zondag 15 januari 2017

Goede gewoontes opbouwen met "keep going"

Sommige van jullie kennen het vast wel: je wilt een bepaalde goede gewoonte in je leven gaan toepassen, maar het is lastig om hier ook daadwerkelijk een gewoonte van te maken, omdat je het al snel vergeet of een dag overslaat en het vervolgens geen echte gewoonte wordt *. Terwijl je iets toch minimaal 21 dagen moet volhouden voor het echt een gewoonte wordt.

Ik loop er zelf in elk geval wel regelmatig tegen aan dat het me niet lukt. Ik begin dan ergens heel enthousiast mee, maar na een paar dagen of weken begint de klad erin te komen. Ondanks dat ik zo vol van goede voornemens was en ook echt wel enthousiast ben over hetgene wat ik wil bereiken.

Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei hulpmiddeltjes om mezelf eraan te herinneren om me toch aan mijn goede voornemens en doelen te houden. Zo ontdekte ik ongeveer een week geleden de app "keep going". Het is een heel eenvoudig appje dat eigenlijk alleen maar bijhoudt hoe vaak je een bepaalde goede gewoonte doet. Daarnaast houdt ie ook bij hoeveel dagen achter elkaar je het al volhoudt én hoeveel dagen je het in totaal hebt gedaan.

Het werkt (voor mij) in elk geval wel. Als ik zie dat ik al 8 dagen achter elkaar 10.000 stappen heb gezet dan zal ik heel veel moeite doen om die 9e dag ook weer vol ervoor te gaan, omdat ik het anders zo jammer vind dat ik weer bij 0 moet gaan beginnen. Dit geeft dus wat extra motivatie.

Wie weet hebben sommige andere lezers hier ook wat aan :)* Natuurlijk zijn er ook mensen die hier totaal geen last van hebben. Chapeau en gefeliciteerd! :D Je kan dit blogje verder overslaan als je wilt. :)

7 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar, maar nog nooit een appje als hulpmiddel gebruikt..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan keep ging biet vinden in de app store (iPhone), hoe heet de app precies?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Keep going heet het. Maar misschien is het alleen voor android? Apple heeft vaak vrij hoge eisen voor de apps die ze toelaten en dit is echt een heel eenvoudige app. Als ik in de Google playstore zoek op habit tracker vind ik nog een aantal andere apps die ongeveer hetzelfde doen. Misschien zit er daar een tussen in de app store? :)

   Verwijderen
 3. Coach.me gevonden die ga ik eens proberen, bedankt:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handig, zo'n app. Ik ben ook wel zo hoor, door dit soort externe dingen te motiveren. Ken je Better than before, van Gretchen Rubin? Dat gaat ook over nieuwe gewoontes aanleren. Dat vind je misschien wel leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel herkenbaar, maar moet je in die app dan ook zelf dingen invoeren? Want dát is dus ook iets waar bij mij megasnel de klad in komt...

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)