maandag 16 januari 2017

Familie Allergie

Bij ons gezin heeft iedereen wel een allergie. Tobias is bijvoorbeeld allergisch voor cashewnoten en was allergisch voor koemelk. Gelukkig is hij over dat laatste wel heen gegroeid, maar de cashewnoten allergie is iets waar we op moeten blijven letten.

Zelf heb ik contact-allergie. Dit houdt in dat mijn lichaam heftig reageert wanneer de huid in contact komt met bepaalde stoffen. Helaas ben ik voor 9 stoffen allergisch, waaronder parfumstoffen, bepaalde vettige substanties die in make-up zitten en nikkel.

Gelukkig heb ik al in geen tijden een allergische reactie gehad. Tot gisteravond. Ik had Tobias' wangetjes ingesmeerd met N.ivea en was vergeten om daarna mijn handen te wassen. Een uurtje later wreef ik even in mijn ogen en begon het heel erg te branden, waardoor ik nog meer wreef... En binnen een kwartier opeens met een enorm dik oog zat. Zwaar in paniek, want je zag het gewoon dikker en dikker en dikker worden... Het voelde haast alsof mijn oog uit de kas zou komen zetten.

Binnen 20 minuten zat ik op de huisartsenpost. Ik had op dat moment nog geen idee dat N.ivea de boosdoener was. Eigenlijk pas tijdens het gesprek met de dokter kwam ik tot de conclusie dat ik heel stom was geweest. Dat gebeurt me natuurlijk ook maar 1 keer!

Mijn oog is nu nog steeds vrij dik, maar gelukkig niet meer zo erg als gisteravond. En ik heb mijn lesje geleerd... Geen N.ivea in mijn ogen smeren! Want daar word ik niet mooier van ;)


19 opmerkingen:

 1. Jij bent wel erg snel in paniek zeg.
  Meteen naar de huisartsenpost rennen hoor,
  hoezo zijn de kosten voor de gezondheidszorg zo hoog ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De dokter gaf me groot gelijk dat ik langs was gekomen; met je ogen kun je niet voorzichtig genoeg zijn, zei hij.

   Verwijderen
  2. Zo, groot gelijk dat je gegaan bent!
   Lijkt me er vervelend! Gr Miek

   Verwijderen
  3. Bij ogen is het inderdaad erg belangrijk dat je meteen terecht kan. Tijdje geleden had ik ontstoken oog en belde de de huisarts voor afspraak in de middag, van de assistente moest ik al in de ochtend komen!

   Verwijderen
  4. Een allergische reactie op kritieke slijmvliezen (en ogen tel ik onder kritiek) kan heel snel gaan, en ernstige gevolgen hebben. Daarvoor hebben we nou net huisartenposten. Als het niet nuttig is, wordt je keurig eruit gefilterd en dringende zaken kunnen snel behandeld worden. Maar een allergische reactie, leer je bij EHBO, die zo snel dik wordt, is een gevalletje huisartsenpost.

   De kosten voor gezondheidszorg zijn zo hoog, omdat we zoveel ouderen hebben. Babyboom van na de oorlog. Die zijn nu eenmaal snel en vaak ziek. Dat trekt over een jaar of 20 wel bij hoor... Dan is de babyboom voorbij (en doodgegaan), en is het percentage ouderen weer normaal. Of zou het zijn dat die ouderen veel veeleisender zijn dat de generatie er voor?

   Verwijderen
 2. Oh wat vervelend zeg! Hopelijk trekt het snel weg! En dan kun je deze ook op je lijstje zetten... 'Nivea' klinkt nog wel zo zacht en vriendelijk..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Groot gelijk dat je ging. Het ziet er heftig uit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat vervelend zeg! Ik heb ook een contactallergie, onder andere voor aluminium. Heel onhandig, dat zit in zoveel crèmes en deo's.
  Mijn moeder heeft een appelallergie, die krijgt zulke ogen als ze appel eet of aanraakt. En reken maar dat ze daarvoor de eerste keer bij de huisarts zat. Je schrikt he toch kapot als je ogen zo opzwellen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ook zo'n gezin. Ik heb eens zo'n reactie op de ogen gehad van mascara van een bepaald merk terwijl ik andere merken probleemloos kan gebruiken. Het hoeft maar één stofje te zijn.

  Ik was ook naar een arts gegaan, soms zijn allergische reacties gevaarlijk. En je ogen........die zijn kostbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oe dan is je oog geen fijne plek voor zo'n foutje! Gelukkig dat je bij de huisartsenpost gauw achter de oorzaak kwam.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zeker schrikken! Ik krijg hetzelfde van rauwe aardappelen, gebeurt vaker tijdens het schillen dat er een druppeltje inschiet. Jeukt ook vreselijk.
  Heb je voor Tobias al eens kokosolie geprobeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kokosolie hebben we toen hij last had van eczeem wel geprobeerd inderdaad. Niet aan gedacht om het te gebruiken voor het gewone insmeren, eigenlijk. Toch maar weer eens halen :)

   Verwijderen
 8. Jeetje, je oog is echt behoorlijk gezwollen inderdaad. Wat vervelend zeg! Beterschap gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh jee, dat ziet er heftig uit! Zou het komen door de parfums die in Nivea zitten misschien? Heb je het ook bij andere crèmes?
  Ik heb wel eens zo een reactie gehad op een bepaald merk zonnecrème.
  Mijn oudste zoon had ook koemelkallergie als hij baby was, nu heeft hij jammer genoeg hooikoorts.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben allergisch voor een aantal bestanddelen van de meeste cosmetica, namelijk linalool, lanolin en parfumstoffen. Echter nog nooit zo'n hefitge reactie gehad. Wel een keer uitslag, maar dat was pas na een aantal keer gebruiken van make up waar ik niet tegen kon.

   Verwijderen
 10. altijd balen die allergieen.. zelf heb ik hooikoorts.. dus flink aan de medicijnen in dezomer aangezien ik echt neit heel de zomer binnen wil of kan zitten.. ;)
  dochter is ook allergisch.. oa voor amoxiciline(anti biotica.. handig met al een paar x oorontstekingen, blaasontsteking etc... ) maar ook laatst voor dove bodylotion.. ging lang goed maar opeens hele rode bnene.. ze vindt t heerlijk om te smeren.. nu gebruikt ze kokosolie.. dat gaat goed.. hopelijk blijft dat zo...

  aardappels schillen heb ik zelf ook last van idd.. krijg kleine bultjes op mn vingers, soort glutenallergie maar enkel op mn huid lijkt wel.. ;)

  hoe is t nu met je oog ??

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Véél beter. Je ziet er niks meer van, gelukkig

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...