vrijdag 6 oktober 2017

Snappcar: onze eerste huurder! + kortingscode!

Gister is onze lease-auto voor het eerst verhuurd aan iemand anders. Dit had al eerder gekund, want we hadden al 2 keer eerder een huurverzoek gehad, maar we waren er nog niet op voorbereid dat er ook mensen zijn die om half 9 een huurverzoek doen en dat ze dan de auto om 9 uur al op willen halen! Die huurverzoeken waren dus al verlopen voordat we ze zagen. Nu we dat weten hebben we ervoor gezorgd dat elk huurverzoek direct een push-notificatie geeft op de telefoon, zodat we hopelijk altijd op tijd kunnen reageren.

Eergister was het huurverzoek wel op tijd ontvangen: we ontvingen om 6 uur een berichtje dat iemand de auto vanaf 9 uur wilde lenen. Dat was natuurlijk prima. In 3 uur had Sander voldoende tijd om de auto even vol te tanken en een beetje schoon te maken.

De afhandeling ging vrij snel: via de app vul je de huidige kilometerstand in en je controleert de gegevens van degene die de auto wil huren. Het was binnen 10 minuutjes helemaal geregeld. Ook het terugbrengen ging vrij snel.

De huurder had trouwens 180 kilometer gereden. Omdat wij 200 kilometer gratis geven krijgen we hier dus niets voor. Dit is het enige nadeel dat ik kan bedenken: we hebben 12.000 vrije kilometers per jaar en op deze manier gaan deze er natuurlijk wel vrij hard doorheen. Maar tegelijkertijd kunnen wij daardoor wel vrij goedkoop leasen. En als we in een maand over de 1.000 kilometer gaan, dan zetten we hier alvast wat geld voor opzij, zodat we aan het eind van de lease-periode niet voor verrassingen komen te staan.

Kortom: het was een positieve eerste ervaring en we hopen dat er snel een tweede huurverzoek komt. :)


Ook een keer Snappcar proberen? Via deze link krijg je €20 korting op je eerste rit. Dit hoeft uiteraard niet persé onze auto te zijn, maar als je in omgeving Rotterdam / Capelle woont zou het natuurlijk heel leuk zijn als je even contact opneemt zodat wij de link van onze auto kunnen doorgeven.

10 opmerkingen:

 1. Wat spannend, althans zo lijkt het mij!
  Wij hebben geen auto, maar ik heb wel een rijbewijs. Ik heb wel eens met greencar gereden alleen huren is nog niet makkelijker of rendabeler gebleken.
  Ik volg jouw traject wel met interesse. Het lijkt mij in mijn gezin wel stressvol om opeens je auto rij klaar te moeten hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mag dat je lease-auto verhuren? Bij de meeste contracten mogen alleen degene die hem krijgen en partner er in rijden.

  Had ook nog niet gelezen dat jullie die hebben, was tijdje met vakantie dus zal wel blog gemist hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij moeten hem zelfs verhuren ;)

   Verwijderen
  2. Aha dat is dan een nieuwe manier van leasen geworden, heel apart dat het moet en je hem niet zelf het meeste moet gebruiken.

   Verwijderen
  3. Het is een samenwerking tussen Snappcar en Privatelease.com. Het idee is dat iedereen er beter van wordt: wij kunnen voor lage vaste kosten een auto leasen, Snappcar krijgt meer verhuurbare auto's op de weg, en PrivateLease krijgt gewoon de prijs die ze normaal gesproken ook zouden vragen. De deal is simpel: je krijgt een flinke korting op je lease-bedrag. Als tegenprestatie laat je Snappcar voor de eerste 2 dagen verhuur per maand de inkomsten opstrijken. Verhuur boven die 2 dagen gaat vervolgens tegen de normale verdeling (90% voor ons, 10% Snappcar, waarvan ongeveer de helft voor de verzekering is).

   En om gelijk Marijke's vraag ook te beantwoorden: wat we er voor krijgen als iemand 180 km met onze auto rijdt is dus een significante korting op onze vaste prijs per maand... zodanig dat deze auto binnen ons budget valt en we de voordelen van leasen hebben (dwz: geen risico's ivm APK, reparaties, etc maar zeer voorspelbare vaste kosten), zonder de bijbehorende kosten. Aan de andere kant kost het ons wel tijd... maar die hebben we. En eerlijk gezegd vind ik het ook leuk om te doen. Je ontmoet nog eens iemand, en je kunt mensen helpen voor wie een eigen auto onpraktisch is - eigenlijk net als ons tot voor kort.

   Verwijderen
 3. Als je er niets voor krijgt als iemand 180 km met je auto rijdt, wat is het nut dan van verhuren?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het verhuren was een voorwaarde in ons lease contract. Wij hebben daardoor een relatief goedkoop lease contract met een korte looptijd

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat de eerste ervaring positief was. Ik vind het een leuk idee!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is leuk! Zit er ook verzekering bij de lease inbegrepen? En wat als de huurder schade rijdt?

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)