vrijdag 5 januari 2018

Abonnement op de kapper: jeeej of neej?

Onderweg naar de bieb zag ik vanmiddag iets heel aparts: bij de kapper stond een reclame: onbeperkt knippen en/of kleuren voor €21,50 per maand. Kortom: je gaat dan een soort kappers-abonnement aan en betaalt maandelijks €21,50, waardoor je dan recht hebt om desnoods dagelijks naar de kapper te gaan om je haar te laten knippen en verven. 

Opzich is het best een goede deal. Bij onze kapper betaal je een stuk méér voor eenmalig verven en knippen. Zelfs als je maar eens per maand gebruik maakt van dit abonnement, dan ben je alsnog vrij goedkoop uit. Niet zo goedkoop als zelf knippen en verven, maar zeker wel goedkoper dan de gemiddelde verf- en knipbeurt bij een kapper.

Ondanks dat het goedkoop is ben ik zelf altijd vrij huiverig om een extra vaste last aan te gaan. Stel dat ik een paar maanden krap zit, dan ben ik blij dat ik wat kan besparen door de kapper een keer te laten schieten. Vind ik helemaal niet erg, ik ben namelijk een van de weinige vrouwen die er echt geen plezier beleeft aan dat gefrutsel met mijn haar. ;) Maar met een vaste last heb je die keuze niet, want je bent een betaalverplichting aangegaan. 

Voor mij zou het dus niets zijn... Maar ik ben wel benieuwd: hoe staan jullie hierin? :) 

4 opmerkingen:

 1. Ik vind naar de kapper gaan helemaal niet leuk, dus voor mij zou het niets zijn. Nu heb ik het makkelijk: lang haar en nog nooit geverfd, dus ik hoef maar 2x per jaar. Maar als je wel regelmatig gaat en wil gaan lijkt het mij geen slechte deal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. vind er net als jolanda niets aan. laat t hooguit 2x per jaar knippen.. soms door de hulp die kan knippen en soms door de kapper, maar vaker dan 2 x per jaar nee hoeft niet. heb lang haar dus er hoeft geen model in geknipt te worden, alleen puntjes.. of gewoon stukje eraf.

  zoontje en man moeten wel vaker :p maar gaan ook pas als het echt te erg wordt. maar zo'n abbo hebben ze zeker niet nodig

  vind het wel een heel goed idee! voor mensen die vaker gaan (uit wens of nood maakt niet uit) kan het een uitkomst zijn en voor de kapperszaak klantenbinding ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga niet vaak naar de kapper, ca eens in de vier-vijf maanden denk ik. Dan is knippen/verven/föhnen zo'n €90. Tussendoor laat ik het af en toe knippen door een thuiskapster.

  Het voordeel van zo'n abo zou kunnen zijn, dat ik dan tussendoor vaker in model kan laten knippen. Zeker met korter haar is regelmatige verzorging natuurlijk wel een must. Ook wacht je misschien minder lang met bijkleuren, terwijl het stiekem wel al nodig is.

  Toch zou ik zo'n vaste last denk ik niet aangaan. Daarvoor levert het mij persoonlijk net te weinig op.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O nee, niets voor mij. De kapper vind ik verschrikkelijk dat gepluk en getrek aan je haar. Ik probeer het altijd zo lang mogelijk uit te stellen. Ik geef en nog geen 30 euro aan uit per jaar.

  Maar als je een kort kapsel hebt en je regelmatig wilt laten knippen kan ik me voorstellen dat je overstag gaat.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...