woensdag 30 augustus 2017

Studieschuld gezakt onder de €5.000

Onze studieschuld is vandaag gezakt onder de €5.000. Een heel fijn gevoel. Voor mijn gevoel hebben we de 'eindsprint' nu ingezet. Nu maar eens kijken hoe snel we die laatste €5.000 kunnen aflossen. Als we in dit tempo doorgaan zouden we eind 2018 makkelijk van de studieschuld af zijn. We hebben dan nog 16 maanden. Dus €312,50 per maand aflossen.

Natuurlijk zou het helemaal tof zijn als we nóg eerder klaar zouden zijn. Daar doen we ons best voor, maar eind 2018 is in elk geval het uiterste waarop ik verwacht dat we het hebben afgelost.

Acties die we hiervoor (onder andere) gaan ondernemen:

 • Doorgaan met aflossen van extra inkomsten, zoals Marktplaats, verhuur van de parkeergarage en het geld dat we retour krijgen van de energieleverancier
 • Besparen op boodschappen en uitstapjes
 • Regelmatig meedoen met een No Spend Maand 
 • Zoveel mogelijk van 1 salaris leven (moeten we sowieso weer aan gaan wennen, maar daar kom ik later op terug in een losse blogpost!) en de rest aflossen
Nou, hoppa, op met de laatste loodjes. Ik ben in elk geval blij dat het tot nu toe zo voorspoedig gaat :)9 opmerkingen:

 1. Goed bezig!

  Wij deden zojuist onze eerste extra aflossing van dit jaar en het voelt goed! Eindelijk weer een stap in de goede richting.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bezig hoor!

  Is het toch gelukt met verhuur van de parkeerplaats?
  En ik ben benieuwd naar die post over je werk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is weer gelukt. De vorige huurders waren weg, en toen heeft iemand anders onze parkeerplaats 'ingepikt'. Hier hadden we niks van gezegd, maar opeens stond die persoon hier voor de deur, de buren hadden gezegd dat die plek eigenlijk van ons was. Dus toen vroeg ze of zij hem dan mocht huren. Wel fijn :)

   Verwijderen
 3. Fijn zeg! Nu wordt het echt afzienbaar lijkt me!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)