dat jullie het zelf hebben gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is idd een fluitje van een cent en je hebt een goed uurloon verdiend! Ik kan me nog herinneren dat er vroeger 'bureaus voor het verlengen van uw rijbewijs' bestonden. Mijn vader deed dat zelf en bespaarde op die manier ook 'n xx bedrag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Meer door minder12 oktober 2016 om 00:12

  Vergeet niet om je nul aangiftes tot het eind van het jaar te doen en je ontheffing voor de komende jaren aan te vragen.Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is fijn dat het zo meeviel.
  Ja, sommige dingen die 'aangeboden' worden, blijken een wassen neus te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)