zondag 18 juni 2017

Top secret: op vakantie!

Binnen nu en één week vertrekken we op vakantie. Wanneer we precies vertrekken vertel ik natuurlijk niet, vanwege privacy en veiligheid.

Tobias weet ook nog niet wanneer we op vakantie gaan. Hij weet dat we ooit een keer naar Italië gaan, maar wanneer dat precies is dat houden we bewust geheim. Voor zijn eigen bestwil, maar ook voor onze veiligheid.

Toby vindt het namelijk heel erg spannend als hij van tevoren weet dat er iets staat te gebeuren. Toen we naar Centerparcs gingen heeft hij ons de nacht van tevoren wel 7 keer wakker gemaakt. Ook bij minder leuke dingen, zoals een bezoek aan de oogarts, heeft hij (en wij!) daar last van.

Daarom proberen we dit soort dingen tegenwoordig 'top secret' te houden tot de dag zelf. Zeker als Sander straks toch zo'n 600 kilometer per dag gaat rijden vinden we het wel een veilig idee dat hij optimaal uitgerust is.

Maar of het echt lukt is nog maar de vraag... Tobias schijnt op de peuterspeelzaal honderduit te vertellen dat hij bepaalde dagen niet komt, omdat hij dan in Italië is. Oh boy.... ;) Kleine potjes kunnen grote oortjes hebben, dat blijkt wel weer!

8 opmerkingen:

 1. Ze voelen de spanning en horen alles, bovendien wijzer dan wij volwassen denken. Fijne vakantie.
  Hartelijke groet El

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze voelen het aan en horen alles, bovendien zijn ze veel wijzer dan volwassenen denken. Fijne vakantie.
  Groetjes El

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel plezier!! En hopelijk helpt de tactiek toch wel, ondanks een klein potje met grote oortjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo hebben wij de kinderen twee jaar geleden snachts uit bed gehaald en in de auto gezet met de smoes we gaan naar opa en oma de hond weer ophalen, die was daar te logeren voor de vakantie de kinderen wisten dat niet. Al snel kwam er een vraag waarom staat de navigatie aan. Nou omdat er weg werkzaamheden zijn. Ga maar slapen. Het slapen deden ze beide niet. Na enkele uren rijden moest oudste plassen. Bij het tankstation vond hij dat ze maar vreemd spraken. Ja dat komt vast omdat je moe bent dat je het niet kan verstaan. Pas toen ze het bord va Disneyland zagen wisten ze dat we ze voor de gek hadden gehouden. Het niet vertellen van dit soort dingen bevalt ons super. Dagjes weg, merken ze wel als we er zijn net zoals met vakanties.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij onze zoon werkte het beter om hem te vertellen dat we op reis gingen, anders was hij compleet uit zijn doen. Bij dochter is dit anders. Zij ging zelfs spugen van de spanning. Je probeert het geheim te houden maar de koffers moeten toch ingepakt etc. Inmiddels zijn beiden groot (17 en 12) en betrekken we ze volledig bij de voorbereidingen. Zoon blijft meestal de nacht voor vertrek wakker maar omdat we dit jaar weer midden in de nacht naar Schiphol moeten, is dit niet zo erg. Alvast een fijne vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha herkenbaar. Wij laten ze logeren bij opa en oma, zodat we kunnen inpakken en halen ze smorgens met ingepakte auto. Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...