vrijdag 18 januari 2019

Effect van de lichttherapie

Zoals ik anderhalve week geleden al schreef had de gynaecoloog mij aangeraden om lichttherapie te gaan gebruiken tegen de PMDD. De reden hiervoor was dat ik aangaf dat ik in de donkere maanden altijd meer last lijk te hebben van de PMDD dan in de zomermaanden. Vandaar dat ik moest gaan proberen om tot het eind van de winter de lamp te gaan gebruiken.

De afgelopen anderhalve week heb ik dus elke dag trouw om 9 uur mijn lamp aangezet. Ik ben voorzichtig positief over het resultaat. Ik heb wel het idee dat ik meer gedaan krijg en minder last heb van energie-dips. Deze week heb ik mijn stopweek en merk ik wel weer een kleine afname in energie, maar de gevoelens van angst en depressie lijken weg te blijven (fingers crossed, we zijn nog niet aan het eind van de stopweek! denk ik dan bij mezelf).

Zoals het deze cyclus tot nu toe gaat is er goed mee te leven. Ik zou ervoor tekenen als het elke maand zo zou kunnen zijn, eerlijk gezegd. Ik denk dat dit zo'n beetje de meest klachtloze menstruatieweek is die ik sinds de geboorte van Tobias heb gehad. Zou het dan toch eindelijk de goede kant op gaan? Ik durf er nog niet echt op te hopen, maar ik ben voorzichtig positief.

Overigens wil ik wel een kleine kanttekening maken dat dit effect natuurlijk niet alleen van de lamp komt. Naast de daglichtlamp gebruik ik ook anticonceptie (Microgynon 50) en volg ik al 35 weken schematherapie, wat mij helpt om beter om te leren gaan met zaken die ook weer effect hebben op de PMDD. Daarnaast probeer ik ook veel stress te vermijden.

Voor de mensen die toevallig via Google op deze blogpost terecht komen en meer informatie willen over mijn zoektocht naar een oplossing tegen PMDD / PMSS: als je onderaan deze blog op #pmdd klikt kun je alle blogposts die ik over dit onderwerp schreef teruglezen.

2 opmerkingen:

  1. Wat fijn dat je je prettiger voelt, wat dan ook de precieze oorzaak is. Misschien is het ook wel een samenspel van factoren. Maar ik vind het heel fijn voor je!

    nicole@huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)