zaterdag 20 oktober 2018

2019: agenda!

Anders dan voorgaande jaren heb ik besloten dat ik voor 2019 voor een agenda ga. Ik merkte dat ik de laatste tijd steeds minder vaak mijn bullet journal gebruik en steeds vaker terugval op Google Keep om lijstjes bij te houden. Blijkbaar was het bijhouden van mijn bullet journal ook een soort van onderdeel van mijn obsessief compulsieve persoonlijkheid, sinds ik therapie volg ben ik steeds mijn erin gaan werken. Elke keer dezelfde to do lijstjes overschrijven begint inmiddels een beetje saai te worden en nu ik mijn PMDD aardig onder controle heb valt ook de noodzaak weg om die klachten bij te houden. Dus genoeg redenen om het op een lager pitje te zetten.

Maar natuurlijk blijft het wel belangrijk om bepaalde afspraken terug te kunnen vinden en heb ik nog geen vertrouwen dat het goed gaat als ik helemaal digitaal ga. Dus vandaar dat ik nu dus een agenda heb gekocht, namelijk de organizing agenda. In deze agenda staan ook gelijk roostertjes voor het schoonmaken, budgetteren en to do lijstjes voor Kerstmis en dergelijke zaken. Toch nog een beetje ruimte voor mijn obsessieve kant, dus ;)

Het creatief bezig zijn zal ik misschien wel een beetje gaan missen, maar ik zal mijn bullet journal dan meer op "therapeutische basis" gaan gebruiken. Dat werkt denk ik een stuk beter.

5 opmerkingen:

 1. Ik gebruik mijn agenda ook voor naslagwerk bv wanneer de hond naar dierenarts ging en wat hij kreeg. Vandaag hadden we een klusser en ook dei betaling schrijf ik op en hoelang hij geweest is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die heb ik ook even gebruikt in 2018, maar ik kom niet wennen aan de dagindeling verticaal i.p.v. horizontaal. Dus ik heb toen toch weer een andere gekocht. Hopelijk ben jij er wel heel blij mee! Ik heb de schoonmaak lijstjes nog wel een tijdje gebruikt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi voornemen alvast voor het nieuwe jaar. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb hem ook besteld, ben heel benieuwd of ik het een fijn agenda ga vinden! Thanx voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gebruik ik ook al jaren die agenda, je moet wel oppassen dat je jezelf niet gek laat maken door alle lijstjes. Dat had ik nl. Alles werd een groot MOETEN. Dat was nu net niet de bedoeling. Na paar jaar kan ik er beter mee omgaan.. Succes ermee. Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...