maandag 15 januari 2018

#readingchallenge: ik geef je de zon

Tijdens de tweede week van kerstvakantie las ik ook nog Ik geef je de zon van Jandy Nelson.

Het verhaal gaat over een tweeling, Noah en Jude. Tot hun 13e zijn ze onafscheidelijk, ondanks dat ze beide een heel verschillend karakter hebben. Dan gebeurt er iets waardoor ze uit elkaar groeien en elkaar niet meer terug kunnen vinden. Dan ontmoet Jude twee personen die hun leven weer helemaal verandert. Ze komen erachter dat ze beiden niet het hele verhaal kenden en dat dit juist wél nodig is om weer tot elkaar te komen.

Het kostte me even wat moeite om in het verhaal te komen. Dit lag vooral aan het poëtische taalgebruik. Ik moest daar echt aan wennen in het begin. Na het tweede hoofdstuk zat ik er helemaal in en kon ik het boek maar met moeite weer wegleggen.

Uiteindelijk vond ik het echt een heel mooi boek. Het zit ook erg goed in elkaar; door het wisselende vertelperspectief blijft het verhaal constant boeien. Elk hoofdstuk onthult een klein stukje van de vraag: wat is er nu precies voorgevallen waardoor Noah en Jude uit elkaar zijn gegroeid? Pas aan het eind van het boek weet je het hele verhaal. Alle stukjes passen dan opeens in elkaar. Ik vond het zó mooi geschreven.

Dit boek krijgt van mij dan ook 5 sterren. En in de reading challenge gebruik ik hem als boek dat werd aangeraden door een bibliotheekmedewerker.

2 opmerkingen:

  1. Het tweede hoofdstuk is ook nog wel te doen inderdaad. Veel langer moet het wat mij betreft niet duren voordat het verhaal me in zijn greep neemt.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)