maandag 3 juli 2017

Wat ik wel / niet kocht in week 1 van de no spend maand

Sinds 26 juni ben ik begonnen met de No Spend Maand die is georganiseeerd door Meer geld, minder stress. Sjoukje is mijn buddy tijdens deze maand en we schrijven elkaar elke week een brief over hoe het gaat. Mijn vorige brief vind je hier, en Sjoukjes reactie kun je hier lezen. Vandaag de tweede week.

Hi Sjoukje,


Ik weet dat jij pas 3 dagen bezig bent, maar voor mij zit de eerste week er alweer op! Dus het is tijd voor mijn eerste update over hoe het is gegaan. Natuurlijk hebben we elkaar de afgelopen week ook een aantal keer 'gesproken' op de chat, dus het zal allemaal niet helemaal als een verrasing komen, maar dat geeft niet, denk ik.

Boodschappen

De eerste dagen ging het erg goed en vrij gemakkelijk. Sander was ook vrij, dus we konden elkaar scherp houden en motiveren. Op maandag hebben we direct een weekmenu gemaakt en boodschappen gedaan voor de hele week. Ik had €50 opgenomen met het idee dat ik dan in het weekend eventueel nog €20 op kon nemen, maar het bleek dat we het best wel goed hebben gered met €50. Dus dat is mooi!

Uitstapjes

Zoals je wel weet is uitstapjes maken één van onze grote uitdagingen tijdens deze maand. Helemaal zonder uitstapjes wordt erg lastig, maar gelukkig hebben we een abonnement op de speeltuin, dus daar hebben Sander en Tobias afgelopen dinsdag direct gebruik van gemaakt. 

Daarnaast zijn we om het einde van de vakantie te vieren op woensdag naar de bioscoop geweest. Dat kon gratis met de Rotterdampas, dachten we. We zijn zelfs door de motregen op de fiets gegaan en hadden onze eigen 3D brilletjes bij ons. Maar er bleek een 3D-toeslag te gelden van €1,50 per persoon. Dus helaas niet 100% gratis, maar we hebben ons best gedaan! En het was echt een geweldige film, we hebben een topavond gehad. 
Ook hebben we drinken en popcorn gekocht - niet bij de bioscoop, maar bij de supermarkt. Voor mij had die popcorn niet gehoeven, maargoed... Dat krijg je als je Sander op pad stuurt voor iets te drinken. Die ziet dan direct een goede aanbieding voor popcorn en neemt dat dan gewoon mee. ;)

Ik ben ook nog ergens wat gaan drinken met een vriendin. Ik had bedacht om haar thuis op de koffie te vragen, maar omdat zij haar dochtertje van school moest halen is dit vaak lastig, dus spreken we vaak af in een koffietentje vlakbij die school. Zo ging dat dus ook afgelopen Vrijdag. En ja, dat kost dan geld, maar als het alternatief is dat we elkaar een hele maand niet zien, dan vind ik dat het geld zeker wel waard. Dus ja, afgelopen vrijdag heb ik even gecheat. Het zij zo. :)

Op zaterdagochtend zijn we nog even met Tobias naar een open dag geweest van de brandweer. Dit was erg leuk voor Tobias, laten we het daar op houden ;) En het was gratis, dus dat was ook mooi meegenomen.


Extra inkomsten

Verder hebben we de smaak behoorlijk te pakken op het gebied van Marktplaats. Afgelopen week hebben we voor €134 aan spullen verkocht! Dat motiveert behoorlijk om nog meer spullen te verzinnen om te verkopen, natuurlijk! ;) 

Verwachtingen voor komende week

Deze week ging heel makkelijk, maar ik denk dat ik het komende week wel wat pittiger ga vinden. Hoe zorg jij ervoor dat je gemotiveerd blijft als de nieuwigheid eraf is?

Verder ben ik natuurlijk erg benieuwd hoe het bij jou is gegaan de afgelopen dagen! :)

Groetjes, DaantjeNog even samengevat:


Wel gekocht / gedaan:
 • Boodschappen - €50
 • Met Tobias naar de speeltuin (abonnement eerder aangeschaft) - gratis
 • Naar de bioscoop met de Rotterdampas - €3 uitgegeven
 • Drinken + iets lekkers voor in de bioscoop - €3,14  uitgegeven
 • Met een vriendin ergens iets gaan drinken - €10,95
 • Nog twee kleine uitgaven: boete bij de bieb €1,50 en Sander kocht een cookie bij de kantine €0,60.

Niet gekocht /gedaan:
 • Met de Metro naar doktersafspraak - €3,12 bespaard
 • Met de Metro naar de stad toen we naar de bioscoop gingen- samen €8,44 bespaard
 • Zelf 3D-brilletjes meegenomen naar de bioscoop - €2 bespaard
 • Geen snoeperij gekocht in de bioscoop (in plaats daarvan dus in de supermarkt iets gekocht) - €5 bespaard
 • Niet uit eten geweest om het einde van de vakantie te vieren - €50 bespaard
Extra verdient:

11 opmerkingen:

 1. Knap Hoor. Eigenlijk is het best leuk om ook de prijzen te onthouden van dingen die je niet gedaan hebt. Dat motiveert enorm.
  Verkopen op marktplaats is niet zo mijn ding, ik draag alles naar de Kringloop. Maar het valt me wel op dat je daar toch wat extra geld kan mee verdienen. Fijn voor jullie.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat hebben jullie lekker veel verkocht via MP, fijn zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dit! Knap gedaan ook. Wel viel ik bijna van mijn stoel van de twee koffie voor 10,95! Wat duur! Of is dat inmiddels normaal in de horeca? Geeft verder niets natuurlijk, want het was het jou waard!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nee hoor... Sowieso betalen we altijd allebei voor onszelf, maar ik had 1 koffie, 1 warme chocolademelk met slagroom en een gebakje voor dat bedrag.

   Verwijderen
  2. Ik weet dat dit heel vinnig klinkt, dat bedoel ik niet zo hard, maar ik ben wel verbaasd: als je enerzijds met gewicht bezig bent en anderzijds met geen-geld-uitgeven. Waarom dan luxe warme chocomel en gebak? Waarom volstaat thee dan niet bijvoorbeeld. Of waarom niet bij haar thuis met meegebrachte koeken ofzo. Is op z'n minst goedkoper.

   Op zich begrijp ik de hele challenge niet. Bewust leven kun je niet aan een specifieke maand hangen vind ik, maar goed, jij leeft er van op lees ik. Ieder z'n ding. Maar bij dit soort keuzes snap ik dan gewoon de samenhang niet. Enerzijds reuze streng, anderzijds rare keuzes.

   Suuz

   Verwijderen
  3. Als je de blog goed had gelezen had je kunnen lezen waarom we naar een koffietentje zijn gegaan. En ik heb ook nog een kind, voor hem was de chocolademelk. Dus je vinnige reactie was niet echt nodig geweest.

   Verwijderen
 4. Leuk om te lezen! Mijn antwoord volgt... :-)
  Het gaat in ieder geval heel goed vooralsnog, ik ben trots op je!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben onder de indruk van het bedrag van marktplaats zeg! Wat voor spullen doen het daar zo goed?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben een grote klapper gemaakt met een boekenreeks die we in één keer verkochten voor €100 (€10 per boek)

   Verwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk om te lezen wat jullie wel en bewust niet of anders doen! en sociale contacten is ook zeker belangrijk! dus fijn dat het toch kan ;) super!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)