donderdag 17 augustus 2017

Anoniem reageren uitgeschakeld

Anoniem reageren is voorlopig even uitgeschakeld. Er zijn een hoop mensen die hier anoniem meelezen en reageren. Ongeveer 50% van deze reacties zijn hartstikke leuk en lief. En veel van deze mensen zijn ook zo netjes om hun naam erbij te zetten. Bijvoorbeeld Lilly, Lidy en Gina zijn hier vaste 'anonieme' reageerders.

Echter is er helaas ook een (grote?) groep mensen die gebruik maakt van de anonieme optie om eens lekker hun gal te spuwen. En als ze dan ook nog eens geen naam bij hun stukje zetten, dan is dat soms erg vervelend. De afgelopen weken merkte ik daardoor dat ik met steeds minder plezier ging bloggen. En daar gaat het  mij toch vooral om: bloggen als hobby (en soms uitlaatklep). Dus voordat ik een jarenlange hobby helemaal om zeep heb geholpen door té lang over mijn grenzen heen te laten gaan heb ik besloten om te stoppen met anonieme reageerders toelaten.

Uiteraard is het nog wel mogelijk om me te mailen of om via open ID of Facebook te reageren. Zodra ik denk dat het weer kan zal ik de reacties ook weer open zetten voor anonieme reacties.

10 opmerkingen:

 1. Wat vervelend, toch!

  Ik krijg eigenlijk nooit onaardige berichten, gelukkig. Ik snap ook niet waarom mensen dat zouden doen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg vervelend. En goed dat je het uitgezet hebt zolang je vervelende reacties krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem reageren vind ik op zich al niet netjes. Geef je reactie.Blijf netjes en zet je naam er bij. Dit is de persoonlijke mening van een "ouder" mens (75).Gr. Els

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelijk heb je. Ik baalde daar ook altijd zo van.
  Sinds ik ben overgestapt naar Wordpress heb ik dat trouwens nooit meer, misschien een overweging waard? Want mensen moeten nu bij mij een mailadres achterlaten, dat is blijkbaar toch een drempel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah, dat is balen ja :(. kHeb daar ook een hekel aan, maar veelal worden die reageerders door andere lezers al gecorrigeerd is mijn ervaring. Ik vind het moeilijk om een brede gladde rug te creëren, maar het schijnt bij bloggen te horen... Goed dat je het uit hebt gezet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat vervelend Daantje. Negatieve comments kunnen bezeren. En het is ook zo laf als ze anoniem gedaan worden.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hai, toch is het denk ook soms wel lastig om te lezen wat iemand daadwerkelijk bedoelt. Ik had vorige keer meegelezen met reactie Suuz en ik vond die niet negatief, terwijl anderen dat dan wel weer vonden.
  Dat lijkt mij het lastige van een blog en bij het lezen van reacties. Schrijven komt soms gewoon anders over als dat iemand wat uit bezorgdheid bv. tegen je zegt, toch? Groet Anne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is soms ook lastig. Je mist intonatie enzovoort. Maar bij de berichten waar ik het over heb is er geen twijfel mogelijk ;) Ik heb het dan over reacties die echt grof of kwetsend zijn. Ik plaats ze niet,maar moet ze wel allemaal doorlezen

   Verwijderen
 8. Hoi, dat is dan sowieso echt vervelend en raar dat mensen dat doen. Reageer dan niet zou je denken.
  Succes met alles! Anne

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...