donderdag 4 januari 2018

Tobias ontdekt kabeltelevisie

Vanavond gaat Tobias logeren bij zijn oma en opa. Er was alleen één 'probleempje': oma en opa hebben geen Netflix! Tobias is een gewoontediertje en kijkt altijd graag een aflevering van zijn favoriete serie voor het eten. Hij kon het niet echt bevatten dat hij alleen de programma's kon kijken die op dat moment werden uitgezonden op de kabel. Waarom konden we niet gewoon even een aflevering van True aanzetten, dat kan thuis toch ook?

Grappig om dan te bedenken dat Netflix eigenlijk nog maar zo'n 5 jaar geleden is geïntroduceerd in Nederland. Inmiddels is het in ons gezin zó normaal geworden om films en series via Netflix te kijken, dat we er op dagelijkse basis eigenlijk helemaal niet bij stilstaan hoe luxe het is om op elk tijdstip van de dag te kunnen bepalen dat je op dat moment zin hebt om (bijvoorbeeld) Black Mirror te kijken en dat het dan ook gewoon direct begint, zonder reclame en zonder dat je daarna weer een week moet wachten op de volgende aflevering.

Voor ons is dit nog betrekkelijk nieuw, maar Tobias is helemaal niet anders gewend.  Toen hij werd geboren hadden wij al geen televisie via de kabel meer; als er TV wordt gekeken is dat via Netflix of uitzending gemist. Ook zijn andere oma en opa en tantes hebben Netflix. Hij had er tot vandaag dus eigenlijk geen flauw benul van dat er ook zoiets bestaat als kabel-TV.

Gelukkig vermaakt hij zich ook prima zonder TV, dit proberen we ook te stimuleren. Over het algemeen zijn we daarom vrij streng qua televisie kijken. Hij heeft nog voldoende tijd om naar beeldschermpjes te staren als ie ouder wordt, maar voor nu vinden we het vooral belangrijk dat hij veel speelt, knutselt, bouwt en beleeft.

Is dit herkenbaar voor jullie, dat bepaalde dingen die voor jezelf nog vrij nieuw voelen voor de kids al helemaal ingeburgerd zijn?

2 opmerkingen:

  1. haha ja idd. wij hebben pas sinds vorige week netflix, maar weet zeker dat de kids er snel aan gewend zijn.. net als idd tv pauzeren! jongste wil geen seconde missen dus hij MOET op pauze als hij gaat plassen en t liefst ook tijdens t eten, terwijl ze nat t eten eigenlijk geen tv meer kijken maar meestal zelf al gaan spelen of douchen of wat dan ook. ook online shoppen, uberhaupt alles opzoeken en dus weten.. ze zijn er zo aan gewend dat alles maar kan tegenwoordig :p een mailtje naar de juf, alles opzoeken via google, online shoppen, alles doen we met technologie tegenwoordig ;) ik ben er iig erg bij mee

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ik zie dat bij mijn kinderen vooral in hun smartphone gebruik en laptops. Ze zijn er heel vertrouwd mee.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)