dinsdag 3 januari 2017

Laatste week op mijn werk / wat wil ik worden?

De laatste week op mijn werk gaat vandaag in. Nog 24 uur werken en dan is het afgelopen. Echt een heel rare gewaarwording. Door de aard van het werk hoef je niks af te ronden en kun je tot het allerlaatste moment gewoon meedraaien alsof er niks aan de hand is. Dit maakt het wel lastiger om ook echt het gevoel te krijgen dat het echt klaar is.

Ondertussen speur ik het internet af naar vacatures, maar het probleem is dat ik niet echt weet wat ik wil. Althans, ik weet wel wat ik het liefste zou willen, maar dat komt gewoon niet zo goed van de grond. Ik zou namelijk wel "professioneel blogger" willen worden. Schrijven is echt een passie van me en verveelt me eigenlijk nooit.

Echter mis ik (denk ik) de discipline om zoiets goed van de grond te krijgen. Bovendien ben ik ook niet zo gecharmeerd van het idee om mijn blog vol te proppen met advertorials. Dan schiet het zijn doel juist weer voorbij, lijkt mij! Ik wil juist zelf meer schrijven, namelijk.

Hoe dan ook: ik hoop dat ik straks weer een toffe baan vind, of een andere manier om wat extra geld te genereren.

11 opmerkingen:

 1. schrijven is lastig om mee te verdienen. Voor enkelen lukt het wel; dus ik zou zeker het blijven doen. Wie weet ben je die gelukkige. Je blog wordt in ieder geval behoorlijk gelezen - dat wijst erop dat je aansprekend schrijft.
  Zoek ook klusjes via fiverr.com enzo, dan blijf je oefenen (terwijl je een beetje bijverdiend) in je droomrichting. En adverterteer jezelf. (Ik weet niet hoe precies)

  Ennehh.. wat is een toffe job voor jou? het zoekt makkelijker als je dat kunt omschrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sjoukje van meergeldminderstress kan je misschien tips geven, die probeert ook professioneel blogger te worden (met daarnaast zzp activiteiten)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je me noemt, mr FOB :-)

   @Daantje: Het is niet helemaal zo dat ik professioneel blogger wil worden, ik wil graag ZZP'er zijn. Als ik met bloggen geld kan verdienen, vind ik dat leuk, maar het is niet mijn hoofddoel.

   Dat gezegd hebbende: het lijkt me wel superleuk! En als ik zie hoe bijvoorbeeld Nicole van Huisvlijt het doet, zie je dat het ook heel succesvol kan.

   Veel succes met het maken van je keuze! En als je eens wil sparren (aangezien we toch best wel in hetzelfde schuitje zitten), let me know!

   Verwijderen
 3. Professioneel blogger worden is geweldig! En wees niet bang dat je je blog dan vol advertorials moet plaatsen. Zeker niet.

  Het is juist de kunst om interessante posts te schrijven, waarvan sommige aangevraagd zijn door bedrijven en andere niet. Net zoals het uitkomt. Het gaat om de inhoud. En om jou als blogger.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat je blogje best potentie heeft om er meer mee te verdienen, want je schrijft prettig.

  Je zou hier eens kunnen beginnen met lezen: http://ikbenirisniet.nl/2016/11/14/bloggen-als-werk/

  Zij heeft veel bruikbare tips en verwijst ook naar veel andere artikelen.
  Je blogt nu ook behoorlijk regelmatig en al een flink aantal jaar. Waarom zou je dat niet volhouden, zodra het ineens voor je werk is?

  Voor advertorials overigens, je bepaald altijd zelf wat je plaatst natuurlijk. En tegenwoordig bedenk en schrijf je vaak zelf content voor een bedrijf. Dus je bent wel zelf creatief bezig dan, alleen is het gekoppeld aan een bedrijf. Bovenstaande blogster doet dat altijd heel leuk, dus ik raad je aan bij haar eens rond te lezen :)

  Als tip van mijzelf, zou ik eens kijken naar wat je post. Ik lees je blog graag, maar het is vaak een beetje een dagboekje (iets wat niet altijd persé strookt met je oorspronkelijke duurzaamheidsthema). Je blog is gemakkelijker te promoten als je goed kunt verwoorden waar jouw blog over gaat. Dat je veel over je persoonlijke leven schrijft is niet erg, maar misschien is de term 'lifestyle-blog' oid dan beter dan duurzaamheid. Mag je natuurlijk anders zien, maar misschien iets om over na te denken.

  Succes met je laatste week en met bedenken wat je met je blogplannen gaat doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een weemoedige dag, zo'n laatste werkdag. Dat je weet dat je werk nog steeds doorgaat, dat het niet ophoudt wanneer jij weg bent, maar dat het dan door iemand anders gedaan wordt.
  Enne...gewoon blijven schrijven, dan ontstaat er vanzelf iets uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt veel lezers en volgers, waarom probeer je het niet eens om je droom na te jagen? Maak een plan van aanpak en kijk of het haalbaar is. Zo wordt je ontslag misschien juist wel een mooie nieuwe uitdaging!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan me voorstellem dat het voelt als een vacuum waar je naartoe gaat.

  Tip van mij: voor een professioneel blog waarmee je farsoenlijk verdient is nog wel wat ontwikkeling nodig, denk ik. Daar kun je vandaag al mee beginnen.

  In de tussentijd zou ik een wat regulierere job zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Er staat nu al best veel reclame op je blog...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gewoon beginnen met het uitbouwen van je blogactiviteiten! Je weet pas of het lukt als je het geprobeerd hebt... En voor de continuïteit kun je toch een andere callcenterbaan nemen?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kan me voorstellen dat het wat vreemd werkt, als je weet dat je werkt aan je laatste week, maar je werkzaamheden gewoon door gaan. Hopelijk vind je snel wat anders, dat ook goed bij je past!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)