zaterdag 17 juni 2017

Creditcard: jeeej of nee?

Maken jullie gebruik van een creditcard?

Vorig jaar hebben wij via Euroclix een creditcard aangevraagd. Die wilden we graag, omdat we toch wel vaak er tegenaan liepen dat bepaalde bedrijven geen iDeal accepteren, bijvoorbeeld bij reserveringen voor een hotel. Toevallig werd vorige week voor het eerst de jaarbijdrage afgeschreven: €15. Niet heel duur, maar voor een pasje dat we bijna niet gebruiken toch wel een hoop geld.

Gelukkig krijg je met de Euroclix Mastercard bij elke aankoop die je met de creditcard doet een 0,5% cashback. Niet dat we het daar speciaal voor deden; we hadden sowieso een creditcard nodig en dit extraatje was leuk meegenomen en het scheelt weer ten opzichte van die €15 die we jaarlijks moeten betalen vanaf nu.

Nu de vakantie weer dichterbij zit te komen vind ik het ook wel een prettig idee om een creditcard te hebben. Je bent sneller langs de tolwegpoortjes en hebt ook alle vakantie-uitgaves direct op een rijtje staan zonder dat er andere transacties tussen zitten. Ik vind dat fijn.

De rest van het jaar gebruiken we de creditcard eigenlijk bijna nooit. Toevallig had Sander vorige maand een moederdagcadeautje gekocht met deze card, omdat hij op die manier geheim kon houden dat hij iets had gekocht.

14 opmerkingen:

 1. Ik heb alleen functioneel een creditcard. Soms zijn er dingen die je alleen maar met een creditcard kunt betalen. Verder gebruik ik hem nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er geen, tot nu toe nooit gemist ;). Wel leuk zo'n stiekem moederdagcadeautje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is je aankoop ook verzekerd? Ik betaalde mijn wasmachine speciaal met de creditcard ivm die verzekering en omdat ik hem zelf ging halen wat dat wel belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uit mijn hoofd gezegd zijn aankopen 180 dagen verzekerd idd :)

   Verwijderen
 4. Ja, regelmatig. Wij hebben er ook één van Euro cliX en gebruiken hem voor online aankopen. Aankopen vallen dan onder de aankoopbescherming. Uiteraard betalen wij het uitstaand saldo elke maand direct terug, zodat er geen rente betaalt hoeft te worden. Ook in het buitenland is een creditkaart wel erg handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, slim van hem. Ik heb er eentje die hier voornamelijk gebruikt wordt om online aankopen te doen. Het is niet zo duur en ik heb er reeds velen een plezier mee gedaan, want iedereen in de familie weet dat ik er een heb en dan komen ze bij mij wanneer ze eens iets online kopen.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nee, zie er de noodzaak niet van in.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja. Man gaat regelmatig voor zijn werk naar het buitenland. Het kostenoverzicht van de CC levert hij dan op het werk in en de vergoeding is binnen voor de betaling volgt. Ook gebruiken de CC voor het huren van een auto op vakantie en online aankopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. voordat we kids hadden gingen we soms naar een hotel. nu nooit meer dus ook de creditcard maar opgezegd die we nooit gebruiken (had een nieuwe in huis maar nooit geactiveerd, maar betaalde er wel voor.. ook wel zonde he :p )

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hij wordt hier vooral voor online aankopen gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nee wij hebben er geen en missen hem totaal niet. Wij gebruiken voor online aankopen Paypal.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wij hebben er 2 (zakelijk en privé) al denk ik dat we die laatste wel op kunnen heffen. Die zakelijke is nodig ivm de congressen waar mijn man heen gaat. (Sommige hebben alleen cc als betaaloptie.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heb er ook 1, ben vorige week weer teruggekomen van een reis naar Florida en in een land als Amerika is het gewoon niet te doen zonder. Simpel voorbeeld, huurauto krijg je niet mee zonder CC, en de CC moet ook op naam van de 1e bestuurder staan.

  Verder voor sommige aankomen.

  Hier ook Mastercard (m'n reisgezelschap had overigens met Visa zo nu en dan problemen dit keer in Amerika, terwijl ik wederom nergens last van had) Dus elke maand wordt het eventuele bedrag netjes van mijn rekening afgeschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb ook de CC van Euroclix en betaal er bewust zoveel mogelijk mee, om inderdaad zoveel mogelijk punten te krijgen. Wel direct aan het einde van de maand afrekenen natuurlijk, anders schiet het niet op. Ik heb hem een poosje weggedaan, maar merkte dat dat voor vakantie enzo praktisch onmogelijk was. Deze bevalt me goed; eerste jaar gratis, verder niet te duur en punten sparen.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...