vrijdag 30 juni 2017

Mijn nieuwe baan - een stukje uitleg

Omdat ik vrij regelmatig vragen krijg over hoe mijn baan bevalt of hoe ik het doe qua opvang en dergelijke,zal ik even kort wat uitleg geven over hoe de situatie nu in elkaar zit.

In Mei ben ik dus aangenomen bij mijn huidige baan als ambulante begeleider. Dit houdt in dat ik bij mensen thuis langsga om hen te begeleiden. De uren waarop ik langsga zijn tijdens kantoortijden,maar het is wel flexibel. Je kunt afspraken maken in overleg met degene die je gaat begeleiden.

Omdat ik eind Mei en halverwege Juni al 2 vakanties gepland had staan, is toen besloten dat ik na mijn vakanties eigen cliënten ga krijgen. Vóór mijn vakantie heb ik wel tijdelijk iemand begeleid waarvan de vaste begeleider op vakantie was.

Als het goed is ga ik volgende week dan écht beginnen met mijn eerste eigen cliënt. Dit wordt dan steeds meer opgebouwd, naarmate dat er nieuwe aanmeldingen zijn. Op het moment dat er een nieuwe aanmelding is kan ik zelf aangeven of ik dat nog in mijn workload op kan nemen of dat ze beter iemand anders kunnen vragen.

Kortom: het is een erg flexibele baan,maar daar staat dan wel weer tegenover dat ik nu nog wel aan het wachten ben om écht aan de slag te gaan. Maar nu ik geen vakanties meer gepland heb verwacht ik hier eigenlijk geen problemen mee.

9 opmerkingen:

 1. Klinkt als een leuke flexibele baan. Eigen verantwoording geeft energie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dit had ik gemist. Wat fijn dat je een nieuwe baan hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt leuk zeg! En wat fijn dat je weer een baan hebt gevonden. Zeker eentje die zo flexibel is!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat voor 'soort' mensen begeleid je dan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mensen met een psychiatrisch ziektebeeld. Kan dus vanalles zijn. Mensen met een angststoornis, mensen met ADHD of autisme, etc.

   Verwijderen
 5. Bedankt voor de toelichting en veel plezier met je baan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk, ambulante begeleiding! En fijn te combineren met een gezin is mijn ervaring. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het klinkt als een erg fijne baan.
  Mijn man is ook een tijd begeleid op die manier, vanwege zijn Asperger. Hij heeft het nu niet meer nodig, omdat hij bij die begeleiding voldoende handvaten heeft gekregen om zo te functioneren dat het voor hem én voor zijn NT-achtige omgeving prettig is ;-)

  Ik ben ook benieuwd hoe het voor je gaat zijn. Wat ik zo lees is het soort mensen dat je tegen kan gaan komen enorm breed. De ene autist is al de andere niet, laat staan al die andere 'soorten' problemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat lijkt mij een hele leuke baan. Ook wel om zelf te gaan doen mocht mijn huidige werk ophouden. Ik ga je dus volgen, dan lees en leer ik met je mee.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)