maandag 23 januari 2017

Toetjes: hoe vaak?

Wij zijn echte toetjesmonsters! Als het aan ons lag zou er na elke avondmaaltijd een lekker nagerecht op tafel komen. Chocolademelk met slagroom, een pudding of iets anders lekker zoets. Echter proberen we dit vanwege de calorieën wat te beperken.

Tobias is inmiddels ook aardig aangestoken door het toetjes-virus en vroeg elke dag om een toetje. En als we dan nee zeggen volgt steevast de vraag waarom niet?! En leg dat maar eens uit aan een 3-jarige! Ik ben geen fan van "omdat ik dat zeg", maar tegelijkertijd vind ik hem ook nog te jong om heel diep op die vraag in te gaan.

Ja, hoe los je dat dan op?! Wij hebben het in elk geval opgelost door vaste afspraken te maken over toetjes. We hebben voortaan op maandag, donderdag en zaterdag een toetje. Op de andere dagen dus niet. Waarom niet? Omdat het geen maandag, donderdag of zaterdag is.... Lekker makkelijk! ;)

Drie keer per week een toetje, drie personen... Dat is ook lekker makkelijk met het kiezen! Op maandag kies ik, op donderdag kiest Sander en op zaterdag mag Tobias het toetje kiezen. Ook direct lekker duidelijk. En een leuk bijkomend voordeel: Tobias is opeens héél geïnteresseerd in welke dag het is en begint inmiddels ook al een klein beetje de volgorde te onthouden. :)

Hoe vaak eten jullie toetjes? En wat is je favoriete toetje? Mijn favoriet is momenteel Optimel Griekse stijl yoghurt koffiesmaak. Heerlijk met een lange vinger er doorheen en een klein toefje slagroom erop...


27 opmerkingen:

 1. Slim opgelost!
  Van huis uit was ik gewend om elke dag een toetje te eten na de warme maaltijd. Vla, yoghurt, pudding, gortpap enz.
  Sinds een paar jaar eet ik zelf bijna geen toetje meer. Dat komt een beetje voort uit de ayurvedische keuken die ik interessant vind. Na een warme maaltijd een koud toetje eten stagneert de spijsvertering. Ik kan het zelf ook merken. In de winter vind ik een toetje in de vorm van een cake wel erg lekker. Mijn man is nog altijd dol op zijn vanilevla en de kinderen vragen wel eens om fruit, maar anders slaan ze het over.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij eten iedere dag een toetje na het avondeten, wel altijd gezond. Pudding ed alleen in de weekends en door de week altijd kwark of yoghurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toen ik nog thuis woonde was het elke na het warm eten yoghurt en in het weekend een luxer toetje, meestal ijs. En ja, ook in de winter. En nu is het yoghurt na als ik het niet vergeet met 1x in de maand slagroom. Ik zelf eet geen toetje behalve ijs maar dat neem ik ook bijna nooit meer. Hooguit op zondag maar zeker niet doordeweeks.
  Groetjes Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben alleen een toetje als we die of met een gta of met een kortingssticker hebben gekocht. Denk dat als onze kleine groter is en mee eet wij ook vaste dagen gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoi, hier in B heet het een dessert en meestal eten we dat niet dagelijks meestal na een feestmaal of als er bezoek is (visite?) en altijd (toch in ons gezin en mijn familie rondom ) zelfgemaakt , al die potjes vol geur en smaakstoffen kleurstoffen kunstmatige (kankerverwekkend!)kleurstoffen en allerlei verdikkings-rommel baah oké mijn lievelings-feestdessert is vanilleroomijs (liefst zelfgemaakt) met zelfgemaakte warme chocoladesaus (van pure chocolade +/- 70% pure cacao )en room erop zelfgeklopte ongezoete slagroom mmmm en dan dagelijkse toetjes zelfgemaakte custard-vanillepudding voor mij de helft griekse yoghourt erbij voor de rest enkele speculoosjes erin of zelfgemaakte rijstpap oh voor alle geld verse volle melk (liefst rauwe) en voor jou
  speciaal 20j geleden deed ik ook WW en ik vond een dessert uit 2 appels schillen in kleine stukjes en met beetje water en kaneel(of koekkruiden D&K)in de magnetron tot appel zacht is erbij 200g magere kwark en goed mengen zoeten met (gezond en géén cal.=stevia)
  smullen en weinig punten! of choco-dessert 2a3KL chocopasta puur in magnetron kort warm erbij 200g m.kwark en zoeten als hierboven mmm 200g is best veel!
  en als laatst snel gezond en lekker een rijpe banaan mengen met pure cacao-poeder (ongezoet en rauwe géén nesquick of zo ..)punten een kleine 2 !naargelang grote van de banaan voor je zoontje kun je erover nog een beetje goede chocolade over raspen (géén hagelslag zit vol brol) smakelijk en succes ! Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij eten elke dag een toetje, maar meestal yoghurt met niks erin.
  Speciale toetjes maak ik zelf, maar alleen bij bijzondere gelegenheden

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ontbijt met toetjes.
  Vla, yoghurt met zaden en noten en wat fruit. Of kwark met een beetje honing en zaden noten en wat fruit. Hamvermoet met bessen. Op zaterdag vruchtenroomyoghurt in een klein bekertje. En op zondag eet ik toetje na het avondeten, tiramisu, ijskoffie, ijs met fruit en slagroom en likeur, pudding.
  Na het avondeten heb ik helemaal geen zin in zoet, en met toetje heb ik twee uur later hongerklop/lekkere trek en zonder niet.

  Ik vind een kwart vla met driekwart gewone yoghurt niet ongezonder dan een boterham met zoet beleg, en ik neem minder caloriën met toetjesontbijt terwijl ik me veel beter voel dan met brood.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Alleen de enkele keer dat ik uit eten ga neem ik een toetje. Thuis vind ik het onnodig, is alleen maar extra calorieen en als je maaltijd voldoende is is het ook niet nodig. Beter een soepje vooraf als je gezonder wilt leven.
  Als je dan wel toetje wil zelf maken, want in de optimel zit dan wel geen suiker maar om een goede smaak te krijgen wel allerlei toevoegingen en e-nummers.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. In principe elke dag, vooral ook om de kids aan hun dagelijkse portie zuivel te laten komen. Ze drinken bijna allemaal geen melk. Maar een toetje gaat er wel in.
  Meestal hebben we vanillevla en chocolade vla afgewisseld met yoghurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Natuurlijk zijn we gek op toetjes. Maar lekkere toetjes eten we alleen als er eters zijn. Beter voor de lijn en voor ons boodschappenbudget.
  De kinderen eten dagelijks yoghurt met niks erin. Behalve als het weekend is, dan mogen ze limo of hagelslag erin :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij het lezen van je reactie moest ik weer aan het snoetje van onze zoon denken toen we hem als baby (toen het mocht natuurlijk) Griekse yoghurt gaven. Gewoon naturel. Nooit meer goed gekomen met kind en yoghurt zonder iets. Hij lust het wel met (flink wat) fruit erdoor en wat honing. Ook dochter eet het niet zonder.

   Verwijderen
 11. Ik eet veel teveel toetjes vrees ik ;-) Alles met chocolade in vind ik wel lekker. Ik probeer wel wat te minderen, en dan eet ik een potje magere yoghurt met fruit of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben ook dol op toetjes en sta mezelf eigenlijk altijd wel iets zoets toe na de maaltijd. Het is eigenlijk mijn voornaamste snoepmoment van de dag, en ik ben er 17 kilo mee afgevallen.

  Meestal ga ik niet voor een toetje als vla of iets dergelijks, bij mij is het meestal een stuk chocolade of een plak cake of taart. Heerlijk. Maar zeker iets wat ik elke dag doe.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wij eten elke dag een toetje maar gewoon yoghurt of vanilleyoghurt. Onze kinderen zouden denk ik ook moeite hebben met af en toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Volle of margere yoghurt. Als ik los ga dan het liefst chocolade vla of tiramisu.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk dat Tobias zo de dagen van de week leert.

  Als we een nagerecht eten (dat is niet zo vaak), eten we fruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. elke dag een toet;]
  wordt er tenminste nog iets gegeten ..

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nooit! Heeft geen meerwaarde, genoeg eiwitten bij het warme eten...K

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Van huis uit aten wij ook altijd toetjes, eigenlijk elke dag. Nu eigenlijk heel weinig. Onze dochter eet eigenlijk ook alles goed, dus om haar toch wat binnen te laten krijgen hoeven we het niet te doen. En het scheelt ook nog een heleboel suikers die ze binnenkrijgt..

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Alleen met Kerst en soms visite. Meestal een taart, die we dan eten bij koffie als afsluiting van een diner.
  Van huis uit aten we altijd zelfgekookte pappen als toetje, die hadden ook heel veel voedingswaarde en door de gebruikte granen (boekweit, havermout, rijst, gerst) veel vezels. Echt iets voor harde werkers! Maar met onze kantoorbanen is het veiliger om geen toetjes te eten; we werken het er niet af.
  Voor iemand die zonder pakjes en zakjes kookt, is er aan gekochte toetjes ook geen plezier te beleven. Geen pakjes, zakjes of bakjes dus, in ons geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik ruil mijn toetje liever in voor iets lekkers bij de koffie in de avond. Dat is mijn snoepmoment van de dag, gewoon lekker duidelijk. ;) De rest van de dag eet ik liever iets gezonds voor mijn calorieen, het loopt namelijk zo snel op met die zoetigheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wij eten elke dag een toetje, maar dat is gewoon een schaaltje magere yoghurt.

  Dus in die zin zou je voor Tobias ook een toetje kunnen geven als dat, of een stukje appel?

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oh dat is best slim. Ik ben dol op lekkere toetjes. Wij eten iedere avond Griekse yoghurt of gewone yoghurt of kwark of zo. En op zondag iets wat nog lekkerder is. Zo blijft t speciaal en is beter voor de lijn en portemonnee om het bij de zondag te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. in principe elke dag (als we eraan denken/zin in hebben nog tijd voor hebben) maar dan wel simpele toetjes.. vanille/chocovla, aardbeienkwark, magere (vruchten)yoghurt.. genoeg pakken zodat ieder zn eigen smaak heeft (die verschillen hier enorm.. 1 toetje kiezen zou hier serieus ruzie zijn haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Een paar keer per week eten we een toetje. Bijna altijd maak ik dat toetje zelf. Chocoladepuddinkje, vanillevla soms met stukjes chocola erin. ook weleens gelatinepudding. Gekochte toetjes zijn mierzoet en er zitten veel conserveringsnummers in. Zelfgemaakt is ook veel goedkoper. Met melk, custardpoeder, cacao etc. kom je een heel eind.
  Yoghurt als toetje vind ik vreselijk. Dat eet ik wel als ontbijt met havermout en fruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wij eten ze praktisch nooit. We vinden ze wel lekker, maar geven er niet heel veel om. Omdat we maar met z'n tweeën zijn en niet altijd thuis eten, komen hele pakken met yoghurt/vla niet altijd op. Weggooien is dan zonde. En ik vind losse toetjes voor de hele week best een dure grap.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wij geven er ook niet echt heel veel om. Al die toetjes zijn niet goed voor de lijn. Of zijn er op kwark na lekker toetjes die goed zijn voor je om teeten

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)