vrijdag 26 januari 2018

Sanders vrijwilligerswerk

Vanaf volgende week gaat Sander starten met vrijwilligerswerk. Hij wordt dan voorlezer bij de Voorleesexpres.

Wat is de Voorleesepres?
De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen. Samen met de ouders streven ze ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die deelnemen aan de VoorleesExpress beter presteren op taalvaardigheid zoals boekoriëntatie, begrijpend lezen en woordenschat. Bron


Aangezien wij het zelf heel belangrijk vinden om kinderen bij te brengen hoe leuk en goed het is om te kunnen lezen, heeft Sander zich dus opgegeven als voorlees-vrijwilliger. Komende dinsdag gaat hij starten bij een gezin. Hij leest hier dan elke week een uurtje voor, met het doel om de woordenschat te verbeteren, liefde voor lezen bijbrengen én om de ouders ook te laten zien hoe leuk voorlezen kan zijn.

Ik ben erg benieuwd hoe Sander het zal vinden. Als het bevalt zit ik eraan te denken om mezelf ook als vrijwilliger aan te melden, want zoals ik al zei: wij zijn wel gepassioneerd over dit onderwerp.

3 opmerkingen:

 1. Wat sympathiek van Sander zeg! Zoiets is heel waardevol vind ik!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heb het ook een jaar gedaan en daarna heeft mijn dochter het stokje overgenomen. Zo leuk om te doen!!Ik hoop dat Sander er net zoveel plezier aan beleeft als ik destijds.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig om dat te doen.
  Ben benieuwd wat jij zelf van plan bent.
  Door omstandigheden heb ik in mijn werkzame leven er geen tijd en aandacht voor gehad en wilde ook niet nog meer wekelijkse verplichtingen. Nu doe ik vrijwilligerswerk voor een stichting die mensen met financiele problemen ondersteunt en kan ik mijn eigen tijd indelen. Ideaal want 1 dagdeel per week vast wilde ik ook niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)