maandag 7 november 2016

Bestellen via Ali Express

Tot afgelopen woensdag heb ik het nooit aangedurfd: iets bestellen via Ali Express. Maar toen kwam een vriendin langs die me vertelde dat ze tegenwoordig ontzettend veel op deze site besteld en dat het eigenlijk altijd aankomt. Dus heb ik nu de proef op de som genomen en heb een aantal producten besteld. Het was erg goedkoop, echt ongelofelijk dat ze het zo goedkoop kunnen aanbieden en dan ook nog eens zonder verzendkosten!

Natuurlijk zal het met een reden zo goedkoop zijn, dus ik ging op onderzoek uit en kwam de volgende redenen tegen:
 • Je koopt het direct van een groothandel, waardoor er minder bedrijven tussen zitten die ook iets moeten verdienen aan het product dat je koopt
 • De kwaliteit van de producten is niet altijd even goed
 • De overheid in China schijnt subsidie te geven op post - hoe dat werkt weet ik niet precies.
Verder kunnen producten uit China natuurlijk ook zo goedkoop zijn vanwege kinderarbeid en slechte arbeidsomstandigheden. Via de site Products of slavery kun je precies zien welke productcategorieƫn je beter niet uit bepaalde landen kunt kopen. De spullen die ik heb gekocht vallen dus ook niet onder deze categorie, gelukkig.

Of ik in de toekomst nogmaals bij Ali Express ga bestellen weet ik nog niet; dat ligt eraan hoe het gaat bevallen. In elk geval zal ik wel in mijn achterhoofd houden om goed op te blijven letten wat ik er koop! Beter geen kleding en speelgoed, bijvoorbeeld.


11 opmerkingen:

 1. Weet niet voor welke bedragen je besteld hebt maar boven een bepaald bedrag moet je invoerrechten betalen als de postbode t pakketje aan je deur aflevert. Opgezicht dit is boven de 150 euro maar boven de 22 euro moet je btw betalen 21%.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik bestel regelmatig bij Ali. Van alles en nog wat. super! Ja kinderarbeid nou zelfs mijn jas van 200 euro wordt door kinderen gemaakt dus wie verdiend daaraan? De tussenhandel. We kunnen allemaal wel Roomser dan de paus gaan doen, maar ik vind het wel prima. Mijn dochter was helemaal blij met haar paw patrol feestje. Alles bij Ali voor 10 euro. Toeters voor haar traktatie, vlaggen, tafelkleed en prikkers.

  Mijn oudste wil graag beanies kosten hier 9 euro bij Ali 3 euro alleen het "merk" label ontbreekt.

  Tot nu toe alles ontvangen.

  Samantha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pas maar op, het is verslavend ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wel op tijd bestellen als je iets nodig hebt en niet zoals de Nederlanders eigen is zitten klagen dat het zo lang duurt, het kan gerust zes weken onderweg zijn :) En inderdaad de tussenhandel verdient er normaal gesproken aan,ben dan ook erg benieuwd naar cijfers over het effect hier van in ons land. De detailhandel verdient op deze manier nog minder... Meer ontslagen? Meer uitkeringen, meer faillissementen...?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoor er veel over, maar heb er nog nooit besteld. Nu ga ik toch eens even kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wacht nog steeds op een gedeeltelijke bestelling. Tot 1 december kan het nog gebracht worden. "Ik was een beetje dom", heb per ongeluk al geklikt op . Ach, het gaat om 2,34. Ik val me er geen buil aan. Yasr

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja ook goede ervaringen mee. Ook als er iets kapot aankomt een goede service gehad, er werd snel nieuw opgestuurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Manlief besteld ook regelmatig wat via de site. Geloof dat ze 11 november zelfs 50% korting hebben op hun hele assortiment... en dat op de meestal al extreem lage prijsjes. Telefoonhoesjes voor een euro bijvoorbeeld. We hebben er zeker ook wel eens miskopen gedaan. Soms zijn dingen lastig te beooordelen op kwaliteit vanaf een foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bestel er ook zo nu en dan, mijn halloween outfit kwam er bijvoorbeeld vandaan.

  Let overigens op de 11 november actie, hoop producten zijn een aantal dagen van te voren in prijs opgedreven, dus zijn ze nog steeds duurder dan wat het bijvoorbeeld vorige week was.

  Wat al gezegd werd, zorg dat je onder de 22 euro blijft en anders rekening houd met btw of btw en invoerrechten (bij 150 euro)

  Let overigens ook op "namaak" er zijn veel producten die wel de logo's etc hebben. Het gebeurd minimaal maar het is wel een risico dat je eruit gepakt wordt en een boete kan krijgen, deze kunnen behoorlijk hoog zijn. Denk hier ook aan Disney dingen, etc.

  Ook hebben ze de tijd tot 12 weken om te leveren. Meestal is het een stuk sneller (bij mij gemiddeld van alles nu 4 weken) Maar ze hebben tot 12 weken de tijd.

  Ik heb zelf nu 2 producten binnen gehad die totaal niet leken op wat het moest zijn, dat is het voordeel van Ali, Ali houd het geld vast totdat jij aan geeft dat je het ontvangen hebt, dan pas krijgt de verkoper zijn geld.
  Bij die 2 keren kon ik er ook echt niets mee en heb ik het geld netjes terug gehad (hier gaan eerst wat berichten overheen, je probeert er eerst met de verkoper uit te komen, daarna bemiddeld Ali, de verkoper doet dan een tegenvoorstel waar jij mee akkoord gaat of niet, bij niet krijg je na heroverweging van Ali je geld terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb een keer kleren voor mijn dochter besteld, kostte bijna niets en het was allemaal prima. Behalve dan dat een jurkje niet geleverd werd, in plaats daarvan zat er een mannensportbroek in de envelop. :-) Die kostte nog geen 3 euro, dus dat heb ik toen laten zitten. De kringloop was er vast blij mee.
  Ik heb er ook wel eens Lego-poppetjes besteld, voor Sinterklaas. Die kwamen ruim op tijd, en kostten nog geen 10% van wat je normaal betaalt. Ik vrees dat het geen echte waren, maar ik heb mijn zoontje er nog nooit over gehoord. Hij speelt er heel veel mee.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)