donderdag 22 juni 2017

5 plekken waar ik komende maand wegblijf ;)

In Juli ga ik samen met vele anderen de No Spend Challenge aan. Voor wie het gemist heeft: deze maand ga ik dan proberen om niks uit te geven, behalve aan de boodschappen. Ik zal jullie tijdens deze maand op de hoogte houden mijn vorderingen. Maar voor die tijd is een goede voorbereiding ook erg belangrijk, dus ben ik er nu ook alvast mee bezig.

Wilskracht

Ik las laatst dat de meeste mensen maar 15 minuten wilskracht op kunnen brengen, dus als je bijvoorbeeld eerst 15 minuten staat te kwijlen over een etui met flamingo's, dan heb je daarna geen wilskracht meer om nee te zeggen tegen de volgende verleiding. Om dat te voorkomen probeer ik mezelf zo min mogelijk in de verleiding te brengen.

Als ik erover nadenk zijn er gewoon een aantal plekken / situaties waar ik weg moet blijven:

1. Pannenkoekenhuisjes

Tijdens bepaalde periodes van de maand heb ik altijd enorme trek in pannenkoeken. Ik kan dus maar beter bij pannenkoekenhuisjes uit de buurt blijven. In plaats daarvan zorg ik ervoor dat er ingrediënten voor pannenkoeken in huis zijn, zodat ik bij pannenkoek-cravings tóch uit de voeten kan. 

2. Boekenwinkels

Ik vind het heerlijk om te snuffelen in boekenwinkels, maar ik word er vaak ook hebberig van. Om verleiding te voorkomen is het beter om even niet bij boekenwinkels te komen.

3. Binnenspeeltuinen

Hoe hard ik me ook voorneem om niks te kopen, na een poosje slaat de verveling toe en wordt de verleiding steeds groter om appeltaart te halen. Aangezien je bij een binnenspeeltuin zelf geen eten mee mag nemen is dat extra lastig. Dan maar géén binnenspeeltuinen (Hopelijk wordt het heerlijk weer en is het uberhaupt niet  verleidelijk om naar binnenspeeltuinen te gaan!)

4. Facebook - en dan specifiek Bullet Journal groepen

Voor ik lid was van Bullet Journal groepen was ik niet op de hoogte van een hoop dingen die te koop waren. Nu zie ik elke dag washi tape, markeerstiften etc. op mijn tijdlijn voorbij komen. Daardoor wil ik dan weer dingen hebben die ik eigenlijk niet nodig heb. Dus liever maar even niet geconfronteerd worden met al die goodies!

5. Samen winkelen

Ik ga in Juli ook niet met iemand samen winkelen. Ik ga soms nog wel eens met mijn zus of mijn moeder mee, terwijl ik zelf niet echt iets nodig heb. Daardoor kom ik dan in allerlei winkels waar ik eigenlijk niks te zoeken heb, maar dan toch vaak weer dingen zie die toch ook wel weer handig zijn. Als ik alleen ga kan ik beter gefocust blijven op het doel waarom ik naar de winkels ga. 

14 opmerkingen:

 1. Haha, goed idee om de kat niet op het spek te binden! Wel grappig hoe verschillend mensen zijn. Je kunt mij rustig achterlaten in een winkel met wel 100 etuis. Ik zou niet weten wat ik ermee zou moeten. Appeltaart daarentegen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig heb ik die hebberigheid niet meer. Eigen pannenkoeken zijn lekkerder en de appeltaart ook.
  Ook omdat ik niet wil aankomen heb ik na jaren strijd gewonnen, ik hoef het niet meer. Dat wil niet zeggen dat ik het nooit meer neem, maar dan mag het en om geen enkele andere reden, alleen er even over nadenken.
  Success met jouw strijd, je lijkt het er best moeilijk mee te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Knipoogje gemist? Valt best mee hoor!

   Verwijderen
  2. Nee niet gemist, ik denk echt dat het moeilijk voor je is gezien de verschillende keren dat je erover schrijft en toch best vaak weer de "fout" ingaat. Het was oprecht aardig bedoeld om je een hart onder de riem te steken. Jammer dat je dat bij mij dan gemist hebt.

   Verwijderen
  3. Ik vind het gewoon een leuk onderwerp om over te schrijven. Ben idd niet perfect en daar streef ik ook niet (meer) naar :)

   Verwijderen
 3. IK vind voor mijzelf Juli geen goede maand voor zo,n uitdaging. In de zomermaanden leef je toch meer buitenshuis en maak je eens vaker een uitstapje. Vindt het idee heel leuk, maar hou zelf zo,n maand liever in november of februari, van zijn er minder verleidingen en is het voor mij gemakkelijker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met de Rotterdampas en een Abo op de speeltuin hier in de buurt zal het hier wel goedkomen :)

   Verwijderen
 4. Goed idee om dan van die verleidingen weg te blijven als je dit van jezelf weet.

  Ik wilde je juist gaan vragen welke facebookpagina's op websites jij een aanrader vindt voor Bullet Journals. Ik doe het zelf ook en kijk wel wat op YouTube, maar ook producten die ze dan gebruiken zijn allemaal voor de Amerikaanse markt. Ik ben juist benieuwd naar dingen die je voor Nederland ook kan krijgen. Heb jij nog tips?
  Groeten,
  Eva

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je kunt ook tijdelijk "meldingen uitzetten" voor die groepen op Facebook. Je ziet dan die berichtjes niet tenzij je naar de groepspagina gaat en je kunt het ook makkelijk weer terugdraaien ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Succes! En inderdaad: niet de kat op het spek binden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toch maar eens een berichtje van een stille lezer :)
  Zelf woon ik in België, maar ik ben toch al eens het hele eind naar Nederland gereden, meer bepaald naar Kinderstad in Heerlen. Daar mag je dus wél je eigen spullen mee nemen. Zelf had ik het bescheiden gehouden met wat drankjes en koekjes mee te brengen, maar heb er mijn ogen open getrokken en mensen gezien die met frigoboxen op wieltjes arriveerden en de hele namiddag gezellig zaten te keuvelen, terwijl hun kinderen 'los' konden :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, wij komen hier ook geregeld. En altijd met vouchers van een deal. Zo zijn we nooit meer dan viereneenhalve euro kwijt pp. Dat is niet te duur gezien het vertier.

   Verwijderen
  2. Voor ons een beetje uit de richting, maar wel heel fijn dat het bij sommige speeltuinen wel mag!

   Verwijderen
 8. Bekentenis. ..... ik nam altijd wel iets te eten of drinken mee naar een binnen speeltuin in Nederland. Ja, zelfs naar de bioscoop. Dan kocht ik bv de popcorn maar nam mijn eigen drinken mee. In de binnenspeeltuin kocht ik bv. een kan limonade maar nam eigen fruit mee. Ook thuis eerst gewoon eten scheelt al veel. Ik vind het namelijk met een gezin anders bijna niet te betalen die uitjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...