zondag 11 juni 2017

Juli's No Spend Challenge

Zoals te lezen is op de blog van Meer Geld, Minder Stress staat er in Juli een 'No Spend Challenge' gepland. Toen ik hierover las op haar Facebookgroep werd ik direct enthousiast. Ik had zelf namelijk ook al een langere tijd in gedachten om weer eens een maandje te stoppen met uitgeven, maar het is altijd leuker om het samen te doen. Sjoukje wordt ook mijn No Spend buddy, dus dat is hartstikke leuk! En ook inspirerend, aangezien zij vorige keer gewoon €1.000 heeft overgehouden. Als ons dat zou lukken, kunnen we echt een enorm gat in de studieschuld slaan!

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen focus en eigen dingen waar wel en niet op bespaart gaat worden. Ik ben zelf van plan om niets uit te geven, behalve aan boodschappen. Gewoon volledig No Spend, dus.

Zonder Sander....

Overigens doet Sander niet mee. Toen ik hem vertelde dat we een No Spend Maand gingen houden begon hij met zijn ogen te rollen... Alweer?! Hij had er duidelijk geen zin in. Dat is prima. Over het algemeen ben ik toch degene die het meeste uitgeeft, dus als hij niet mee wil doen dan is dat goed. Wel hebben we afgesproken dat hij niks voor mij mag kopen. Ook niet trakteren!

Moeilijke categorieën:

De categorieën waar ik het moeilijk mee ga hebben (denk ik) :

 • Uitstapjes - dit is altijd onze valkuil. Wij maken graag uitstapjes en eten dan ook graag een ijsje tijdens dat uitstapje. Gelukkig hebben we een abonnement op de plaatselijke speeltuin. Daarnaast hebben we ook een Rotterdampas waar we veel gratis activiteiten mee kunnen doen.
 • Stationairy - stiften, stickers, schrijfboekjes, linialen, pennen, markeerstiften... Er is altijd wel iets leuks te koop wat ik wil!
 • Ananassen en flamingo's - Ik heb momenteel een zwak voor alles waar ananassen of flamingo's opstaan. Vooral gecombineerd met stationairy. Een gum in de vorm van een flamingo? Somebody stop me! (Ok, dit is niet echt een categorie, maar wel een valkuil)
 • Snoep 

Wie doet er ook mee? En welke categorie denk jij het meeste moeite mee te krijgen? 

20 opmerkingen:

 1. Ik doe mee, maar dat had ik al in de fb groep geplaatst. Grappig, die rollende ogen van Sander. Ik zie mijn man zoiets ook wel doen. In onze relatie ben ik ook degene die het meeste uitgeeft en om de haverklap weer een goed idee heeft om meer geld te kunnen besparen. Haha! Mijn valkuil is denk ik gewoon ditjes en datjes. Action, Ikea, dat soort geneuzel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moedig om dat net in de zomervakantie te gaan doen. Ik bespaar net het ganse jaar om in juli en augustus leuke uitstappen te kunnen doen. Ik zou het in juli dus echt niet kunnen.
  Geen rommel kopen lukt mij altijd wel. Ik heb het moeilijker met de velangens van dochterlief en uitstapjes.
  Veel geluk, benieuwd naar jouw resulaten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tobias zit nog niet op school, dus voor ons verandert er weinig in de zomervakantie, behalve dat hij niet naar de peuterspeelzaal gaat. Sander werkt ook gewoon door in Juli, dus het is voor ons een vrij gewone maand :)

   Verwijderen
  2. Dat dacht ik ook al. Dat zijn voor ons juist de tijdens van lunches met de kids en het kopen van korte broeken of bikini's zo vlak voor de vakantie. Dus je begrijpt het al. Ik doe niet mee.

   Verwijderen
 3. In juli hebben de kinderen vakantie en dan vind ik zo'n challenge niet prettig. Ik hoef er bij man ook niet mee aan te komen. Ook niet dat we dan bijv. geen ijsje nemen. We sparen al en hebben behalve de hypotheek geen schulden dus daarmee kan ik hem niet overtuigen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik budgetteer de ijsjes gewoon mee in de challenge, dus dat kan wel. Je kunt het ook zelf doen he, alleen voor je eigen uitgaven. Ook dat geeft al een hoop bewustzijn. En daar gaat het mij om.

   Verwijderen
 4. Ik denk dan als eerste aan kringloopwinkel die ik dan zou moeten vermijden. Vind ik het nodig? Nee want met lange ervaring daarmee ben ik al zo selectief geworden dat ik zelden iets verkeerd koop.
  De keren dat we eens een uitstapje maken zijn zo zelden dat daarop besparen ook geen leuke gedachte is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan ik me voorstellen. Bij ons kan er nog wel aardig wat ge-downsized worden :)

   Winkels die ik moet gaan vermijden is vooral winkels met stationairy, zoals de Bruna en een aantal plaatselijke winkeltjes. De schoolagenda's en leuke schriftjes en dergelijke vliegen daar momenteel om je oren ;)

   Wegblijven helpt dan idd het beste.

   Verwijderen
 5. Per ongeluk bij een reactie op verwijderen ipv plaatsen gedrukt... Anoniem: je hebt gelijk, kopen is ook vaak emotie! Bij mij tenminste wel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waarom niet gewoon zakgeld voor je frutsels, budget voor uitjes en jaarspaardoelen, geeft veel meer rust dan dat ge-jojo. Julia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hebben we ook hoor. Maar deze maand gaan we even wat strenger doen, zodat we extra kunnen aflossen op de studieschuld.

   Verwijderen
 7. Leuk dat we dit samen doen! Hier geen rollende ogen gelukkig. Ik ben de spender 😊 dus we kunnen elkaar goed gaan helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ga het ook niet doen. Ik heb wel deze maand dat ik een maand probeer geen kleding te kopen en wellicht trek ik dat nog wel een maand door.
  Tja en als €1000 kunt over houden geef je ook wel veel uit wat niet noodzakelijk is vind ik persoonlijk. Mijn totale uitgaven buiten alle vaste lasten zijn €600 gemiddeld. Een groot gedeelte daarvan is echt noodzakelijk. Voeding, eten/kattenkorrels voor kat. Benzine alleen voor werk is al €100 per maand. Dus heel veel winst is hier niet te halen. Zelf ga ik in juli ook op vakantie. Hoewel ik op een camping zit en niet heel gek ga doen zal ik dan toch iets meer uit geven aan keertje uit eten, entree van iets of een terrasje. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. nee!! niets voor mij haha! wil echt niet verplicht een maand alleen gratis dingen doen/niet sporten net voor de zomerstop of wat dan ook ;) (kan al een x niet door werk baal ik al van..) in juli meerdere verjaardagen (nichtje wordt 2, zoontje en zoontje van vriendin worden 5..)de eerste weken van de zomervakantie vallen in juli.. dus ik sla zeker weten over ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bij mij is de no spend challenge al van start gegaan.
  Doe nu ook echt alleen noodzakelijke boodschappen omdat we volgende week gaan kamperen ( en dan een lege koelkast willen hebben).
  In juli 6 verjaardagen maar dat moet gaan lukken. We gaan een gepland dagje naar avifauna (op mijn kosten) maar dan kan ik daarvoor alvast sparen ;-). En heb al 2 gratis kaarten :-)
  Ik wil so wie so veel zelf gaan maken voor de verjaardagen en op mijn werk zullen ze het met waterijsjes moeten doen als ik trakteer.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als ik door één maand niets te kopen €1000 kan sparen doe ik structureel iets niet goed. Dat is voor veel mensen een (parttime) maandsalaris! Dat betekent dat je structureel minder kunt werken als je serieus maandelijks duizend euro uitgeeft aan onnodigheden. Of ik begrijp iets niet...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het even nagekeken, maar ik zie nu dat zij ook extra inkomsten is gaan genereren tijdens deze maand, waardoor het bedrag zo hoog was. Dus het is niet puur door het minder uitgeven geweest.

   Verwijderen
 12. Ik ga het ook doen en nog geen idee wat ik ervoor ga doen of laten. tIs pas in juli hè :P?? Haha, ik ga nog 2 weken bezinnen :P...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goed dat je weet waar je uitdagingen liggen! Dan kun je extra alert zijn.

  Ik ben net als jouw Sander: ik doe ook niet mee : )Maar ik volg het wel met interesse.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)