zaterdag 30 december 2017

2017 in onze best gelezen blogs

Zoals elk jaar heb ik ook dit keer weer een jaaroverzicht gemaakt op basis van mijn meest gelezen en minst gelezen blogs. Ik vind het leuk om zo terug te blikken op het afgelopen jaar, en in sommige gevallen is er sindsdien natuurlijk ook nog het nodige gebeurt, dus wie weet lees je nog iets nieuws ;)


Januari:
In Januari schreef ik de blog Flyladyschema in mijn bullet journal. Deze werd door ruim 2.000 mensen gelezen. Dit komt ook omdat ik de blog nog regelmatig via Facebook met mensen deel, omdat er veel vragen zijn over hoe je Flylady in je bullet journal kunt opnemen. Zelf maak ik één jaar later nog steeds gebruik van ditzelfde schema en dat bevalt me erg goed.
Jamies Italian en recepten werd met 985x het minste gelezen. Ik was toendertijd van plan om heel veel recepten om te rekenen naar de punten van WeightWatchers. Nou, dat was eerlijk gezegd niet zo'n succes ;) Uiteindelijk heb ik WeightWatchers tot Maart volgehouden, daarna ben ik ermee gestopt.Februari:
weightwatchers week 11 - week van twijfel  is 1.269x gelezen. Eigenlijk begon hier de twijfel aan het WeightWatchers systeem. Ik ben er wel goed mee afgevallen, maar het werd steeds zwaarder. Vlak na deze blog ben ik dus echt helemaal gestopt.
Met 658x gelezen was 5 uitspraken die Tobias niet van zichzelf heeft de minst gelezen blog. Misschien ook niet zo boeiend voor anderen, maar zelf vind ik het nog steeds leuk om terug te lezen :)

Lekker sleeën in Februari


Maart:
PMDD: mijn verhaal is de blog van deze maand die het meest werd gelezen. Ik ben hier eigenlijk best wel trots op, dat ik zo mijn steentje kan bijdragen aan meer bekendheid voor deze aandoening. Hopelijk zijn er nu wat meer mensen die weten wat het inhoudt.
5 dingen die ik heb geleerd op de sportschool is het minst gelezen. Misschien niet zo interessant voor de meeste mensen die hier meelezen. Ik moet sowieso ook weer wat meer gaan sporten, want het schiet er een beetje bij in de laatste tijd.April:
Let op Dynamic Pricing! is het best gelezen. Zelf vind ik het eigenlijk niet eens zo'n boeiende blog, maar anderen blijkbaar wel. Hij is zelfs meerdere keren door andere mensen gedeeld op Facebook, vandaar de vele views.
Hoe het gaat met solliciteren. Hier kreeg ik een vraag over en dus besloot ik erover te bloggen, maar het werd niet zoveel gelezen.

Dit jaar durfde hij wél alleen in het autootje op de kermis ;)


Mei:
Deze maand werd De voorjaarsschoonmaak het meest gelezen. Ik had het tweede boek van Marie Kondo uit de bieb gehaald en ben weer flink aan de slag gegaan. En deze keer wel met een blijvend effect; het is nog steeds vrij netjes in huis!
Slechtst gelezen blog was Quotes van ons kereltje. Dit is voor anderen denk ik wat minder interessant om te lezen dan voor onszelf ;)Juni
In Juni lazen jullie de blog Extra rekening erbij het meest. Ik ben nog steeds blij dat we de vaste lasten en de andere betalingen uit elkaar hebben gehaald. Dit geeft toch wel wat meer duidelijkheid over hoeveel we nog kunnen uitgeven.
We zijn deze maand ook Overgestapt naar Powerpeers, maar dat vonden jullie stukken minder interessant ;)

Op vakantie in Centerparcs, waar de herten zo in je tuin liepen.


Juli:
In Juli hielden we een No spend maand. Hoeveel we hebben bespaard met de No Spend Maand werd het beste gelezen. Misschien binnenkort maar weer een no spend maand doen. Komend jaar probeer ik geen challenges te doen, maar gewoon wat relaxter om te gaan met mezelf.
Quotes van ons kereltje - juni was de minst gelezen blog.

Een van mijn favoriete foto's van dit jaar


Augustus:
In Augustus was onze Studieschuld gezakt onder de €5.000. Een hele mijlpaal waar jullie massaal voor op de blog langskwamen om het met ons mee te vieren.
Quote van ons kereltje - juli was weer de minst gelezen blog - op basis hiervan heb ik besloten om een tijdje niet meer online bij te houden, maar ik ben wel weer van plan om hier opnieuw mee te beginnen.September
Eigen risico gaat omhoog in 2018 werd het meest gelezen in September. Gelukkig bleek dit achteraf toch niet te kloppen!!
Snappcar - onze auto online werd weinig gelezen, wat opzich wel apart was, aangezien er blijkbaar wel veel interesse in  was, als je kijkt naar Oktober.

September was ook de maand dat onze bank werd bezorgd


Oktober:
Snappcar - onze eerste huurderl werd heel veel gelezen, in totaal wel 2.500 keer. We kregen ook veel vragen over Snappcar en hebben daarom zelfs een Snappcar lease FAQ aangemaakt. (En ja: Snappcar leasen bevalt ons nog steeds erg goed!!)
Kinderboekenweek 2017 werd het minst gelezen. Ik vind het zelf wel leuk om jaarlijks bij te houden wat Tobias favoriete boeken zijn, maar ik kan me voorstellen dat het voor anderen niet zo boeiend is.

Nog even op de valreep voor school begon naar de Efteling...


November:
D-day: diagnose dag werd het meest gelezen. Bedankt voor het meeleven :) Inmiddels heb ik het allemaal wat meer een plekje gegeven en geeft het me eigenlijk een hoop rust. Als het goed is krijg ik binnenkort groepstherapie, ik ben erg benieuwd hoe lang dat nog zal duren voor ik hier voor wordt opgeroepen.
Eerste boek voor 2018 uitgezocht is het minst gelezen.  Hopelijk gaan jullie mijn reading challenge wél allemaal enthousiast volgen in 2018 :)December:
Deze maand is natuurlijk nog niet voorbij, dus misschien is dit niet helemaal representatief. Maar Wat zit er bij ons in de zak? is het beste gelezen. Toch altijd interessant om te lezen wat anderen kopen... ;)
De blog over Disney on Ice is het minst gelezen, maar staat ook nog niet zo lang online.Er is weer een hoop gebeurt het afgelopen jaar. Ik kijk uit naar 2018 en wens jullie allemaal alvast een fijne jaarwisseling en een gelukkig 2018 toe.


5 opmerkingen:

 1. Voor jullie drie een mooi jaar en vooral verbeteringen met je diagnose/therapie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi overzicht! En wat wordt Tobias ook alweer groot zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prettige jaarwisseling gewenst en een voorspoedig en gezond 2018.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik lees de quotes van Tobias altijd erg graag hoor! Was zelfs van plan een soortgelijk themablogje over de kinderprietpraat op te nemen in mijn jongste poging tot bloggen... Maar ja, als niemand dat wil lezen... :p
  groetjes, Lis

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)