woensdag 18 januari 2017

Weight watchers woensdag - een gezond BMI

Deze week bereikte ik een mijlpaal: een gezond BMI! Uiteraard ben ik hier ontzettend blij mee.

Een van de redenen waarom het (denk ik) zo goed gaat is omdat ik nu niet meer werk. Dat scheelt enorm veel qua verleidingen. Mijn grootste calorie-bommen waren toch de dingen die ik op het station of in de kantine kocht. Nu ik niet meer werk kom ik veel minder vaak in het openbaar vervoer en dat scheelt flink, merk ik. Ik heb nog steeds hetzelfde aantal punten, maar kom er veel gemakkelijker mee uit dan voorgaande weken.

Daarnaast loop ik nu ook veel meer. De 10.000 stappen per dag haal ik nu veel makkelijker. Het scheelt enorm als je niet 6 uur per dag achter een bureau moet blijven zitten.

However: mijn BMI is nu 24,9. Ik ben uit de oranje zone en in de groene zone gekomen en weeg nu weer net zoveel als voor ik zwanger werd. Maar ik wil nu gaan doorzetten en nog wat meer afvallen. Want voordat ik zwanger werd was ik ook niet 100% tevreden over mijn gewicht, dus hoppakee, we gaan gewoon door. En dat is zeker geen straf met Weightwatchers!

16 opmerkingen:

 1. Goed van je. Doet Sander ook mee eigenlijk?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Doe jij het met punten tellen uit een boekje van de WW? Ik weet dat dat giga goed helpt, en ik moet ook hoognodig aan de slag, alleen lukt met mezelf maar niet om me te motiveren... jij nog tips daar voor?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ps gefeliciteerd natuurlijk voor jou met het behaalde resultaat !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi resultaat alvast. Knap ook dat je thuis zo goed gaat. Bij mij is het precies anders om. Thuis schuim ik langs de kasten voor iets te eten. Op het werk (geen kantine faciliteiten, maar wel tegenover een groot winkelcentrum) lukt het prima om niet te snoepen of snacken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Doorgaan met deze manier van leven en eten, en zien waar je uitkomt? Want zodra je weer gaat eten als vroeger, ga je vanzelf wegen wat je vroeger woog....
  Maar als deze manier lekker past, dan zou ik het gewoonte maken. En dan volgt je gewicht ook, natuurlijk! (naar beneden nog n stukje,klinkt t)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed bezig! Een prachtige mijlpaal om even bij stil te staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat super? Gefeliciteerd. Heb je toch maar mooi voor elkaar gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat super! Bedoel ik natuurlijk 😂

  BeantwoordenVerwijderen
 9. super!! ik moet nog wel even :p gaat niet zo hard, maar verwacht dat ook niet, sport maar 1x per week (of nee, ik sport nu AL 1x per week :p al heel happy mee dat ik dat doe!!) qua eten let ik op dus voor nu even prima
  helaas erg klein dus duurt nog wel even voor ik een gezond bmi heb (helaas houden ze geen rekening met je cupmaat :p ik ben maar 1.57 weeg nu 68 (was na 2 zwangershcappen zelfs 72...) maar mn bmi is met mn maat 42 dus 27,6... te hoog dus... vind dat echt bizar dat je met maat 42 al een te hoog bmi hebt.. mijn ideale gewicht zou 50 kg zijn.... ??? dan heb ik maat 36... ??? waarom ?? ik kijk dus maar niet te veel naar bmi en wil langzaam naar 62 kg.. dan heb ik nog steeds een te hoog bmi...mafkezen :p

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met je resultaat. Goed hoor. En het klopt. Nu je thuis bent heb je veel minder verleidingen en kun je lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed volgehouden! Vond je er prima uitzien vorige week. groetjes Lidy

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gefeliciteerd zeg! Fijne dat je bmi nu officieel gezond is.

  Maar wat verrassend dat je juist op je werk meer snoepte!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goed bezig! Ik heb nog net een gezonde bmi, maar er mag toch nog wel wat af. Misschien moet ik ww toch ook maar eens proberen...

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)