woensdag 10 januari 2018

Grote uitgave in Januari

Het nieuwe jaar begint al direct goed met een grote uitgave: de voegen van de buitengevel moeten worden vervangen. Toen we de eerste offerte ontvingen schrokken we ons een hoedje: deze offerte bedroeg ruim €3.000! Wat een geld voor zo'n saaie klus als nieuwe voegen; niemand die ooit zegt wow, wat heb jij een mooie voegen zeg! Saai, saai, saai.... En duur, blijkbaar!!

Gelukkig bedacht ik me opeens weer dat ik in het verleden goede ervaringen heb gehad met klussen plaatsen op Werkspot. Hier kunnen verschillende klusjesmannen een offerte opstellen, waardoor je al snel kunt besparen. Op basis van het plaatsen van de klus kregen we een flink aantal extra offertes met zeer uiteenlopende prijzen, maar gelukkig allemaal wel een stuk lager dan de prijs van de eerste offerte die we hadden ontvangen.

Uiteindelijk gaan we in zee met een bedrijf dat €1.800 vraagt voor dezelfde klus. We hebben straks dus een flinke uitgave, maar óók direct een flinke besparing bereikt door even verder te zoeken.

Over besparen op het klussen schreef ik eerder ook deze blog op Positief Besparen.

13 opmerkingen:

 1. Wij hebben onze gevel ook laten voegen en zagen ook duidelijke verschillen in prijs, er zijn wel een paar puntje om rekening mee te houden. Vooral wat voor voeg word het, hoe lang heb je garantie, zijn ze aangesloten bij een bepaalden organisatie ( kan nu even niet op de naam komen maar is heeeeel belangrijk) welke werkzaamheden voeren ze uit. Is het alleen voegen of ook stralen en je muren impregneren, graaf je zelf je tuin af? Of laat je dat doen? Wie legt de bestrating dan terug, want voegen moet tot aan de fundering..zo zijn er een tal van puntjes wat een goedkoper voeg bedrijf weg zal wimpelen maar waar je later wel problemen mee kunt krijgen.

  Is het gedekt als je beglazing lekt raakt? Door het jekkeren van. De voegen slaat dubbele beglazing vaak lek. Wij hadden de pech dat ons raam ouder ws dan 10 jaar en dus niet meer onder die garantie viel! Wij hebben 3 ramen moeten vervangen waarvan het woonkamer raam ons 900 euro heeft gekost ivm de afmeting.

  Ik hoop niet dat je de reactie als vervelend ervaart. Maar wilde je het toch even laten weten zodat je er rekening mee kunt houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, zeker niet vervelend. Wel een beetje verontrustend, maar hopelijk gaat het allemaal gewoon goed.... Erger kan het in elk geval niet worden, want we hebben helaas al lekkage door onze lieve buurman die het wel even schoon zou spuiten en die vervolgens de voegen eruit heeft gespoten :(

   Verwijderen
  2. Oei, de voegen spuit je er niet zo makkelijk uit. Balen van de lekkage! Wij hebben trouwens al meerdere complimenten gehad over onze gevel. Dat het er weer strak en fris uit ziet. Blijkbaar zijn er dus wel mensen die er op letten ;-)

   Verwijderen
 2. Kijk wel goed naar de recensies van het bedrijf. Het is wel saai, maar als het vies gedaan is, valt dat direct op. Bij ons om de hoek ligt een huis en dat is echt vies gedaan. Niemand zal inderdaad zeggen wat heb je een mooie voegen, maar als het niet goed is wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De recensies gaven juist de doorslag om het door deze man te laten doen :) Ik moet zeggen dat ik nog nooit vieze voegen heb gezien, maar eerlijk gezegd ook nog nooit op gelet ;)

   Verwijderen
 3. domme vraag misschien, maar wanneer weet je dat zoiets gedaan moet worden ??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou dat wisten wij dus ook niet hoor, dus zo'n domme vraag is het niet ;) Wij hadden helaas dus de pech dat onze buurman de voeg eruit heeft gespoten, zo kwamen we erachter dat ie niet meer in orde was. Maar anders zou ik het eerlijk gezegd ook niet weten!

   Verwijderen
 4. Dat zijn inderdaad stomme uitgaven, maar wel belangrijk. Ik kom uit de bouwwereld (voorheen) en hoewel je zou denken dat het 'gewoon een voeg' is, is er echt wel verschil tussen. En kan het een huis best wel mooier maken of juist afbreuk doen. Ik vind zelf een verdiepte voeg altijd erg mooi. Geeft wat meer karakter.

  Nou ja, je hebt weer iets om voor te sparen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oei, flinke uitgave en matig dat het door je buurman komt. Kan je niet nog iets verhalen op zijn verzekering? (geen idee?)
  Wel fijn dat je even hebt rondgekeken en een betere deal vond.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is een flinke besparing zeg. Fijn! Het is inderdaad een suffe klus.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is een flink bedrag! Maar wel fijn dat je zo met slim rondkijken al bijna de helft kunt besparen. 1800 euro klinkt toch héél anders dan 3000...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hebben 3 jaar geleden via werkspot €1600 betaald en nu blijken we opgelicht... de nieuwe voegen blijken er zo met een vinger uit te krabben te zijn. En waarschijnlijk moet het dus opnieuw…

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, dat klinkt niet goed :( Heb je geen garantie gekregen bij degene die het heeft gedaan? Het bedrijf waar wij mee in zee zijn gegaan geeft 10 jaar garantie op het voegwerk...

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)