donderdag 29 juni 2017

Zomervakantie: Komkommertijd

De zomervakantie is altijd een beetje 'komkommertijd'. Op blogs merk je dat ook. Sommige bloggers houden een vakantie en posten helemaal niets. Op andere blogs lees je hooguit wat vakantie-perikelen en slechts een enkeling blijft die hard doorbloggen.

Zelf heb ik dit jaar grootste plannen voor de zomervakantie.... Haha grapje. Ook ik ga het wat rustiger aan doen met schrijven van 1 juli tot halverwege augustus. Ik vind het leuk om te schrijven, maar:

 • Mijn ervaring is dat er tijdens de zomervakantie vaak weinig bezoekers zijn en dus weinig wordt gelezen en gereageerd
 • Tobias is ook vrij van de peuterspeelzaal, dus ik zal wat minder tijd hebben om te bloggen

Maar ik heb dit jaar wel een soort plan gemaakt qua bloggen:

 • Op de maandagen ben ik van plan een update te geven over de uitgaves tijdens de no spend maand
 • Op woensdag post ik een dagelijkse dingen blogje
 • Op vrijdag repost ik een oude post die ik heb geschreven toen ik net was begonnen met bloggen - deze blogs zijn soms maar 50 keer gelezen, wat dus betekent dat veel mensen die nu meelezen het niet gelezen hebben.
Mocht ik meer inspiratie hebben, dan merken jullie het vanzelf, Maar deze blogs kunnen jullie sowieso verwachten tijdens de vakantieperiode.

Wat zijn jullie van plan: ga je door met bloggen of neem je ook een (soort) zomerstop?

9 opmerkingen:

 1. De meeste mensen hebben maar 4 weken vakantie per jaar, veel mensen nemen die ook helemaal niet op in de schoolvakantie.

  Ik kijk sowieso niet zo naar hoe "populair" ik ben qua reacties of statistieken. Ik blog hoe het uitkomt. Als ik wat te vertellen heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kijk ook niet zo naar de statistieken, maar ikvind het wel heel leuk om reacties te krijgen. Dus als ik al weet dat een blog weinig word gelezen dan plaats ik liever op een later tijdstip :)

   Verwijderen
 2. Ik heb onlangs, na lang wikken en wegen, besloten dat de gevoelsmatige druk van de ketel moest qua frequentie van bloggen.
  Ik blijf bloggen, omdat ik het gewoon te leuk vind. Maar wel op een moment dat mij het beste uitkomt en met een frequentie dat beste bij mij past. Dat houdt in dat er niet elke dag een blog verschijnt en ook niet meer op vaste dagen in de week. Dat geldt dus ook voor de zomervakantie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zal in de zomervakantie vast ook minder aan bloggen toekomen doordat de 3 kinderen vrij zijn, en ik in de avonden dan nog wat meer puin te ruimen heb ;) Al ben ik nu ook al zo druk dat er soms maar 2 blogs per week verschijnen. Helaas.. ik streef naar 3 per week, maar lukt dus niet altijd.

  Zelf vind ik het jammer dat sommige bloggers helemaal stoppen, al snap ik het wel. Even weg eruit mag best!
  Ik mis de reacties ook, want die interactie is een van de dingen die ik zo leuk vind!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In het verleden was er bij mij ook een blogstop tijdens de vakantie van de kids. Echter nu zoon op beroepsonderwijs zit, heeft hij al heel vroeg vakantie. Dochterlief nog deze week proefwerken en maandag ook. Daarna vakantie. Wij zelf gaan pas over een maand. Dus ik zie wel wat ik doe. Ik blog zo wie zo niet zo heel veel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe doe je dat dan met je baan als Tobias vrij is van de peuterspeelzaal? Of heb je zelf dan ook vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op dit moment heb ik helaas nog geen eigen cliënten, wel een cliënt tijdelijk overgenomen van een collega die met vakantie ging. Maar dat is nu ook afgelopen. Als het goed is krijg ik komende maandag een nieuwe cliënt en dan ga ik kijken wat er mogelijk is qua opvang. Tot nu toe heb ik het kunnen oplossen door mijn ouders te vragen,omdat ik dus nog niet zoveel uren draai en mijn uren zelf in kan delen.

   Verwijderen
 6. Vorig jaar was mijn eerste jaar, toen heb ik enthousiast vooruit geblogd. Dat werkte toen heel goed. Dat ga ik dit jaar weer doen, maar inderdaad, wel met wat minder artikelen dan normaal gesproken. Het is toch wel leuk als het gelezen wordt wat je schrijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik blog altijd door. Bij mij verschijnen er geen artikelen op vaste dagen of tijden. Het gekke is dat hoe meer pijn ik heb, hoe meer ik aan bed gebonden ben dat ik meer schrijf. Mijn venster naar de buiten wereld. Nu gaat het een periode redelijk met me en dus verschijnen er veel minder schrijfesels. Ik breng mijn dagen nu niet door in bed maar koetel in en rond huis.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)