maandag 26 juni 2017

Brief over no spend maand

De komende weken zijn Sjoukje van de blog meer geld minder stress en ik elkaars buddy tijdens de No Spend Maand. In deze periode schrijven we elkaar brieven over onze belevenissen. Lezen jullie mee?


Hi Sjoukje,

Ik moet je wat bekennen: wij zijn vandaag al aan de No Spend Maand begonnen! Ik kon echt niet langer meer wachten! Gisteravond zijn we teruggekomen van vakantie en het voelde heel 'natuurlijk' om dan maar direct van start te gaan. Bovendien kwam vandaag ook nog eens het salaris binnen én het is maandag! Kortom: genoeg redenen om alvast te beginnen! :)

Tijdens de vakantie zaten we eigenlijk totaal niet in een no spend modus. Toch was ik er toen ook wel een beetje mee bezig. Je wordt je toch bewuster van je eigen gedachtes over aankopen als je weet dat er zo'n challenge aan zit te komen, denk ik.

Sander heeft trouwens toch ook besloten dat hij ook meedoet aan de challenge. Heel fijn,wat extra steun en motivatie!

Op dit moment zit ik in elk geval vol met positieve gedachtes over deze challenge. Ik heb er enorm zin in en ben benieuwd hoeveel we gaan (be)sparen. Die studieschuld, die gaat eraan!

Groetjes, Daantje.

PS: wij gaan niet alleen no spenden,maar ook proberen om extra inkomsten te genereren, bijvoorbeeld door toch weer spullen via Marktplaats te gaan verkopen... Telt dat ook,vind jij?

9 opmerkingen:

 1. Ik ben ook begonnen! Ik heb de afgelopen maand een (voor mij) dure fiets gekocht en wil de aankoop prijs terug sparen. Heb ook vandaag via een verkoopgroep een paar schoenen en een plant stand verkocht. 15€! Nog 485 te sparen ....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed dat je al eerder gaat beginnen. Veel succes met besparen en met je marktplaats verkopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zou voor mijn bankrekening ook wel goed zijn, eerst gordijnen besteld vorige maand a duizend euro, afgelopen week nieuwe screens voor de ramen bijna 2500 en gister werd de nieuwe. Koelkast geleverd van een ruime 400 euro ten same met het alvast verjaardags cadeau voor manlief een fitbit aria.( hij is deze week jarig) Tja, hier mag de hand wel op de knip.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan me heel goed voorstellen dat je als je van vakantie terugkomt graag meteen begint. Als je thuiskomt is het toch een soort nieuw begin vind ik altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vind t een raar iets. Een no spend maand. Wat je nu echt nodig hebt en niet koopt dat koop je dan de volgende maand want je hebt t echt nodig. Als je t niet nodig hebt koop je t niet maar als je bezuinigd/consuminderd zou je dat sowieso niet moeten kopen toch? Dus ik snap t nut niet. Koop je volgende maand dan wel dingen die je niet nodig hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Normaal gesproken heb ik een budget voor zaken als uitstapjes,kleding etc. Deze maand ga ik op zoek naar andere oplossingen voor de problemen waar ik tegenaan loop. Er zullen vast hardcore bespaarders zijn die nooit ergens geld aan uitgeven,maar daar zie ik persoonlijk het nut niet van in

   Verwijderen
  2. Er zit natuurlijk een wereld van verschil tussen 'nooit ergens geld aan uitgeven' en moeite moeten doen om niet teveel geld uit te geven aan terrasjes, ananassen en flamingo's. ;)

   Verwijderen
  3. Ook voor zulke onzindingen heb ik normaal gesproken een (klein) budgetje, Els ;)

   Verwijderen
 6. Leuk dat je al begonnen bent, succes!!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)