dinsdag 27 juni 2017

Kerstversiering in Juni?!

Gister stond ik even met mijn handen in het haar. De seizoensdecoraties waren namelijk aan de beurt om konmari style opgeruimd te worden (ik volg de volgorde die wordt omschreven in Spark joy). Wat een verschrikking, die kerstversiering! Twee tafels en een stoel lagen helemaal bezaaid met alle decoratie die ik van her en der tevoorschijn haalde. De hele vliering stond vol met kersthuisjes. Onder een tafel in de hobbykamer lag een doos met kerstballen. En nóg een doos.... Ik zag door de bomen het bos niet meer!

Gelukkig was Sander thuis en hebben we het samen gedaan, want ik was het overzicht compleet kwijt en wist niet meer waar ik moest beginnen.

Uiteindelijk zijn er 2 vuilniszakken met kerstspulletjes weggegaan. Allemaal oude kerstversiering die ik al jaren uit een soort sentimenteel gevoel bewaarde, maar die eigenlijk helemaal geen joy meer sparken.

Wat overbleef paste in één kast. De vliering bleef leeg. Daar kunnen we dan weer andere spullen opbergen.

Heel, héél langzaam begint het echt ergens op te lijken. En het maakt me ook steeds bewuster dat ik echt niet zoveel spullen nodig heb. Sommige dingen waar ik écht heel blij mee ben, daar blijf ik ook wel blij mee. Maar er is ook zoveel dat gewoon is gekocht in een opwelling. Dat wil ik proberen te vermijden. Want ik ben echt wel heel blij dat er steeds meer rust en ruimte ontstaat.

PS: iemand nog behoefte aan cupcake kerstversiering?

5 opmerkingen:

 1. Opruimen is fantastisch, het geeft ruimte in je huis, maar ook in je hoofd. Dat zouden meer mensen moeten doen!
  Groetjes El

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, goed bezig!!! Haha, hier helemaal geen kerstboom en dus ook geen kerstversiering. Maarrrr, wel een hoop andere rommel ;)... Succes nog even, gaat je lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ruimt lekker op zo! Ik heb de (nep)kerstboom en 1 doos met versiering in de berging staan. Zolang de spullen in 1 doos passen mag het blijven en anders moet er wat uit voor er iets nieuws bij mag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker zeg! Ik heb het laatst met kerst gedaan; ik had nog heel veel plastic ballen die ik niet weg wilde gooien omdat ze nog praktisch nieuw waren, maar die ik ook nooit gebruikte. Van mijn 5 dozen hield ik er ook ineens nog maar 2,5 ofzo over. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)