dinsdag 20 juni 2017

Studieschuld: stand van zaken

Ik zal regelmatig proberen een update te plaatsen van de vorderingen op het gebied van studieschuld aflossen. Inmiddels zijn we zo'n 2 weken bezig en het gaat opzich best lekker. Al gaat het nog niet zo snel als ik had gehoopt.

Spulletjes verkopen

Sinds we vorige week hebben besloten dat we die dus versneld gaan aflossen ben ik weer druk bezig geweest met spulletjes op Marktplaats zetten. Ook heb ik wat dingen verkocht via regionale verkoopgroepen. In totaal zo'n €100. Een gedeelte hiervan is aan de deur betaald en in een potje verdwenen dat we nu sparen voor ijsjes in de vakantie. Alles wat is overgemaakt heb ik direct doorgestort naar DUO.

Inkomsten via internet

Ik had nog 300 clix van Euroclix nodig om een uitbetaling van €70 te laten doen. Door een paar vragenlijsten in te vullen heb ik dit in een paar dagen bij elkaar gespaard.Dat tikt weer lekker aan om de studieschuld af te betalen :D

Ook wil ik weer meer gaan doen met Roamler, Textbroker en Klezzer.

No spend maand

Ik hoop dat ik volgende maand met de No Spend Maand ook een grote klapper kan maken. Deze besparing wil ik dan in zijn geheel gebruiken om de studieschuld versneld af te lossen.

10 opmerkingen:

 1. Fijn dat je zo'n diversiteit aan bronnen hebt om geld mee te verdienen voor de aflossing! Vind je de studieschuld erg vervelend?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het begint zowel Sander als mij steeds meer te storen. Kan niet echt uitleggen waarom... Meer een gevoel dan iets rationeel...

   Verwijderen
  2. herkenbaar.. hier ook nog studieschuld. wil er eigenlijk gewoon vanaf.. en zou ook kunnen.. maar is zo'n hap uit je spaargeld (en gekke is dat t nu geen geld kost omdat we minder rente betalen dan we aan korting krijgen voor auto incasso.. ) maar ja het blijft een schuld.. we lossen ietsje extra af en zullen in dit tempo in 2021 klaar zijn... pfff (hopelijk eerder.. wil t maandbedrag eigenlijk verdubbelen.. )

   Verwijderen
 2. Ik vind dit echt heel goed van jullie! Meteen stappen ondernemen om extra inkomen te verwerven en zo van deze schuld af te komen. Super hoor! Schouders eronder en doorzetten.
  Soms gaat verkoop snel, soms opeens weer langzaam. Geen idee wat het is, maar wens je veel succes en een beetje geduld ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is ook zo'n lekker gevoel daar vanaf te zijn, dat geld voor alle schulden! Niet meer die maandelijkse verplichting maar gewoon je geld uitgeven aan dingen die je nú nodig hebt en niks meer uit je verleden.
  En wat je overhoud natuurlijk heerlijk op kunnen sparen voor de toekomst :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien op je blog ook een link plaatsen naar je marktplaats account? Wie weet zijn er lezers geïnteresseerd. Heel veel succes met het aflossen!

  Groetjes Gina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed bezig allebei! Ga zo door :)! Hier ook lekker via MP aan het verkopen en via Facebook. Nu weer even 1,5 week op een laag pitje, maar zo ineens gaat het weer super :)... Leuk hoor om steeds een stapje verder te komen... Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goeie tip van Gina! Je weet maar nooit.
  Goed bezig verder trouwens. De eerste stappen naar de no spend worden steeds makkelijker zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat het zo goed gaat. Alle kleine beetjes helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed bezig! Hopelijk zijn jullie er snel vanaf!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...