maandag 5 februari 2018

#readingchallenge : Cinder

In de categorie 'Boek gebaseerd op een sprookje' las ik het boek Cinder. Dit boek is (losjes!) gebaseerd op het verhaal Assepoester (Cinderella). Het boek is het eerste deel van de Lunar Chronicles.Het verhaal:
Mensen en androïden leven samen in de grauwe straten van Nieuw Peking. Een dodelijke plaag houdt lelijk huis onder de bevolking. Vanuit de ruimte kijken de meedogenloze maanmensen toe, hun kans afwachtend. Niemand weet dat het lot van de aarde afhangt van één meisje Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg. Ze is een tweederangsburger met een mysterieus verleden, beschimpt door haar stiefmoeder en beschuldigd van de ziekte van haar stiefzus. Maar als prins Kai in haar leven verschijnt, bevindt ze zich plots in het midden van een intergalactische strijd. Verscheurd door de keuze tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad, moet Cinder eerst de geheimen uit haar verleden achterhalen om de toekomst van haar wereld te kunnen beschermen.

Mijn mening:
Boeken gebaseerd op sprookjes spreken mij sowieso erg aan. In het verleden heb ik al redelijk wat boeken uit dit genre 'verslonden'. Dus ik keek er dan ook erg naar uit om dit boek te lezen; hij stond ook al sinds eind November op mijn leeslijst. 

Het uitgangspunt van het boek vond ik erg vernieuwend: dit boek speelt in de toekomst en heeft zowel science fiction als fantasy-elementen. Een erg leuke combinatie, vond ik zelf. Ik had nog nooit eerder een vergelijkbaar boek gelezen. 

Het is een young adult boek, dat is wel te merken, vond ik. Het leest heel snel weg en de karakters en de verhaallijn hebben iets minder diepgang dan ik gewend ben van andere boeken die zijn gebasseerd op sprookjes. Toch stoorde het gebrek aan diepgang me niet echt, want het verhaal was toch wel erg leuk om te lezen. Zelfs het feit dat ik de ontknoping al halverwege het boek had geraden maakte me eigenlijk niet uit; het verhaal bleef gewoon vermakelijk. 

Ik geef dit boek 4 sterren en zal deel 2 ook zeker nog wel gaan lezen dit jaar :) 


Voor de mensen die dit genre ook leuk vinden: dit zijn mijn overige aanraders:1 opmerking:

  1. Ik vind de plot in ieder geval heel origineel klinken. Jammer dat het young adult is. Dat vind ik dan weer wat minder.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)