maandag 2 juli 2018

Verhaal van de dienstmaagd #readingchallenge

De afgelopen dagen las ik het boek Verhaal van de dienstmaagd, een dystopische roman van Margaret Atwood. Ik las dit boek als boek waar een TV-serie van is gemaakt. De serie die op dit boek is gebaseerd heeft "a handmaids tale" en is te zien via Videoland. Via deze link kun je de trailer bekijken.


Afbeeldingsresultaat voor handmaids tale

Het verhaal:
Binnen de grenzen van de voormalige Verenigde Staten heeft een christelijke beweging de macht gegrepen. In deze nieuwe Republiek Gilead dient eenieder naar de letter van het Oude Testament te leven. Vanfred, de vertelster, behoort tot de nieuwe klasse der "Dienstmaagden', die slechts één doel heeft: zich voort te planten. Alleen 's nachts in haar sobere kamer is ze vrij om zich over te geven aan haar illegale herinneringen: het lezen van boeken, haar eigen naam, het nu irrelevant geworden begrip "liefde'.


Mijn mening:
Ik vind de serie die gebaseerd is op dit boek steengoed. Het boek viel me in vergelijking met de serie juist erg tegen. Het verhaal kon me niet echt raken. Het boek lijkt rommelig; flashbacks en momenten in het "hier en nu" wisselen elkaar af, soms zelfs in één alinea, waardoor ik soms echt gedeeltes terug moest lezen omdat het niet logisch meer leek. Ook worden er geen aanhalingstekens gebruikt wanneer iemand iets zegt. Dit komt de leesbaarheid ook niet echt ten goede. 

Ik dacht dus niet dat ik het ooit zou zeggen, maar in dit geval vond ik de serie beter dan het oorspronkelijke boek! Ik geef Verhaal van een dienstmaagd 3 sterren op Goodreads. 

4 opmerkingen:

 1. Ik heb de serie (nog) niet gezien maar vond het boek juist wel goed. Maar ik moest ook wennen aan het ontbreken van de aanhalingstekens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vraag me af wat ik van het boek zou hebben gevonden als ik de serie niet had gezien... Misschien had ik er dan anders in gestaan :)

   Verwijderen
 2. Ik heb het eerste seizoen met mijn man gekeken en dat vonden we allebei erg mooi. Het boek heb ik nooit gelezen moet ik bekennen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het boek gelezen...geweldig...5 sterren op Goodreads...De serie wil ik ook graag zien!!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)