vrijdag 23 juni 2017

Geld besparen door vakantie-voorbereidingen

Normaal gesproken hou ik van spontane vakanties. Ik hou er niet van om van tevoren in te plannen welke activiteiten we gaan ondernemen en al helemaal niet om de dagen al helemaal in te plannen. Meestal heb ik wel een (vaag) idee wat we gaan doen, maar het moet vooral lekker los en ontspannen zijn, vind ik dan.

Toch hebben we dit jaar alvast wat dingetjes van tevoren gepland en geregeld. We zijn er namelijk achtergekomen dat dit behoorlijk wat geld kan schelen ten opzichte van ter plekke aanschaffen.....


 • Sowieso natuurlijk qua eten; ik heb al wat pakjes pringles, snoepgoed en water gekocht, zodat we onderweg niet in de verleiding komen om zulke dingen bij een tankstation te kopen.
 • We hebben ook treintickets gekocht van Peschiera naar Venetië. In Italië is het blijkbaar zo dat je kinderen tot 4 jaar wel gratis mee mag nemen, maar dan moeten ze op schoot. Wil je tóch dat ze een eigen stoel hebben? Dan betaal je 50% van de prijs van een ticket voor volwassenen. Nu hebben we online een actie gevonden waarbij een kind tóch helemaal gratis is.
 • We wilden ook naar Gardaland. Tickets kosten ter plekke €40,50! Online hebben we ze kunnen kopen voor €31,50. Een besparing van €27. 

Waar je op kunt besparen tijdens de vakantie is natuurlijk erg persoonlijk. De één houdt van pretparken, de ander is meer van het wandelen of watersporten of musea bezoeken.... Maar op bijna alles is wel korting te bedingen als je de kaartjes van tevoren koopt. Dat is dus mijn tip voor vakantie-gangers: kijk van tevoren even na wat je hiermee kunt besparen!

7 opmerkingen:

 1. Dat scheelt idd behoorlijk! En zo spreid je de kosten ook een beetje, dat is ook prettig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, het scheelt vaak veel in kosten en in veel gevallen is een bijkomend voordeel dat je niet uren in een rij hoeft te wachten bij de entree voor een kaartje. Scheelt geld en tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij nemen ook houdbare etenswaren mee die ter plekke duurder zijn. Dat helpt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind dat lastig in te schatten. Hoe doe jij dat? :)

   Verwijderen
 4. Wij hebben toen op de camping kaartjes gekocht, voor zowel Gardaland als Movieland. Dat scheelde ook veel geld. Naar Milaan en Venetië hebben we een excursie geboekt via de camping. Of dat goedkoper was weet ik niet maar dan konden we bij problemen gewoon op de camping terecht, dat is ons ook wat waard en scheelt stress en gereis met de eigen auto

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vooral snacks en drankjes zelf kopen scheelt enorm is ook mijn ervaring. Je kunt echt enorm besparen op vakantiekosten als je het een beetje slim aanpakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij Lazise zit een Lidl.
  Je hoeft niets mee te nemen ze verkopen er alles.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)