zondag 13 januari 2019

Doel voor 2019: weg met de studieschuld

Dit jaar willen we voor eens en altijd afrekenen met de studieschuld. We zijn in 2017 zo lekker bezig gegaan met aflossen, maar in 2018 was hier weer even de klad in gekomen. Dit jaar willen we echt de laatste loodjes aanpakken. Zodra mijn rijlessen afgerond zijn zouden we dit heel snel moeten kunnen doen, maar we doen nu ook al ons best om al wat stappen te maken.

Ik wil trouwens ook wel even kort uitleggen waarom we er in 2018 even wat minder aan hebben gedaan. Omdat ik dwangmatige persoonlijkheidsstoornis heb ben ik nogal eens geneigd om te hard van stapel te lopen met doelen stellen. Daarom probeer ik nu niet teveel tegelijk te doen en dat werkt eigenlijk heel prettig. Vorig jaar heb ik me meer gericht op mijn boeken challenge en dit jaar wil ik weer wat meer focussen op financiën (sparen en aflossen).

Vandaag losten we in elk geval de eerste €243 af. Nog €2063 te gaan. Het eind is nu echt in zicht voor mijn gevoel.

Wat zijn jullie doelen voor 2019 eigenlijk? Of doen jullie er niet aan?

7 opmerkingen:

 1. Goed dat je herkent wat het beste werkt! Mijn doel voor 2019 is fitness. Ik heb me aangemeld voor hardloop scholing en ben begonnen met een type tai chi. Op financieel gebied dit jaar alvast 10% boetevrij afgelost, en ik ga mijn vaatwasser vervangen.
  Werk: specialisatie opleiding in mijn vakgebied. Ik heb zin in dit jaar. :) -- Heel veel success met het aflossen van de studieschuld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij willen weer 6000 bijstorten in de spaarhypotheek, maar dat krijgen wij niet in 1 jaar gespaard dus dat is t doel voor de komende 2 jaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben als doel de spaarrekening aanvullen en ik wil/moet van mezelf een cursus voor mijn vliegangst doen daarnaast beginnen we dit jaar met sparen voor een nieuwe keuken die willen we graag over 2 jaar gaan vervangen.
  het extra aflossen ligt voor ons even stil maar misschien los ik toch tussendoor nog wel wat af als we een extratje krijgen bijvoorbeeld
  En ons beste doel voor dit jaar is stoppen met roken helaas is dat niet zo makkelijk als we dachten we hebben nu een 60 dagen schema om steeds minder te roken tot we helemaal zijn gestopt tot nu toe liggen wij zeer goed op schema

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga door met mijn leven, zonder al te veel plastic, met boodschappen van de boer, met wat groenten in de tuin, zonder vliegreizen, met wandelingen, met weinig spullen die ik echt nodig heb,zonder schulden...Allemaal dingen die ik de afgelopen jaren/leven gedaan heb, steeds een stapje. Maar ik ben 50+ nu en meer stappen zou ongemakkelijk worden. Ik ga dus door met waar ik mee bezig ben.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt grote spaardoelen hebben we dit jaar niet.
  We lieten vorige week de kruipruimte van ons huis isoleren en kochten een stukje gemeentegrond wat grenst aan onze tuin. Gezamenlijke kosten: €4000,=.
  In juni loopt onze rentevaste periode af; we betalen nu 5% rente en dat zal een stuk lager gaan worden, hopen we. Ik blijf wel het verschil in aflossing sparen en extra aflossen op de hypotheek. Inmiddels scheelt het €150,= per maand en de verwachting is dat het nieuwe maandbedrag (na vaststelling van de nieuwe rente) flink wat lager zall zijn dan nu.
  Groet, Ikkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "alle" (zijn er niet zo veel dit jaar) doelen staan op mn blog. 1 ervan is ook idd duo helemaal aflossen. we moeten nog ongeveer 3400 euro. moet te doen zijn omdat de spaarrekening helemaal vol is en we dus maandelijks geld over houden (de meeste maanden dan) . we schaffen ook zonnepanelen aan en willen nog wat andere dingen vervangen (tuinset, matras etc) dus even kijken of het hele bedrag dit jaar lukt maar ik wil iig een grote slag maken idd. doel is helemaal aflossen dus ik doe vrolijk met je mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik doe eigenlijk niet zo aan concrete doelen hoewel we wel willen kijken of ze eindelijk een beslissing kunnen nemen over zonnepanelen.

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...